• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,886
Budeš, budeš zadovoljan!
Kod okastog i cijevi od metra ne možeš fukati. Dok kod tog kupljenog pribora može puno toga gecrknuti

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,700
Izgleda da penzićima nemre pomoći ni okasti ni viličasti, a ni cijev od metra. Če nejde nejde. :confused:

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
@ZJ ovo mi je od bušilice za sada, mislio sam uzeti 5Ah, bude ok? Nije to meni za često korištenje nego čisto kad ode guma na čezi da mogu skinut felgu, ostarilo se pa se ne da više vrtiti gedore :)

@NEWHOLLAND da 3/4
Makitine baterije od 18v 5ah daju najjaču izlaznu snagu od svih 18v, to je njihova "high output" baterija samo se tako ne oglašava. Najveću razliku ćeš osjetit na brusilicama i cirkularima di je potrebna velika snaga i imaju direktan prijenos, na udarnim odvijačima će bit malo manje primjetno

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,762
Čim jači alat tim jača baterija treba.
Slažem se, ali za kotače otpuštati može i trakcijska baterija od viličara, ko što Lee veli.
Ali kad ti moraš takav uparat nagurati nekam u skučeni prostor....

Najveću razliku ćeš osjetit na brusilicama i cirkularima di je potrebna velika snaga i imaju direktan prijenos, na udarnim odvijačima će bit malo manje primjetno
Tako je, na brusilici sam osjetil razliku, ali udarni baš i ne na napunjenoj bateriji.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,715
Makitine baterije od 18v 5ah daju najjaču izlaznu snagu od svih 18v, to je njihova "high output" baterija samo se tako ne oglašava. Najveću razliku ćeš osjetit na brusilicama i cirkularima di je potrebna velika snaga i imaju direktan prijenos, na udarnim odvijačima će bit malo manje primjetno
ma glupost sam napravio u startu, imam Husq Aspire pilu, pa sam kupio puhač na koji pašu Bosch baterije, pa kupim uz bateriju i brusilicu...a od makite prošle godine kupio bušilicu sa 2 baterije tak da skoro sve od alata je druga marka a jedino bosch i husk pašu, od prije imam ubodnu pilu i malu bušilicu parkside ali ni od njih nisu iste baterije na ubodnoj i na bušilici 😅
A šta sa baterijom od 6Ah, budući vidim na Bačelić web shopu 5Ah je 92 a 6Ah 102 eura? je vrijedi taj 1 Ah razlike 10 eura u cijeni?

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
Ono šta san naša na internetu je da ova 5ah ima jednolikiji rad, znači ne vidi se neko opadanje u snazi kako se prazni a kod 6ah je to malo više izražen taj pad pri kraju i naravno nije "high output". Trajanje baterije na bušilicama nije toliko vidljivo. Ako imaš brzi punjač dok jednu ispraziš druga se taman napuni. Na brusilicama se to dosta više vidi, ovisno jeli koristiš manje okretaje, brus od 1.2mm ili 2.5mm, četku, koliko si jako upro u nju...

Po mom iskustvu sa makita 40v xgt bušilicom koja ima snage na pretek mogu bušit doslovno cili dan na bateriji od 2.5ah, brusilica je isprazni za oko 20 miniuta....

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,548
20241015_191824.jpg
Neki zubcanik varen sa co2. Sad ja vršimo neku preradu prilikom tokarenja jasno se vidi svaki zub. Vrlo loše sagorijavanje cementiranog sloja skoro da ga nije ni probilo, tako da u ovom slučaju nije došlo do miješanja matrijala i žice, već se jasno vidi zona prelaska.

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
216
....da li je netko uspio naći u LIDLu nakovnje ovaj tjedan? Prošao sam po par LIDLa u Zg i nigdje ih nisam našao....

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,809
Si bio u Oreškovićevoj? Možda ga nije ni bilo jer zna bit nekad da su neke stvari u katalogu, a da ih uopće ne dobe u dućan ili dobe 1, 2 komada

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,548
....da li je netko uspio naći u LIDLu nakovnje ovaj tjedan? Prošao sam po par LIDLa u Zg i nigdje ih nisam našao....
Planiraš nešto kovanjem izradivati ili ispravljati eksere?

Najnoviji postovi

Na vrh