I
IvanVl
Guest
Čovjek je iskoristio na daleko čuvenu i cijenjenu Zagorsku lakomost .evo još jedne priče sa takvim , novcim, imali smo ti mi u našem kraju isto tako jednag , kak ste to nazvali kamatara,ljudi su mu nosili novce na oročenje za veliku kamatu , mali ljudi ,poljoprivrednici i svi oni domači,a mi obrtnici , gradili za njega,staje za uzgoj konja,pa kad smo napravili dobar posel,ajde da ja kupim na svoje ime jedan najnoviji mercedes 300 td , automatik, 90i neke godine mislim 93, naravno plačen je gotovinom ili onako probijen za radove dijelom,a evo ti za godinu dana vraga, naš gospon kamatar ,bankrotiral,svi koji su odnjeli novce ,ostali su bez njih,niti dan danas ih nisu dobili,bez automobila , koji su bili plačeni gotovinom,ostali su svi osim onih ,začije aute je gospodin izvršio polog novca iz svoje firme,da sad skratm , bila sam i ja na iglama ,ali kad je odvjetnica rekla ,čestitam gospođo, očito ste gospodinu dragi ,kad je vaš auto plačen ujutro prije no što je gospodin dao petama vjetra,no gospodin se nakon nekoliko godina vratio ,tako što je na aerodrom po njega morao doči naš načelnik policije , danas je samo preselio u drugi grad
Zato je i na kraju ispalo kako je ispalo .( znam o kome se radi)
Znam ljude koji su doživjeli infarkt radi situacije ..ali konkretno taj čovjek nije prolio znoja i krvi za njega ..ali gore opisani osječaj je nadjačao razum čarape gdje ga je do tada taj novac čuvao .
Da li ga žaliti? ..da li ovoga osuđivati ?..da li je on uopče kriv ?
I ljubljanski štediše šute ..ovaj slučaj je interesantan jer su žrtve koncentrirane u okolici ..ljubljanci su rasštrkani