• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Nije baš tako po mojem iskustvu.
Imam Parkside alata (doduše ama baš sve kupljeno na zapadnom tržištu iz njihovih on-line prodaje, a ne Lidl trgovina), a recimo jedno 50-ak elektrika, pneumatika i pola radionice potrošnog materijala ili pomoćnih alata koji služe svrsi.
Nategnuo bih ako bih rekao da je 5-10% od toga nezadovoljavajuće iliti smeće.
Ali dobro...

Ova naveliko dokazana baterija od 8Ah je kod nas 85€ po Nuškalima:

A na akciji u belgijskom Lidlu 25€:

Naručeno preko veza tamo 6 komada, stići će za mjesec i pol na kućni prag kad se laste vrate kući na odmor, ali strpljen spašen do tada...

Živjeli ;)
To je poznato da su neke stvari na zapadu jeftinije.
Kupio ja oštrač za lance motorne pile. Prvi lanac dosta dobro naoštrio, sljedeći lanac ništa još gore tup nego što je bio. Pa gledam i sam sebi govorim jel ja to sanjam ili sam budan, hehe.
Imam ja i još nekih jeftinih alata koji odrađuju, nisu precizni ali eto za neke grube stvari. Ubodna pila, ručni cirkular, za povremeno i za manje posliće može poslužiti.....

Luka93

Aktivni član
Tu od
14 Lip 2020
Poruka
133
Evo svoju parkside bateriju sam uspija popravit. Dakle nije se punila, jedna ćelija je davala napon od 1.5V dok su ostale oko 3 nešto.
Spajanjem na punjač su obe lampice blicale što znači da se nije punila, odnosno u uputstvima piše da je u tom slučaju baterija neispravna.
Preko noći sam je ostavija spojenu na Dewalt 18V bateriju (+ na +, - na -), nakon toga se napon na ovoj duboko ispražnjenoj ćeliji vratija na normalnu razinu te se sad može punit i punjačem.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,477
To ti je kratkotrajni popravak, jer taj članak ili njegov BMS, očito, ne valja.
To se zna često dogoditi kad se baterije preduboko isprazne, pogotovo kad se koriste na alatima drugih marki.
Inače, to možeš samo na starim (ne-smart) baterijama. Nemoj niti pokušavati na smart baterijama, jer ju trenutno blokiraš (ovo kaj se @zoran89 dogodilo).

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,908
Pa kako se meni to dogodilo kada nisam ni probao?

Moja je sama odlučila opandrknuti...

Luka93

Aktivni član
Tu od
14 Lip 2020
Poruka
133
Ova baterija je..to sam nedavno kupija, misec dana je nisam dira i odma nije valjala prilikom prvog stavljanja na punjač. Evo sad radi 1000015329.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
BMS štiti članke od dubokog pražnjenja odnosno 3 V..kako koji.

Opet punjač ne bi smio prestat puniti dok svi ne dosegnu 4.2V.kako koji.ako ne radi tak popravi.

To je razlog zašto je izmišljen..ima još za nešto ali moramo se držati teme ,XD

Ma kaj se zamaram kupili ste smeće robu..još dobro dela.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,908
Ja vjerujem da je struja punjenja problem. Prebrzo ovi punjači pune za cijenu koju koštaju baterije i punjači.

Mislim da se uzme smart punjač i smanji struja punjenja da bi puno manje problema s baterijama bilo.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,908
Evo meni moji belgijanci kupili... 2x 8ah baterije i ubodna. Sve zajedno 100e...

Ali poštarina je skupa zbog baterija. Oko 40 e za ovaj paket.

Tako da sam im rekao da naruče još 2 baterije pa ću ih prodati ovdje za 50e komad da isplatim poštarinu. Jebiga. Mora se čovjek snaći. Ako su na njuškalu 75-80 eura komad prodati ću ja 2 za 100 eura i isplatiti si poštarinu 😂
IMG-20240109-WA0001.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
Moja Bošovka procore isto ima neku falingu od prvog punjenja do dan danas.
Ako nije prazna do kraja, a ponekad i kad je, moram ju par puta metati na punjač da bi se napunila, jednostavno punjač završi punjenje prije nego ju je napunil. Nekad puni od špočetka do kraja bez prekida.
Ostale baterije puni normalno.
Zakaj je to tak nemam pojma, a da bum iskren ni ne zanima me previše.

Dok vi napunite Parkside,MUHA već generalku napravi s ključem 13 :hahah:
Još ako je onaj na čegrtaljku (y)

• Haha
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
Imaš hladni lem...hehe..donesi na grabu da je otvorimo kao rođendanski poklon
Kak ne, ti buš na toplom lemil, a ja bum na zimi pukal amortizer 🤭

Nek samo ona mene služi tak kak je, kad se nebu dala puniti onda bum o tome razmišljal.
Moral bi probati sa sporijim i manje pametnim punjačom da vidim kaj bu onda rekla ili na ovom "pametnom" promjeniti postavke. Sad je bez mogučnosti busta

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,908
Em ti sve. Ovaj parkside se isplati samo zbog garancije i odnosa s kupcima. Toliko ljubazno, susretljivo..

Evo dolazi ujutro kurir po bateriju.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ode sve kvragu ..sve mi se više sviđa taj lidel i njihovo poslovanje
osim kaj si platio duplo više bateriju nego je sad cijena gore u belgiji sad radi te baterije osim ZJ forum je dobio još jednog parkside menikena .

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,908
A gle. Cijena ko cijena. Alati ovi za Božić su bili kod nas 40% jeftiniji nego u Belgiji i njemačkoj. Šta sad. Tako je.

Bosch alate sam u njemačka kupio 50% jeftinije nego kod nas. Sad su i kod nas pale cijene pa nije tolika razlika. Toga će uvijek biti...

Najnoviji postovi

Na vrh