• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,470
Kaki su trimer, kosilica i lančana pila?
Trimer je OK, samo trebaš 2 seta baterija od 8Ah ;)
Imaš moje iskustvo u temi Trimeri. Ali nije puno tiši od motornog: "svira" flaks, getriba, motor...

Ostala dva stroja nemam, no imaš recenzija pa pogledaj. Pila je teška kao MS360, a klase je male pile reda MS180 ili manje.
Ili, ak ti bude bliže, teška je ko H560, a snage kao H135 ;)

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,907
Toliko da je teška???

Ja mislio da je lakša od moje 135 pa da ju imam za voćnjak i tako malo oko kuće kad mi zatreba 🤣

Koliko trimer dugo radi s jednim setom baterija? 10 minuta meni dosta za oko dvorišta 😂

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,907
Imam ja za dvorište fs38 i hq 535 rxt za voćnjak. Hq 135 meni sasvim dovoljno.

Imam ja i makitinu flexu, bosch udarnu na struju, bosch sds.

Imam ja sav alat koji meni treba 😂.

Ovo je aku alat koji mi se za sada pokazao dobar, a dovoljno je jeftin da mogu uzimati i onaj koji mi ne treba ili treba jednom godišnje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,470
Pa same baterije su >2kg...
Ima kolega zelenu pilu (za 2 baterije) i vrtnu kosilicu. Veli da je zadovoljan.
Nemam iskustvo iz prve ruke.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ova tema vazdan umara, svi sve imaju, al' zato i kupuju novo, jer imaju ono što valja, pa treba još malo... 😂 😂

Tražite iskustva ljudi za alat koji košta 30€, a vi bi s njima "radili usluge", brate, budi sretan da radi kad ga izvadiš iz kutije, to je iskustvo, ne samo sa škartom nego općenito...

Za te jeftilene, bolje kupi nego što pitaš, jer ako ne zadovolji naizgled "visoke" standarde ovog foruma, ne valja, a on bogec jedva radi sam bez opterećenja...

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
916
Nisam primjetio da se grije, radili smo nedavno krov pokrivali limom, dobro nije baš nedavno negdje u 9.mjesecu, bilo vruće baš, ispraznio 3 puta baterije jednu za drugom bez problema. cca 350 samourezujućih vijaka od 8 cm kroz lim i u suhu hrastovinu
Ja sam to radio Parksideom, prvo svoj krov na garaži 100 i sitno vijaka, onda kod komšije 400 kom, sve u lim 3 mm, jedino se ne sjećam koliko puta sam promijenio bateriju, ali nije više od pet puta sigurno.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Zoki, nemoj bit doslovan, hebo ga ti.

Zato sam i stavio navodnike, jer ima i takvih specijalaca, otvori obrt za uređenje okoliša pa dođe s Denzelom kositi 2.000m2.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Zoki, nemoj bit doslovan, hebo ga ti.

Zato sam i stavio navodnike, jer ima i takvih specijalaca, otvori obrt za uređenje okoliša pa dođe s Denzelom kositi 2.000m2.
Ali taj Denzel ce zaraditi novu bolju vecu...pa nemora biti milijunas da bi kupio svu najbolju opremu pa otvorio obrt...ako pase jednom i drugom nek kosi i na ruke....nemoj biti negativan....

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
🤔 Dok sam bio "šegrt" otac mi je kupio blekdekericu bušilicu od lokalnog gastarbajtera, švercera. Držala je sve dotle, dok je moja mlađa kćerka počela hodati i željela na ulicu, na cestu, pred kotače jurečih auta. Išli smo napraviti novu ogradu od željeznih firkant cijevi i nekakvih više stotina komada letvica od stare hrastovine. Na manje od sto izbušenih rupa, blekdekerica se zdimila (još je živa i radi, popravio sam ja nju). Nisam imao ni vremena za petljati, ni novaca za kupiti. Skoknuo sam u tadašnju VAMU i na 6 čekova si kupio Iskra bušilicu sa Al glavom/getribom. Držala me do pred par godina, onda sam u Pevecu kupio Einhel profi, plus dodatno kofer, imam ju još i sad.
Iskra veliku terolitku imam još i sad, slobodan sam napisati da su se sve one "isplatile", čitajte - naradile.
Imao sam Parkside aku bušilicu s 2 baterije i koferom, krepala mi je mjesec dana prije istjeka garancije od 3 godine. Nisu ju popravljali, u roku 5 min su mi vratili sve novce, do lipe - hvala im.

Sada kao aku bušilicu unazad 4 god koristim jednu, malu crvenu iz Kauflanda, s 2 baterije i drži, no to je valjda normalno, (jer ja samo kosim i slikam dvorište i nikada u životu ništa drugo ni ne radim - nedavna forumska konstatacija... Nebitno)

IMG_20210116_112138.jpg

Kao malu kutnu brusilicu koristim Parkside, valjda od dolaska Lidla u naš mali grad, a kod oca je i mala blekdekerica, ta se isto navrtjela i još je živa.

