• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,729
Je. Svatko ima svoj način ;)
Meni je logično da je izmjereno za 10mm manje od promjera, tebi da je promjer rupe za 10mm veći od mjerenja...
U pravu si, kaže mudrac......

• Like
Reactions: ZJ

turke

Član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
96
Ovo je vjerovatno vječni uniorov alat . Ne moguće ga je polomiti , a vrijedi zlata kad zatreba .

Prilozi

• IMG_3084.jpeg
    IMG_3084.jpeg
    45.2 KB · Pregleda: 47

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,474
Isti problem sam i ja imao s cijevima različitih proizvođača, neke spojiš bez pardona a na nekima dušu ispustiš, naravno i mast je pomogla, inače bez nje nije išlo.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,856
Ajd kad svašta znate. Gdje ovo mogu dobro utržiti?

Hazet 2561 u skoro pa tvorničkom stanju... Iz 50 i neke... Original ključ za Porsche 356 i VW bubu...
IMG_20220213_200929.jpg IMG_20220213_200911.jpg IMG_20220213_200859.jpg

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,856
Čemu je služio taj ključ?
Koliko sam skužio. To je original ključ iz tog Porschea i bube... 36 je za filter nečega, 21 je za dotezanje nečeg drugog 😂.

Ali nije se nikad mogao kupiti u slobodnoj prodaji, dolazio je samo uz auto.

Ja ga kupio za 20 kn na auto piji jer mi je bio zanimljiv 21-36, nisam nikad vidio...

Očito isplativa kupnja...

S čime da da očistim? Samo sapun i voda?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
21 ti je čep na karteru, a 36 filter ulja.
Ako je 21 pod kutem onda je vredniji jer je napredniji. Kut služi tome da mešter ne guli prste u karter....
Tak je mene moj majstor naučil kad sam na praksu išel i čudil se ko puran glisti za kaj taj ključ na čavlu visi, a nikad ga nismo koristili za ništ.
On je to dovlekel iz dojčlanda ko i hrpu drugog alata koji nismo nikad koristili.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kaj buba nije imala limeni poklopac na karteru..njega smo skidali..uvjek je bil spigan od peetezanja..nikak zadiftati..bem ti posljeratnu tehniku

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Kolko ja pamtim imala je mali limeni poklopčić na 6 vijaka M8 i u sredini čep

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,856
21 ti je čep na karteru, a 36 filter ulja.
Ako je 21 pod kutem onda je vredniji jer je napredniji. Kut služi tome da mešter ne guli prste u karter....
Tak je mene moj majstor naučil kad sam na praksu išel i čudil se ko puran glisti za kaj taj ključ na čavlu visi, a nikad ga nismo koristili za ništ.
On je to dovlekel iz dojčlanda ko i hrpu drugog alata koji nismo nikad koristili.
21 je pod kutem

milanf

Aktivni član
Tu od
22 Sij 2022
Poruka
95
S čime da da očistim? Samo sapun i voda?
Oprezno sa ciscenjem, mozda je najvrijedniji u stanju kakav je.

Ljudi cesto uniste kovanice, oruzje i sl sa ciscenjem i restauriranjem...

Najnoviji postovi

Na vrh