• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,311
Ako se motor ne vrti a zuji onda je definitivno Kondezator otišal .
Kod mene je potopna pumpa iz lidla od inox vanjskog kucišta ,a kod peraje je plastican dio isto se desilo i kod mene da je bilo zujanje a nije izbacivala vodu .
Išal rastaviti i probil je Kondezator kod motora ispod kucišta se nalazi zamjenil i sve normalno sada radi .
Mislim da je ovo posljednji post na temu pumpe...

Dakle, cijev je provjereno pod padom, nema zračnih džepova, samo jedan brijeg ima neposredno pred izlaz. Kad stane s pumpanjem, sva voda iscuri van i natrag u pumpu.

Posljednjih tjedana sam pustio da presuši nekoliko puta i čekao novu vodu pa uključivao ručno jer je bilo prenisko za plovak. Par sekundi se čulo žuborenje, ali voda nije išla van. Onda sam zaustavio na sekundu-dvije, ponovno uključio na pet sekundi i tako ponavljao u ciklusima. Nakon max pet ciklusa voda krene van bez da sam taknuo pumpu.

Ostavit ću ovako, a kasnije pripremiti posudu po mjeri i uroniti pumpu u vodu.

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
643
Parkside kofer, akumulator bušilica, 2 baterije, punjač, bitovi i boreri dobil pod bor. Probam puniti baterije, ne pune se ni na starim ni na novom punjaču. Samo trepće crvena lampica na punjaču. Je moguće da 2 nove baterije ne valjaju?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,284
Vjerojatno je dugo stajalo pa su baterije potpuno prazne.
Imali kakav voltmeter da izmjeriš napon?
Inače, to se rješava tak da se prazna baterija spoji na punu (+ na +, - na -) i pudti se 5... 10min, pa pnda na punjač.
Ili reklamiraj pa nek ti daju novo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,667
Nisam se htio hvaliti 🫣.

Ja sam sebi također pod bor 🙃🤣 kupio ovu za 29,99 Eura
1000030761.jpg
Isprobao sam ju i radi. Ima bitove, punjač i samo 1 bateriju, koliko para toliko i muzike.
Čim sam ju primio u ruke osjetio sam razliku, nešto je teža od ove niže pokazane, stare iz Kauflanda (ta ima punjač i 2 baterije, te par borera i bitova).
Najviše me ponukalo na kupnju nove,možda i nepotrebne, dobro iskustvo s starom Parkside aku bušilicom. Imala je kofer, punjač i 2 baterije, nisam više siguran mislim od 18V, ali nebitno. Ta se baš naradila. Krepala je mjesec dana prije istjeka 3 god. Odnio sam ju u VŽ Lidl. Vratili su mi sav novac u roku desetak minuta. Bolje reklame od ovoga ne postoji.

Ova crvena iz Kauflanda je isto mukotrpna, zamijenio sam joj nedavno borfuter, zbudio jednu bateriju iz mrtvila i danas je bušila po kućici za ptice. Napon je isti na oba dvije vrste (i na Parkside novoj) 20V, ali priključci ne pašu međusobno.

1000030773.jpg
Smijem tvrditi da su to jako dobri strojčeki za vrlo mali novac.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,667
@zoran89 ti si tek na probnom radu "s alatima", a ja sam se več "rezdrl" (dodrl sam se) bez sprobavanja, jer furt sam bil (stalno) na punom gasu.
Da mi vezda (sad) daš i zlatnu, a ne crnu, dosta mi je. Ovo je bila moja hirovita kupnja, nisam joj mogel odoljeti :ROFLMAO: :ppozdrav:

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,753
Nisam se htio hvaliti 🫣.

Ja sam sebi također pod bor 🙃🤣 kupio ovu za 29,99 Eura
View attachment 87611
Isprobao sam ju i radi. Ima bitove, punjač i samo 1 bateriju, koliko para toliko i muzike.
Čim sam ju primio u ruke osjetio sam razliku, nešto je teža od ove niže pokazane, stare iz Kauflanda (ta ima punjač i 2 baterije, te par borera i bitova).
Najviše me ponukalo na kupnju nove,možda i nepotrebne, dobro iskustvo s starom Parkside aku bušilicom. Imala je kofer, punjač i 2 baterije, nisam više siguran mislim od 18V, ali nebitno. Ta se baš naradila. Krepala je mjesec dana prije istjeka 3 god. Odnio sam ju u VŽ Lidl. Vratili su mi sav novac u roku desetak minuta. Bolje reklame od ovoga ne postoji.

Ova crvena iz Kauflanda je isto mukotrpna, zamijenio sam joj nedavno borfuter, zbudio jednu bateriju iz mrtvila i danas je bušila po kućici za ptice. Napon je isti na oba dvije vrste (i na Parkside novoj) 20V, ali priključci ne pašu međusobno.

View attachment 87612
Smijem tvrditi da su to jako dobri strojčeki za vrlo mali novac.
Ovaku crvenu imam i ja jedno 4-5 godina stoji u šupi (radioni) u kojoj bude i minusa i sa baterijom nema problema.
Einhelove baterije ipak čuvam na nekoj umjerenoj temperaturi hehhe

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
252
Parkside kofer, akumulator bušilica, 2 baterije, punjač, bitovi i boreri dobil pod bor. Probam puniti baterije, ne pune se ni na starim ni na novom punjaču. Samo trepće crvena lampica na punjaču. Je moguće da 2 nove baterije ne valjaju?
Probaj ostaviti dulje na punjaču.
Imao sam sličnu situaciju i nakon nekog vremena punjenje je krenulo i baterija se napunila.

Najnoviji postovi

Na vrh