To Ko je u Eko ja sam povecao stado za 150 ovaca pobiljezio 400 janjaca 800 glava na gospodarstu valda ce pokriti sveSvježa nformacija što se tiče poticaja:
Pravilnik iz 2017g. koji traži 0,3 uvjetna grla po površini će se primjeniti bez obzira što krši uredbu eu i što je EU komislija tražila od ministarstva poljoprivrede po tom pitanju.
To znači da novac nećete dobiti ako površine nisu pokrivene stokom u omjeru 0,3 uvjetnih grla po hektaru(neovisno što vam piše u agronetu da vam je utvrđeno površina).
Slijedeća stvar koju trebate provjeriti koliko uvjetnih grla vam "priznaju" u agenciji..neovisno od toga što vam piše u zahtjevu za isplatom potpora provjerite jer vam se može dogoditi kao meni da oni barataju sa brojkom od 10 iako ih imam 30 (po zahtjevu kojeg sam predao sustav u agronetu mi izbacio sam brojeve).
Pa i je glupo ja kosim a oni beru poticaj za zrak.
Ko ima stokuvtreba da dobije a ko nema čemu poticaj na livade .
Zato što EU komisija daje potporu i kako je ti zoveš za "zrak", njih nije briga da li imaš stoku ili ne, ustvari uvjet stoke za isplatu potpora zabranjuju za ispunjenje minimalnih uvjeta održavanja pašnjaka. EU prvenstaveno intersira održavanje površina da ne zarastaju-oni u tome vide vrijednost, stoka i razvoj stočarske proizvodnje u hr im je nebitna. Ako korisnik ima stoku super ako nema opet super..samo da površina ne zarasta.
...dakle, niš bez poticaja....:mur::mur::mur: