• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,110
Hočeš reči ovak treba njega sliknuti kad je u rukama tvog učitelja, a mog starog ;)
Da čuješ kak u njoj pjeva kad se utori rade sa brusnom šajbom.... teško je i meni bilo kad sam ju kupil, sad leži na betonu i čeka neki sljedeči zadatak....

Jel to za valjak sjetvospremača?

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
195
Stara aždaha, kada je okrenuta glava prema dolje, i lijevo radi normalno, a prema gore i desno padnu okretaji, poveća se struja i promjeni se zvuk o_O što bi moglo biti?

86ac4e01-1f19-424e-9b71-f4355973d74d.jpg
Nije do prekidača ni kabla, opruge četkica drže, ne vidim labavih žica...?

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
195
Kupljena je na otpadu za par eVrića.
Motor sam ugrubo testirao multimetrom i čini se ispravan.

Zaboravio sam napomenuti da sam već skinuo zupčanike.

Čini se da sam našao problem.
Stator je dosta labav u kućištu, ne može se dovoljno dobro učvrstiti pa struže po rotoru. Vide se tragovi struganja.
bb940209-cb70-4894-bbf2-9ce9b58d40ca.jpg

E sad, kako ga lijepo učvrstiti da pritom bude dovoljno centriran?

9226c7d0-96bf-4d2a-a087-4b461a45fc75.jpg

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,656
Ležaj ima lufta? Na takvoj je moj otac davno taj zadnji dio učvrstio da je ležaj na mjestu s nečim što meni sliči na tekući metal i dan danas se drži i radi.

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
195
Ne bih rekao, nisam osjetio nikakav luft na rotoru.
Kad smo već kod ležajeva, oba su glatka kao nova... kao kad sam rastavio AEG brusilicu iz WEST Germany, stara cca 40 godina, a narezala se betona, pločica.... A ovi novi prozuje za 2 godine...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,656
Stator bi trebao imati plastike koje se vijcima učvrste da je na mjestu, ili od nekog komadića napraviti jer će se inače gibati.

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
195
Stator usjedne u kučište pa ga pritisnu 4 "pločice" na ove 4 rupe označene na slici.
Ali doljni dio ništa drugo ne drži pa je valjda dovoljno kućište potrošeno da struže.

1746909315466.png

Najnoviji postovi

Na vrh