• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,701
Ne bih se složio baš s tim, privatno koristim Einhell već valjda 20 godina i jedino što mi je crklo je bušilica brushless nakon cca 9 godina stalnog korištenja a ostalo još sve radi a nije da se špara i ne koristi. Na poslu imam Makitu i Bosch, crna Makita smeće žešće od prvog dana, ručna lampa krepala nakon par dana, nije baš neko cvijeće na te novce. Reflektor od Makite je bio duplo skuplji nego moj od Einhella a ne koristimo ga zato jer slabo svijetli, nego mojeg Einhell a ili parkside. Nije da sad promoviram ili kudim nekog ali neki alati im cijenom ne opravdavaju u odnosu na ove jeftinije.

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,823
Einhel akica s funkcijom cekica, umrla nakon 2mj, dobio novu, aku brujka nakon god dana stane, ako neizvadis bateriju nece krenuti, izgorio punjac, krepala baterija ( kad je isla na servis i kad su zamjenili novom punjac i baterija je ostala), kruzni laser crko, rezac plocica crko, ona ko hiltica crkla, jedino je ostao raditi jos mjesac za ljepilo..
Znaci krepalo je sve, sreca sta je sve u garanciji pa su zamjenili novim..
Tako da einhel sta se kupovao vise nebude.

Sve jos kuzim, ali kruzni laser nikak..zavrsio s poslom, izvadio baterije, spremio ga u onu futrolu, stoji na toplom, i na proljece mrtav.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,756
Kolega @Zetorboy, koji je razlog za kupnju brusilice od 115mm s kolektorskim, a ne 125mm s motorom bez četkica (npr DGA504)?

Ne prigovaram, već me zanima.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,781
Mislim da je s onim akica mislil na bušilicu.

Neznam, ja sam imal Einhel dve godine. Bušilica je bila neka mala jeftinjara koju sam uzel novu samo radi baterije da imam rezervnu za udarni.
Bušilica nula bodova, nema snage, sporo.....
Udarni je radil besprjekorno dve godine, a onda su izgoreli kontakti za bateriju. Moje mišljenje je da je od udaranja plastika dobila lufta pa se na njima iskrilo... reklamacija, dobivena nova na kojoj se počelo događati isto ali je prije nego je trebala popravak poklonjena u kompletu sa bušilicom manje zahtjevnom korisniku kod kojeg još uvijek radi.
Nije da je top alat, ali nije baš ni preloš.
I dalje sam mišljenja da je to sve skupa na isti kalup napravljeno, razlika je samo u sitnicama i treba kupovati po onome kolko ga koristiš i da ima čim dulju garanciju.
Kome se za pet let ne otplati da je neznam kakav ne treba ga ni kupovati, jedino ako mu treba za kurčenje pred susedima.

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,823
Kolega @Zetorboy, koji je razlog za kupnju brusilice od 115mm s kolektorskim, a ne 125mm s motorom bez četkica (npr DGA504)?

Ne prigovaram, već me zanima.
Skuplja je duplo od ove a za tu razliku sam uzeo odvijac.

Ovo sam neki dan stastavljao za otpis, iskoristivo nista

Prilozi

• 20250812_104057.jpg
    20250812_104057.jpg
    62.9 KB · Pregleda: 23

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,781
Brusilicu na četkice si ipak kupil o_O
Kolko milimetara reza baterija more nositi?

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,823
S 5ah baterijom mozes dosta, mi najvise sjecemo limariju i table s njom, imamo 3 takve u firmi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,781
Je da ja radim negde gde toliko i takvih marki ide u otpis i ja bi uvijek gledal da imam baš takav isti alat.
Ne vjerujem da je baš ništa iskoristivo, u jednom takvom sličnom koferu ja bogatstvo čuvam ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,756
Skuplja je duplo od ove a za tu razliku sam uzeo odvijac.
Imam već dugo Ryobi 115mm s četkicama i razočarala me. Isprazni baterije za čas i više ju ne koristim. Parkside bez četkica je neusporedivo bolja i ekonomičnija (baterija znatno dulje traje).

Sudeći po izgledu, i odvijač ima motor s četkicama.

Na tvojem bi mjestu postupil obratno: brusilica i udarni svakak bez četkica, a za bušilicu manje važno.

I sam imam dvije Makita bušilice s četkicama i nemam prigovora (jedna je DDF482, druga je 6281, ali ne koristim ju više; dotrajale NiCd baterije).

Nemoj to shvatiti kak kritiku, već razmišljanje.

Koliko vidim, većina tog alata je s NiCd baterijama i jasno je zakaj je otpis. Možda su mnogi alati još dobri, ali baterija više nema i ne isplati se nabavljati nove.

Nego pitanje: za rezanje farbane krovne limarije se ne bi smjele koristiti brusilice već samo škare i pile...kak to?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,490
Moje skromno misljenje, einhell parkside i slicno su hobi alati i ne ocekivati cuda od njih...je, istina da i skuplji profi alati znaju zastekati i pokvariti se ali su ipak profi i napravljeni su za tu namjenu...koristil sam profi bosch i makitu aku alate svaki dan za montazu i nebre se reci da se nisu isplatili...sjecam se da je makita aku set busilica i udarni odvijac kostal nekih 6000kn pred 10g...ali za svakodnevnu upotrebu on je sebe amortiziral kroz poslove i isplatil se, pa makar ga svaku godinu mijenjali...
A sad sam presel doma na hobi alate i za to kaj ih ja trebam su mi dobri..
Evo einhell drzac za fleks... 1000029195.jpg
Sasvim dobar alat za doma...drzi fleks, reze ravno...a ostalo pokrije var 🤣🤣

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,823
@ZJ s grickalicama si spor, imamo i njih ali nisu aku, znaci vuci kablove, sporo ide, a kad se radi krov gledas sto prije zavrsiti, a da je dobro i nije jel vecina mestara nepocisti ni spenu i gdje je god pala iskra tu pocne rdjat

Od one vrpe alata iskoristivi su u vecini slucajeva punjaci, koferi i tu i tamo neka busilica, baterija ispravnih nema i neisplativo uzimati posebno a i zastarilo je, one crvene baterije od pred 15g neznam da i imas vise gdje za uzeti uopce.

Posljednje uređivanje:
  • Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,756
@ZJ s grickalicama si spor, imamo i njih ali nisu aku, znaci vuci kablove, sporo ide, a kad se radi krov gledas sto prije zavrsiti, a da je dobro i nije jel vecina mestara nepocisti ni spenu i gdje je god pala iskra tu pocne rdjat..
Hvala na iskrenosti :)

Ima zamjenskih baterija na Ali-ju, nisu niti preskupe, za primjenu po doma:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,006
Nego pitanje: za rezanje farbane krovne limarije se ne bi smjele koristiti brusilice već samo škare i pile...kak to?
Samo bi na komentar od @Zetorboy dodal da bu i mjesto reza počelo brzo korodirati jer izgori boja na mjestu reza fleksom.

Najnoviji postovi

Na vrh