• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,676
Šteta kaj ručke nisi napravil malo deblje, npr. od 3/4" cijevi.
Kakvi su to stupovi? Plastični?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,064

1.8e komad

S tim da na količinu ide rabat, izbijes pdv..

1.2e komad su me došli

Imaju kapu i klin, ali nisam klin koristio, kape ću staviti.

Drvene nisam ispod 1e komad našao. Od 1.5m... A ovi su 2m.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,599
Da ima zvuk fučkanja.. Jako si blizu s ovom, to je manji model.. Imam i nju, ali je zacvikal donji ležaj na rotoru i otopil plastično kučište pa je i ona u mirovini..
Ovo je još veća brusilica, al sad imam bar neki orijentir, pa budem po tome probal tražiti..
Kaj se tiče makite, tak nekvu i imam, nisam siguran za model, zutra provjerim
Brusilica koja ti je izgorjela je iskra 2400w.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,676
Plastični Fi36 (osmerokutni), debela stijenka. Za sada sam super zadovoljan stupovima.

2m dugački

@iwanho
Zašto deblje ručke?
View attachment 78032

Hvala.
Prema sliki mi se čini da su ručke fi12, ili možda tanje i mala je površina dodira sa šakom. Deblje, ali ne predebele, bi bilo ugodnije držati.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,064
Možda i bi. Ali nisam probao drugačiji tako da ne znam.

Ali evo, nakon 300 stupova me ne bole šake ni prsti.

Samo prsa i ruke. Tako da je meni OK.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,599
Ne paše rotor definitivno.. Znam točno kak ta brusilica ima zupčanik na rotoru fiksiran, čak i koji lageri idu na rotor.. To mi je bil život prve 2 lete na praksi 😅😅
@ZJ sve jasno.. Imam doma još i makitu, pa sam mislil nju zeti novu, ako koja crkne da budu možda dijelovi kakvi..
Bosch mi se nekak ne vidi i zaobilazim ga kulko morem..
BIo sam ubeđen da ima na sebi pločicu ali nema, ni ispravma niti za djelove. Bila je pločica i vremenom nestala.
Uglavnom stariji je model i najveća od svih iskra bbrusilica, čak je razlika i veća od one koju je član "MUHA" stavio sliku. Ima dodatno zadebljanje kućišta na mjestu četkica. 20241220_105250.jpg
Ovoj za dijove otišao mali zubčanik, tako da imam i još jedan rotor u rezervi. Daljina nas... 20241220_105356.jpg
Vjerovatno ti je ovakav rotor. Zubčanik na kaju i stegnut sa M6 vijkom u osovinu.

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
182
Plastični Fi36 (osmerokutni), debela stijenka. Za sada sam super zadovoljan stupovima.
Jel mogu ti izdržati paradajz? Ja kupio neke plastične pa su se spigali kad je paradajz bio u punom rodu :-(

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,064
Kaže proizvođač da mogu. Jedan kolega ima takve i kaže da su mu dobri za paradajz.

Uzeo sam si ja 80 komada za paradajz takvih jer mi se čine jako čvrsti.

Sad imam plastične za paradajz ali se isto smotaju. Te ću prebaciti u šljivik mladi.

Najnoviji postovi

Na vrh