• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Sremac1

Aktivni član
Tu od
13 Stu 2017
Poruka
305
Evo nas u svibnju,mjesecu u kojem bi trebalo nešto kapnuti para. E sad ,kada i koliko,da li tko zna.:icon_rolleyes:

Luka2222

Član
Tu od
18 Pro 2016
Poruka
150
I meni je prva,nesto sjelo mislim hr,a ovo drugo nisa jos.Pisalo je krajem travnja ili pocetkom svibnja trebaju biti sve uplate

max23

Član
Tu od
22 Stu 2017
Poruka
89
Svježa nformacija što se tiče poticaja:
Pravilnik iz 2017g. koji traži 0,3 uvjetna grla po površini će se primjeniti bez obzira što krši uredbu eu i što je EU komislija tražila od ministarstva poljoprivrede po tom pitanju.
To znači da novac nećete dobiti ako površine nisu pokrivene stokom u omjeru 0,3 uvjetnih grla po hektaru(neovisno što vam piše u agronetu da vam je utvrđeno površina).
Slijedeća stvar koju trebate provjeriti koliko uvjetnih grla vam "priznaju" u agenciji..neovisno od toga što vam piše u zahtjevu za isplatom potpora provjerite jer vam se može dogoditi kao meni da oni barataju sa brojkom od 10 iako ih imam 30 (po zahtjevu kojeg sam predao sustav u agronetu mi izbacio sam brojeve).

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Pa i je glupo ja kosim a oni beru poticaj za zrak.
Ko ima stokuvtreba da dobije a ko nema čemu poticaj na livade .

papakk

Član
Tu od
13 Srp 2017
Poruka
33
Svježa nformacija što se tiče poticaja:
Pravilnik iz 2017g. koji traži 0,3 uvjetna grla po površini će se primjeniti bez obzira što krši uredbu eu i što je EU komislija tražila od ministarstva poljoprivrede po tom pitanju.
To znači da novac nećete dobiti ako površine nisu pokrivene stokom u omjeru 0,3 uvjetnih grla po hektaru(neovisno što vam piše u agronetu da vam je utvrđeno površina).
Slijedeća stvar koju trebate provjeriti koliko uvjetnih grla vam "priznaju" u agenciji..neovisno od toga što vam piše u zahtjevu za isplatom potpora provjerite jer vam se može dogoditi kao meni da oni barataju sa brojkom od 10 iako ih imam 30 (po zahtjevu kojeg sam predao sustav u agronetu mi izbacio sam brojeve).
To Ko je u Eko ja sam povecao stado za 150 ovaca pobiljezio 400 janjaca 800 glava na gospodarstu valda ce pokriti sve
al kod njih se nikad ne zna

max23

Član
Tu od
22 Stu 2017
Poruka
89
Pa i je glupo ja kosim a oni beru poticaj za zrak.
Ko ima stokuvtreba da dobije a ko nema čemu poticaj na livade .

Zato što EU komisija daje potporu i kako je ti zoveš za "zrak", njih nije briga da li imaš stoku ili ne, ustvari uvjet stoke za isplatu potpora zabranjuju za ispunjenje minimalnih uvjeta održavanja pašnjaka. EU prvenstaveno intersira održavanje površina da ne zarastaju-oni u tome vide vrijednost, stoka i razvoj stočarske proizvodnje u hr im je nebitna. Ako korisnik ima stoku super ako nema opet super..samo da površina ne zarasta.

LicanMlinka

Član
Tu od
8 Ožu 2015
Poruka
37
Jel to vrijedi samo za pasnjake ili? Sto je s onima koji imaju prijavljene samo livade i oranice bez pasnjaka i stoke, da li ce oni dobiti normalan poticaj?

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Zato što EU komisija daje potporu i kako je ti zoveš za "zrak", njih nije briga da li imaš stoku ili ne, ustvari uvjet stoke za isplatu potpora zabranjuju za ispunjenje minimalnih uvjeta održavanja pašnjaka. EU prvenstaveno intersira održavanje površina da ne zarastaju-oni u tome vide vrijednost, stoka i razvoj stočarske proizvodnje u hr im je nebitna. Ako korisnik ima stoku super ako nema opet super..samo da površina ne zarasta.

