• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

vvvvin

Član
Tu od
4 Velj 2014
Poruka
70
Odgovor iz agencije na moj upit je da su dodatne provjere u tijeku,a prije mj dana u regionalnom uredu sam bila na provjerama podataka koji su bili uvjetovani no dobro,kazu u iducem krugu isplate dobit cete sve sto vam pripada

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Jel možete vi vidjet na agronetu kolko je za što iplaćeno ili ne.
Meni zadnjo piše pod odlukama za 2013 godinu kolko sam dobil ovo kanije ništ nepiše..

duhanac

Član
Tu od
27 Stu 2014
Poruka
186
ma nikakva škola ni osposobljavanje.... več kako je gore navedeno osoba mlađa od 40 god, ima upisnik mlađi od 5 god, i jako bitno osoba mora biti nositelj tog gospodarstva bez člana ili članova....

to je za ovu god bio kriterij...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
ma nikakva škola ni osposobljavanje.... več kako je gore navedeno osoba mlađa od 40 god, ima upisnik mlađi od 5 god, i jako bitno osoba mora biti nositelj tog gospodarstva bez člana ili članova....

I moraš do kraja ove godine upisati,a do kraja sljedeće završiti nekakvo osposobljavanje!

matijas311

Član
Tu od
19 Tra 2010
Poruka
243
Zašto bi trebalo osposobljavanje ako je netko završio poljoprivrednu školu ili fakultet prije nekoliko godina?

matijas311

Član
Tu od
19 Tra 2010
Poruka
243

I moraš do kraja ove godine upisati,a do kraja sljedeće završiti nekakvo osposobljavanje!

iz ova dva posta bi se dalo zaključiti da škola ne znači ništa bez osposobljavanja, a to nije istina

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961

Kod prijave poticaja ove godine: Jeste mladi poljoprivrednik?
Ako ću dobit šta novaca, jesam!
Mlađi od 40?
Da.
Koliko dugo imate OPG?
3 godine.
Završili kakvu poljo. školu, faks, tečaj?
Ne.
Onda ništa.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Da ne filozofiramo previše,na stranicama Agencije je postavljena brošura koju si skinete i pročitate,nakon što pročitate,pitajte nejasnoće...

Evo Vam link
http://www.mps.hr/UserDocsImages/Potpore/MLADI 18.2.15..pdf

evo Vam i citat "Mladi poljoprivrednik treba imati barem srednjoškolsko obrazovanje poljoprivrednoga,
prehrambenog ili veterinarskog usmjerenja, ili
a) završen jedan od stručnih poljoprivredno-prehrambenih programa obrazovanja
verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta *3
, ili
b) u prvoj godini podnošenja zahtjeva upisati te do kraja iduće godine podnijeti dokaz o
završetku jednog od stručnih programa obrazovanja verificiranog od strane Ministarstva
znanosti, obrazovanja i sporta ili tečaja financiranog iz Mjere 1 Programa ruralnog
razvoja.
"
*3
Kao što su programi Ratar, Voćar, Povrćar, Vinogradar-vinar, Vrtlar, Maslinar, Pčelar-medar, Uzgajivač ovaca i dr.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Znači da sam i ja to mogao upisati po tome? Ja sam kv kuhar po struci, znači sa mojom školom mogu imati sve djelatnisti vezane na tu struku, znači pekaru, slastičarnu, mesnicu, kafič, restaurant, osim klaonicu jer za to moraš biti baš mesar po struci, ujedno imam manje od 40g i 3g opg.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ja ti neznam,rekli su da je ova referentna godina,pa sada,ja tako tumačim sebi,ili ćeš nagodinu moći kao mladi ali za površine koje si prijavio 2015 ili možda budu i nove površine u igri...

ps. a možeš nazvati i agenciju za plaćanja u svojoj regiji i pitati,onda si siguran 100%..

skjd4755

Član
Tu od
8 Velj 2015
Poruka
224
ako se ne varam.oni koji imaju opg,doo ili su članovi opg-a više od 2 god netrebaju imati završeno stručno usavršavanje ni sss poljoprivrednu....potražit ću pa staviti link

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
To bi bilo super,ali ajde potraži link da znamo,uštedim si 500€ ako nemoram na osposobljavanje:)iako nije loše imati neku vrstu osposobljavanja,zlu netrebalo za ubuduće..

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh