Od početka ljeta prošle godine probao sam kupiti "odvijač za podešavanje fefgazera na Homelite flakserici". U VŽ i okolici nije bilo sreče. Na Internetu su samo setovi s 8 - 14 kom odvijača različitih oblika. Nisam htio kupovati takav komplet i još plus dostava, jer ja to trebam sad, jednom i nikad više.
(Kupio sam prošle godine radije novi fergazer, za manje od 30 Eura s dostavom, jer mi je za membrane i posao VŽ servis tražio minimalno 60 Eura.)
U servisu sam ih zamolio, ako mi več ne želite posuditi taj odvijač, na par minuta, tu kod Vas, da si sam naštelam novi fergazer, dajte mi ga vi poštelajte i naplatite si. Štelao ga je majstor par min, naplatio mi nije i naravno nije htio niti čuti moj komentar - nije dobro naštelano. Morao sam odustati i otiči.
Mučio sam se kao sam vrag u povremenom radu s flaksericom. Čim bi pustio gas, odmah je krepala, nije imala ni šusa kod dodavanja gasa, samo je šuplje režala, a ja šizio.
I danas sam još jednom pokušao u novom dučanu s alatom kupiti takav odvijač, naravno nemaju. Nabavili bi mi komplet s Interneta za 3 - 4 tjedna.
Izgubio sam strpljenje, dosta više, idem sam napraviti taj odvijač i poštelati si novi fergazer.
Radi se o ovakvom odvijaču:
Ja sam njega uz malo petljanja napravio i poštelao fergazer od Homelitke. Više ne krepava na ler gasu i više šuplje ne reži, nego veselo prima gas i ima pravi šus. Nije išlo milom i linijom manjeg otpora, sad sam ja njega napravio silom i ne košta me ništa, osim malo strpljenja i prekapanja po ladicama.