Gdje u sustavu?Pozz..ima li netko osim nas da mu nije isplaćena potpora za mlade a ostvaruje pravo po novom pravilniku?nama i dalje stoji da smo iskoristili pravo dakle 2 mj nisu napravili promjenu u sustavu?
Gdje u sustavu?Pozz..ima li netko osim nas da mu nije isplaćena potpora za mlade a ostvaruje pravo po novom pravilniku?nama i dalje stoji da smo iskoristili pravo dakle 2 mj nisu napravili promjenu u sustavu?
Ni ja nisam dobio za mlade al neznam gdje se u sustavu vidi nešto.Ja nisam dobio za mlade.
Mislim da će to biti katastrofa za neke kao i za mene i veliki korak unazad za i uopce bavljenje poljoprivredom u nekim krajevima gdje nisu rijeseni imovinsko pravni vlasnicki idnosi.Naime za jednu trecinu zemljista sto obradujem vlasnici nemaju papire za zemljiste,znaci ja cu biti prisiljen zemljiste raditi bez potpore ili odustati.Mislim da cu odustati ne samo od toga zemljista nego od svega jer banda ce svake godine donositi nove pravilnike kojima ce j...t jos ovo malo sirotinje koji od poljoprivrede misle opstati.Izgubit ce samo drzava sad ima posla van poljoprivrede i Hrvatske koliko hoces,a da me svake godine j..e kotrola ova ona pravilnik ovaj onaj nece. U kraju di ja zivim nije to Slavonija da mozes racunati i na veci prinos velike parcela i ovako sam bio na granici rentabilnosti a ovo je definitivno kraj.Kolege, što kažete na novi prijedlog pravilnika, ako nemamo vlasnički list parcela upisane u arkod, iste će se i brisati..
Svakako se slažem da neko tko ima svoju zemlju i papir da je on vlasnik a netko drugi bere poticaj na tu zemlju je nedopustivo. Ali isto s druge strane to nepogoduje poljoprivrednicima koji nečiju zemlju obrađuju, primaju poticaj uz suglasnost vlasnila zemlje koji nema riješene papire o vlasništvu jer nema riješene imovinske pravne odnose. Ovo pravilo bi se trebalo provoditi samo za one parcele koje su novom izmjerom sprovedene pod prave vlasnike a ne za one gdje prvenstveno država nije prva uredila imovinsko pravne odnose, tj. parcele koje nemaju rješena pitanja o vlasništvu, gdje ima jedno 20 suvlasnika, parcele koje stoje neriješene po pitanju istog još od vremena da tako kažem nove ere..
Mislim da će to biti katastrofa za neke kao i za mene i veliki korak unazad za i uopce bavljenje poljoprivredom u nekim krajevima gdje nisu rijeseni imovinsko pravni vlasnicki idnosi.Naime za jednu trecinu zemljista sto obradujem vlasnici nemaju papire za zemljiste,znaci ja cu biti prisiljen zemljiste raditi bez potpore ili odustati.Mislim da cu odustati ne samo od toga zemljista nego od svega jer banda ce svake godine donositi nove pravilnike kojima ce j...t jos ovo malo sirotinje koji od poljoprivrede misle opstati.Izgubit ce samo drzava sad ima posla van poljoprivrede i Hrvatske koliko hoces,a da me svake godine j..e kotrola ova ona pravilnik ovaj onaj nece. U kraju di ja zivim nije to Slavonija da mozes racunati i na veci prinos velike parcela i ovako sam bio na granici rentabilnosti a ovo je definitivno kraj.
Ne nisam, na drugoj firmi di sam imao kontrolu mi nisu prihvatili i tu nisam dobio ništa za m13-nekih 150 000kn. Osim toga kaže mi kontrolor tu di je bila stoka sam to trebao još i pokositi, doslovno mi se smijao u facu. Kad sam ga pitao di to piše..šuti, uglavnom nije ništa priznao osim djela koji je pokošen. sve što je napasivano rekao je da nije napasivano i stavio u privremeno neodržavana površina. Jedino sad čekam da mi u odgovoru na žalbu kažu što je 6 mjeseci jelo 55 UG.
Da li ste dobili nesto od poticaja sad u proljece ako ste u kontroli?mene zanima,jel budemo i treću godinu za redom imali kontrolu izravnih plačanja....znam da ima ljudi koji imaju i više godina za redom....gdje je tu onaj "slučajni odabir"?
Jesmo, ove godine u proljeće, kad i svi. Al avans je bil 2 tj kasnije. A prošle tj.pretprošle, avans je bio kad i svima a prva rata je kasnila 2-3 tjDa li ste dobili nesto od poticaja sad u proljece ako ste u kontroli?
Mi još nismo dobili ništa sad u proljeće, odgovor je da smo u kontroli....nije mi to baš jasno, al dobro....cekat cemo....Jesmo, ove godine u proljeće, kad i svi. Al avans je bil 2 tj kasnije. A prošle tj.pretprošle, avans je bio kad i svima a prva rata je kasnila 2-3 tj
Nikad nije jasno... Trebaju im mjeseci i mjeseci... Da se zbroje i oduzmu...Mi još nismo dobili ništa sad u proljeće, odgovor je da smo u kontroli....nije mi to baš jasno, al dobro....cekat cemo....