• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Današnji profesionalni alati nisu ni do koljena profesionalnim alatima starim kojih 20 - 30 godina, ni po robusnosti, ni po kvaliteti, po ničemu. Imao sam se prilike osobno, profesionalno, uvjeriti na bezbroj slučajeva.
Današnji "hobi" alati su točno to, za hobi, za par korištenja, kroz par godina. Zato ih možemo kupiti i nekoliko komada za cijenu jednog profesionalnog alata iste namjene. Hobi alati su jako jeftini i uglavnom kratko traju.
Današnji profesionalni alati, više nisu previše skupi, ali taman nisu ni previše dugotrajni. Tu smo negdje u balansu, koliko para toliko muzike, više para više muzike, manje para manje veselja.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
Em ti sve. Ovaj parkside se isplati samo zbog garancije i odnosa s kupcima. Toliko ljubazno, susretljivo..

Evo dolazi ujutro kurir po bateriju.
Isti takav odnos sam ja imal kad sam reklamiral Boschovu bušilicu i Einhellov udarni.
Posali vučnu po to, odvezli i vratili.
Bušilicu doduše nazad neispravnu ali udarni je došel novi. Služil me je vjerno zaj udarni ali slavim dan kad sam ga udomil....

A pred puno godina sam kupil Einhell škare za živicu (koje sam naravno skuril zbog one glupe kočnice sa kojom nisam znal upravljati) i zval u servis kad su se pokvarile.
Kažu ljudi, zapakiraj i pošalji.
Kad su ih vratili u paketu su bile nove i koverta sa novcima koliko sam platil poštarinu.

Hoču reči, nije sad Lidel sveta krava, bilo je toga i prije nego su se oni nastanili u Hrvatskoj.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,707
Današnji profesionalni alati nisu ni do koljena profesionalnim alatima starim kojih 20 - 30 godina, ni po robusnosti, ni po kvaliteti, po ničemu. Imao sam se prilike osobno, profesionalno, uvjeriti na bezbroj slučajeva.
Današnji "hobi" alati su točno to, za hobi, za par korištenja, kroz par godina. Zato ih možemo kupiti i nekoliko komada za cijenu jednog profesionalnog alata iste namjene. Hobi alati su jako jeftini i uglavnom kratko traju.
Današnji profesionalni alati, više nisu previše skupi, ali taman nisu ni previše dugotrajni. Tu smo negdje u balansu, koliko para toliko muzike, više para više muzike, manje para manje veselja.
slažem se da nisu alati kao što su bili, ali nisu ni majstori kao što su nekad bili.....pad kvalitete je na svim nivoima.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,470
Jesu li ova dva uređaja ista...
20240110_001635.jpg
...iako slično izgledaju?
20240110_002155.jpg
Nisu...jer je desni skuplji za skoro 150kn...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,470
Oba su nova...samo je ovaj skuplji (desni, s baterijom) starije generacije (oznake B3), jači i kvalitetnije napravljen.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,493
Kakva je u radu? Da li se grije? Mi imamo istu na poslu i od prvog dana grije se da ju ne možeš držati u ruci, bila na servisu i opet isto. Dok sa zelenom nemamo tih problema.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,715
Nisam primjetio da se grije, radili smo nedavno krov pokrivali limom, dobro nije baš nedavno negdje u 9.mjesecu, bilo vruće baš, ispraznio 3 puta baterije jednu za drugom bez problema. cca 350 samourezujućih vijaka od 8 cm kroz lim i u suhu hrastovinu

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,493
Očita naša ne valja od prvog dana, izbušim par rupa a ona vruća da ju nije za držati, a trebam ju za par samobušećih malih vijaka i tu i tamo kakvu rupu.

Prilozi

• IMG_20240110_090538.jpg
    IMG_20240110_090538.jpg
    46.1 KB · Pregleda: 14

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,715
@jocc ne znam šta da ti kažem, ja sa ovom sam do sada zadovoljan, kupio sam ju baš zbog tog krova koji smo radili pa joj e to bilo i krštenje i zadovoljila je. Kako će biti kasnije ne znam, iskreno i nisam nešto u tome da radim svaki dan ali svejedno, ne volim nešto u što se ne mogu pouzdati. Ja osobno bih ju nosio svaki dan na reklamaciju dok ne bi rješili ili dali novu ispravnu

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,493
Da je moja ja bi ju rastavio ili nosio na servis, al dok imaš ljude koji ne shvaćaju što radi ispravno i trebaju to riješiti onda je problem, navodno da su mjenjali svašta u njoj a meni izgleda da nije ni otvorena.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,907
Ako ju vrate neispravnu odmah knjigu žalbe i pismeno sve. Nakon toga državni inspektorat.

Pa da vidiš kako se popravlja ili daje nova.

Tako sam ja sa lokalnim stihl glavonjom. I kad sam dobio novi trimer ganc novog sam ga prodao i rekao da moja noga u stihl više ne ulazi dok je on ovlašteni.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,470
@ZJ šta ti radiš s duplim alatom ?... Vidim da svega imaš.
Ima se, može se... :ROFLMAO:
Jučer sam imal sreću naletjeti na jedan jedini primjerak verzije B3, a onda sam kupil i C3 da ju usporedim.

Inače, navika kupovanja 2 komada je iz vremena dok takve robe nije bilo: kupim dva, odaberem si boljega (ili ispravnoga, ako je slučajno jedan neispravan).
Ovo, odaberem si boljega, znači onoga kojemu manje ili šlaga glava ili se brže vrti ili je tiši ili ima manje vidljivih grešaka pri izradi ili ima bolji kofer...

Višak ili proslijedim onim forumašima koji nisu uspjeli kupiti ili vratim u dućan. Neki od njih su pomogli meni, pa je red da i ja drugima pomognem :)

Jel radiš neke recenzije na YT pa ti treba ili ?
Radim recenzije da zadovoljim svoju radoznalost (ne snimam, samo fotografiram ali ne objavljujem), tak da bi mogel ovdje "prodavati mudrosere" :hahah:
... ili prijateljski pomoći savjetom onima kojima isti treba.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,907
Kaki su trimer, kosilica i lančana pila? To mene sljedeće zanima 🤣.

Neće meni više nitko u dvorištu vikati gasi to djeca spavaju, susjedi spavaju, baba spava....

Na vrh