U oldtajmere uvrštavam i svoju rastopljene i "ščvrkjene" plastike trafo lemilicu, nazivne snage 100 W, kupljene u drugom razredu moje šegrtije. Prvo je zalotala rezervoar benzina od našega fićeka 🙃 i još dan danas je živa i drži. Zalotala je hiljade žica za instalacije i još je živa i radi, lota 🥂😈 hvala i njoj.

Posljednje uređivanje:

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,715
Ja sam to radio Parksideom, prvo svoj krov na garaži 100 i sitno vijaka, onda kod komšije 400 kom, sve u lim 3 mm, jedino se ne sjećam koliko puta sam promijenio bateriju, ali nije više od pet puta sigurno.
ma dobar je meni parkside, imam dost alata njihovog i zadovoljan sam sa svime, nego aku sam imao onu posve malu PB12 ili tako nekog naziva, baterija ona što u ručku stane, a za ovo mi je trebao malo ozbiljniji alat pa naletio na ovu sa dvije baterije.

Edit; PBSPA 12

Složio bih se sa kolegom @Propali Poljoprivrednik što se tiče jeftinih alata, radio sam na početku sa svim i svačim, dobro u to vrijeme nije bilo fajtera, midorija i ostalih "brendova" ali je bio problem nakupit 1000 eura za kupit novu pilu, pa svako malo dođeš, počneš radit ona neće, upališ, ugasi se....onda sam shvatio, zapravo znao sam to od prije, ali sam ulovio priliku za kupit novu pilu...i onda jedna po jedna, sad se radi ozbiljan posao sa ozbiljnim strojevima i ne razmišlja se navečer da li će pila sutra upalit u šumi.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,731
🤔 Dok sam bio "šegrt" otac mi je kupio blekdekericu bušilicu od lokalnog gastarbajtera, švercera. Držala je sve dotle, dok je moja mlađa kćerka počela hodati i željela na ulicu, na cestu, pred kotače jurečih auta. Išli smo napraviti novu ogradu od željeznih firkant cijevi i nekakvih više stotina komada letvica od stare hrastovine. Na manje od sto izbušenih rupa, blekdekerica se zdimila (još je živa i radi, popravio sam ja nju). Nisam imao ni vremena za petljati, ni novaca za kupiti. Skoknuo sam u tadašnju VAMU i na 6 čekova si kupio Iskra bušilicu sa Al glavom/getribom. Držala me do pred par godina, onda sam u Pevecu kupio Einhel profi, plus dodatno kofer, imam ju još i sad.
Iskra veliku terolitku imam još i sad, slobodan sam napisati da su se sve one "isplatile", čitajte - naradile.
Imao sam Parkside aku bušilicu s 2 baterije i koferom, krepala mi je mjesec dana prije istjeka garancije od 3 godine. Nisu ju popravljali, u roku 5 min su mi vratili sve novce, do lipe - hvala im.

Sada kao aku bušilicu unazad 4 god koristim jednu, malu crvenu iz Kauflanda, s 2 baterije i drži, no to je valjda normalno, (jer ja samo kosim i slikam dvorište i nikada u životu ništa drugo ni ne radim - nedavna forumska konstatacija... Nebitno)

View attachment 68798

Kao malu kutnu brusilicu koristim Parkside, valjda od dolaska Lidla u naš mali grad, a kod oca je i mala blekdekerica, ta se isto navrtjela i još je živa.

U oldtajmere uvrštavam i svoju rastopljene i "ščvrkjene" plastike trafo lemilicu, nazivne snage 100 W, kupljene u drugom razredu moje šegrtije. Prvo je zalotala rezervoar benzina od našega fićeka 🙃 i još dan danas je živa i drži. Zalotala je hiljade žica za instalacije i još je živa i radi, lota 🥂😈 hvala i njoj.
Baš takvu što je na slici imam i ja, i odlićna je za povremenu upotrebu, stvarno dugo drži baterija
Koštala je 270 kuna sa punjačem i jednom baterijom.
Jedino kad se buši sa većim borerima od 6mm zna se borer okrenuti u glavi (glava se vrti a borer stoji)

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,907
A kaj vi bušite s borerima manjim od 6mm?

Bavite se urarskim poslovima 🤣?

Od mog sina Bosch by Klein igračka s 2 aa baterije buši s borerima manjim od 6mm bez problema..

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,903
Imam ti ja na poslu borere od par deseti pa buši s njima 😂

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
Imam ti ja na poslu borere od par deseti pa buši s njima 😂
Hmmm, korisna informacija. Bolje da ih imaš doma nego na poslu ali nema veze.
Gde ima toga za kupiti?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,907
Imam ja dremel i s njim sam dobio takve borere, a neke sam od dremela isto kupio

Najnoviji postovi

Na vrh