R
robert
Guest
ma jok,kakav deutz!nema manjeg potrosaca od mojeg rusa 50-tke
Ratarko kaže:Pričali smo jednom o tome . Koji dio si očekivao da smo trebali prokomentirati ?
... a da ne kažem kako Valtra 140 ima jako niske radne okretaje motora ( totalno ne uobičajeno da traktor ima 1800 okretaja motora ) ?
Simon1980 kaže:pa zapravo si puno sad pokomentirao al ja sam mislio potrošnju i specifično potrošnju. Al istina je ono sa Valtrom, kad sam je imao na testu nisam mogao vjerovati na koliko malim obratima ona radi i ima puno snage.
ZJ kaže:Potrošnja l/h ima više veze sa snagom nego volumenom motora. Za istu snagu, Agrotron troši više upravo za veće mehaničke gubitke (većeg) motora. Na djelomičnom opterećenju, razlika bi bila još veća.
Ratarko kaže:ZJ kaže:Potrošnja l/h ima više veze sa snagom nego volumenom motora. Za istu snagu, Agrotron troši više upravo za veće mehaničke gubitke (većeg) motora. Na djelomičnom opterećenju, razlika bi bila još veća.
Ajde nastavi dalje ...dobro si počeo :mrgreen:
Koji je onda tvoj stav upravo po pitanju ta dva traktora , Deutz Agrotron 120 sa 7.2 litara motorom i šest cilindara i Fendt 412 Vario sa 3.8 litara motorom i četiri cilindra . Oba traktora imaju 120 KS ali Fendt nekim čudom ima max. okretaje motora na 2100 okr.( kao ono - ne treba mu više okretaja ? ) dok Deutz na 2300 okr. ima crveno ( ispada da pokušava izvući neku dodatnu snagu sa tim okretajima ??? ) .
I sada , uzmemo iste plugove , jednako ih podesimo , jednako kilama opteretimo traktore , iste gume im stavimo i tako to ...sve da bude isto ... koji traktor će bolje orati ?