• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ispitivanje potrošnje goriva traktora - Hana Koška 11.07.

B

Bobo

Guest
Bit ce ti neko natjecanje u oranju u Drenovcima sutra, no na to neces stici... Mislim da ces propustiti jako velik odaziv, jer je ipak Baranja najjaca po pitanju mehanizacije... A, eto, lijepo je otici i vidjeti.

R

Ratarko

Guest
Bobo kaže:
A je li se to meni samo cini ili su zadnja cetiri reda u tablici nesto uzmuvana...

JD je u oba slucaja imao zahvat 180cm, dok je fendt imao zahvat 320cm... A tu mi nesto smrdi... Fendt mora potrositi vise, pa da nece, jer ima skoro pa duplo veci zahvat...

Deutz je poznat po niskoj potrosnji, i sadovi "doktori" idu dokazat da trosi vise od JD-a... Pa to nema nigdje!

Ne bi bobo bio bobo kada sve ne bi primjetio i skužio ;)

Bio sam danas u Belju i dali su mi ovu tablicu , vidi se da je rukom nadopisano zadnja dva reda ali kako oni kažu to je testirano da se dokaže nešto mimo oficijelnog testa . Radi se o tome da su Fendt 930 i JD 8520 zamjenili plugove i orali . Plugovi su bili sa 7 i 4 brazde a ne sa 4 i 5 brazda kako piše u tablici .
Ne želim ništa komentirati , samo dajem tablicu .
Ovakva tablica se može dobiti na Belju . Isto tako na Belju nisu zadovoljni sa svojim oračima jer su plugovi koje su Fendt-ovi vukli bili novi i neuštimani .

Evo tablica

Obrisan neispravan link.

PS . onaj MF 7490 i Rabewerk plug sam trebao biti ja .
Kada vidim komentare drago mi je da nisam otišao odnosno kada vidim da mi zs+astupnik niti ne zna kakav traktor mi je prodao prije mjesec-dva . Radi se o 7495 traktoru :cry:

B

Bobo

Guest
Ali opet zhvat nije ispravljen, tako da je FENDT opet vukao plug zahvata 320cm, a JD je vukao "samo" 180cm...

Jos uvijek tu nesto ne stima iako je to jedan te isti plug, mora i zahvat biti isti. Koji je onda pravi zahvat tog pluga? Vjerujem da je 320, posto se radi o 7-braznom plugu...

@Ratarko: Zasto nisi otisao, da im pokazes kako se rade neke stvari? i da malo ores i na lijepsoj zemlji, a ne onaj tvoj "kamen" ;)

R

Ratarko

Guest
Da bobo , nisu ispravili do kraja ali radi se o tome da su si Fendt i JD međusobno zamjenili plugove i definitivno orali jednom sa 7 brazdi a drugi puta sa 4 i obratno .

Kako sam skužio radi se o jako teškoj zemlji za obradu , najtežoj u okolici . Kako bi to bilo u usporedbi sa mojom zemljom , ne znam :?

B

Bobo

Guest
Pa ako jadni fendt 930 vuce 7 brazdi na dubini od 32cm, onda ti mora biti jasno da je tvoja zemlja teza od ove... Bar mi se tako cini.

R

robert

Guest
nemojte se zamarati,kad su te tablice za djeu iz vrtica.ko da su ih oni pravili,ocito je da je duh komunizma i nesposobnosti uvelike prisutan.... ;)

P

Picek

Guest
robert kaže:
nemojte se zamarati,kad su te tablice za djeu iz vrtica.ko da su ih oni pravili,ocito je da je duh komunizma i nesposobnosti uvelike prisutan.... ;)
bez namjere da branim ikoga od ovih tko je to organizirao..
ali ti roberte očito imaš titulu doktora s obzirom na to kakvo "visoko" mišljenje imaš o svemu..
klasično mišljenje tipa "ja uvijek mogu bolje" ili "ja sam najpametniji"...
shvatili smo i prvi put kad si to napisao..
nije li dosta :?

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Ha ha i moj bratic koji ide u 2r OS da je isao tamo i vidio te strojeve i on bi pitao a zasto ta dva traktora od isto konja vuku nejednake plugove. To vidi i onaj koji nema pojma o poljopr. A to sto Robert tvrdi ima nesta.Ako se pisalo da ce tu biti Valtra,Fendt,JD, a ispalo je da ih je bilo i dr.marki ( dobro je i neka) ali zasto su tu bili stariji traktori ( mislim na Jd koje sam vidio na slikama)

P

Picek

Guest
zvona kaže:
ali zasto su tu bili stariji traktori ( mislim na Jd koje sam vidio na slikama)
zato što se iz Novocommerca nisu pojavili,,
odnosno oni u Koški/Žitu su imali svoje JD-e...
6520 nije niti završilo testiranje..
a ova dvije 8-ice su novije.
u principu sve su to bili več korišteni traktori..
samo neki manje neki više..
dakle nije niti jedan bio skroz novi ispod čekiča..

edit: neki dan sam baš razmišljao o tome..
recimo autoklub i slični automagazini često imaju usporedbe auta i po potrošnji i svakako drugačije...
dali je ikad recimo Agro Glas ili Gospodarski list ili netko treči organizirao tako nešto?
dakle dali postoji neki vjerodostojniji/profesionalniji test od ovoga? :?

R

robert

Guest
ne zelim se pravit pametan ili nesto,al ovo je necu rec smijesno,vec zalosno.na prvi pogled se vidi puno promasaja, :( to svako vidi ko se imalo razumije,a za mjerenje potrosnje gdje su razlike tako male,sve mora biti savrseno napravljeno i nisam nikakav doktor nego obican poljoprivrednik,no vidim posao kako se ne bi trebao raditi.ljepo je sto je netko takvo sto organizirao :) ,ali na kvaliteti te organizacije se trebalo ipak pripazit.nije nikakva pretjerana mudrost ustimat storojeve,i napraviti redosljed da svaki traktor proba orati sa istim plugom,uz malo truda se to da napravit :? ,a ne tako.al opet bolje ista nego nista. ;)

R

ROKI

Guest
Slažem se sa bajom iz Novi Jankovci! Fino za vidit, al rezultati po meni nisu za medjusobnu usporedbu. Isti plugovi i traktori iste klase sa motorima iste ili približno iste snage. A predložio bih i što sličniju težinu i opremu.

R

robert

Guest
e to bajo....!evo cekam bac josu pa idemo do bugara na koju pivu,sjetit cemo se i tebe pa koju uzdravit i u tvoje ime i da podrivanje bude sto bolje i dublje,a time i oranje.ako fendolino bude zapusio uskocit cu ja sa kejzom!! ;)

P

Picek

Guest
ROKI kaže:
A predložio bih i što sličniju težinu i opremu.
je da, pa nije ti u interesu napraviti na kraju isti traktor.. :?
snaga motora bi trebala biti bitna za napraviti neku kategorizaciju..
i naravno ovisi o kojoj radnji se radi dati isti priključak svima..
ali sve ostalo unutar te kategorije snage ostaje otvoreno..
e to bi onda bio pravi test..

R

robert

Guest
roki,kaze žmi bacika da je narucio drugi kombaj,pored ovog fara,jel,da ja ne kupujem novi,a 'mali' jd je na akciji 90 000e 5 slamotresa max215ks,4.8m,a claas 103 000e,4.5m,oba sa zitnim hederom.nesto moram na godinu iskemijat... :?

R

ROKI

Guest
Kako se krenio prijetit još če i fenda 930 doterat iz nedilje!

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ne vjerujem tim testovima ništa, DEUTZ motor troši najmanje!

Najnoviji postovi

Na vrh