• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ispitivanje potrošnje goriva traktora - Hana Koška 11.07.

R

Ratarko

Guest
Re: Ispitivanje potrošnje goriva traktora - Hana Koška 11.07.

ZJ kaže:
39.1 l/h je trenutna potrošnja.
Ø 35.1 je prosječna potrošnja u l/h

Točno?

Odgovoriti ću tebi , da točno tako .
Ona brojka 39,9 se mijenja svake sekunde i to zna prilično varirati , zavisi od opterečenja i drugih postavki traktora , recimo ide od 32-42 litre . Zato ima iza ta brojka koja pokazuje prosječnu potrošnju u satu , ona je puno točnija i polako se mijenja .

Z

zrine892

Guest

aha....tako znači...i ja sam mislio da je tako ali nisam bio potpuno siguran jer ima puno različitih brojeva....

P

Picek

Guest

trebalo mi za jednog potencijalnog kupca pa sam uspio pronaći podatke o potrošnji Valtra traktora. doduše podaci su iz prošle godine kada T serija još uvijek nije kompletno bila na common rail motorima tako da nemam sve modele T serije ali čisto kao podatak, isto tako tu je i samo jedan model N serije sa CR motorima. pa ako je nekome dosadno..

Obrisan neispravan link.
ispitivanje je vršeno pod maksimalnim opterećenjem kao što uostalom i piše kod svakih rezultata ali ne znam točno kako je to mjereno. interesantno da CR motori troše nešto više nego stari motori..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,958

Picek kaže:
ispitivanje je vršeno pod maksimalnim opterećenjem kao što uostalom i piše kod svakih rezultata ali ne znam točno kako je to mjereno. interesantno da CR motori troše nešto više nego stari motori..

Pa to nije čudno. Novi CR motori su Euro3? Stari Euro2?
Noviji motori kasnije ubrizgavaju gorivo (radi smanjenja NOx), ono sporije izgori, te ga zato treba više (to ti je otprilike objašnjenje).

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Kada ce biti sledece ispitivanje,dali u jos nekim operacija ,ne samo u oranju.
Dali bi nesto slicno moglo i kod kombajna i sl.danas je gorivo velila stavka pri izracunu troskova.

Koliko kombajn trosi po jutru/hektaru?

Z

zrine892

Guest
kako koji kombajna...sve zavisi i koju kulturu vrši...i tako...

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Nisam nikad mjerio, ali me zanima:
Koja je potrosnja traktora snage 65 Ks, u radu na mjestu kad vrti vratilo operecenja 10Ks, na 1000 okr/min.
Ako je po tabelama onda nekih 230gr/Ks x 10Ks = 2.5 l Stoji li ovaj racun ili treba jos dodati neku polaznu osnovu, po tome onda traktor bez opterecenja (rad na mjestu) nebi trosio nista.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
2,5 lita na sat i nije ništa

nije ni opterecenje neko, a nije ni traktor velike snage, samo sam htio da vidim kako se slaze racunica. Znaci sa rotobranom od 2.5m ovj traktor bi trosio otprilike

40Ks x 230gr/Ks = 10.2 l/h

Najnoviji postovi

Na vrh