Da zato ljepo takvi primaju poticaj a drugi kose .
Ja sam sve parcele osim jedne od 1.8 ha prestao kosit.
Bilo toga 10 ha smanjio i gotovo drugi beru poticaj a jos traže novce

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Sami smo si krivi..neka im raste korov ako neće obrađivati sami..kod mene isto ima fora sad kao dam ti zemlju a on prijavljuje poticaj pa kao nek si zaradim..ja velim ajmo mi ovak,vi isfinancirate sve od obrade do žetve i obradite to sve sa strojevima,meni date poticaj,a vi si uzmite zaradu od prodanog žita..pa veli nemam vremena za sve to..radi se o 15 rali u komadu..ali nisam htio na taj način raditi..

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Svima idu sline na šušku. Ima toga i kod mene, čovijek je očistio oko parcele na svoj trošak da bi mu kasnije vlasnici rekli kako se obogatio na njihovoj zemlji od cca 2ha.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
kako ne? :)
...ja baš čekam da vidim da li će mi za 2017. isplatiti za ljetovanje ili zimovanje :)
...za proizvodnju ti novci nisu sigurno! trava posijana i iduće 4 godine nema niti gnojiva niti kemije niti sjemena, a biti će i manje posla i manje nafte potrošeno i manje trganja strojeva...mogu mi dolaziti u kontrolu i 2x godišnje da gledaju travu kako raste...ja ih kreditirati više neću!
...samo neznam šta nam grofovi u agenciji zaboravili objaviti kada će nikada prije i nikada više početi isplata...a bilo bi lijepo i da nam daju odluke za 2016. godinu...jest da je zakon samo za kmetove ali i oni polude ponekad...

Posljednje uređivanje:

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
2016. g. moraju riješit do kraja 5 mjeseca, meni nešto još iz 2016. dužni, onda će valjda odluke pa u 6 mj. eko, iaks...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
...dakle, niš bez poticaja....:mur::mur::mur:

Kolega Darijus neznam čemu takav stav jer svi radimo da nešto i zaradimo.
Pošto poticaji postoje neznam zašto ih ja nebi zatražio za sebe.
U lošijim godinama je poticaj jedino što ostane od rada,a za 15 rali treba 50ak tisuća kuna repromaterijala,goriva,osiguranja,kombajniranja pa da ne velim da bez ikakvog ugovora čovjek može raditi na svojoj zemlji što hoće bez obzira na moj ulog.
A pošto smo takvi kakvi jesmo,a ja ne kenjam pare a usput nisam hvala Bogu gladan,lijepo sam odustao od te super ponude.
Ako ti želiš raditi,mogu vas spojiti pa ti drljaj svoje strojeve,vrijeme,i na kraju krajeve novce a ishod neznaš kakav bude,a njemu lijepo sjeda avans u 11.mjesecu,prva rata u drugom i ostatak u petom i boli ga uvo..nit oro nit kopo..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Tako je ja sam sve te parcelu napustio ni gledat necu bez poticaja.

daevu

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
491
nema kod nas više daj mi poticaj a ti radi
ovdje na istoku zemlje, daš im poticaj i još oko 500-700 kn po katastarskom jutru

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
hm, čudno da se netko neće odreć poticaja na svoju zemlju...i prepustit ga nekome tko će obraditi tu zemlju...luđak neki...:icon_rofl:
dječaci, poticaj se veže za vlasništvo nad zemljom jer i prava na poticaj su nasljedna kao i sama imovina(zemlja).
Što bude vrijeme više proticalo, sve će manje najamnika ubirati poticaje, jer i nepismene babe u selu brzo uče...
Jednostavna stvar, ako ti se bez te mizerije ne isplati delat tuđu zemlju, nemoj.
Nemoj!!!
...jer, ako nas poticaj drži na životu, trebamo se zapitati kakvi smo to mi proizvođači.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh