Molim malo pomoci oko ovih prava. Znaci imam upisanu zemlju nekih 9 hektara i sada upisujem novu zemlju za koju ce mi sutra potpisati ugovor vlasnici. I sad nadjem u arkodu da je ta zemlja nekom prijavljena u arkodu pod livadu (a prosle godine ju uopce taj neko nije kosio), a to je oranica. Znaci netk oje to pokosio u stavio si valjda pod poticaj dok se moglo (ali vec godinu ili vise nije kosio). Sta sad? Ja ulisujem tu zemlju s ugovorom u najmu, i posto je taj netko to sebi upisao bez znanja vlasnika d al icu na to imati poticaj ili ne jer je vec netko na tu zemlju ostvario poticaj? HvalaPrava su kao kuponi , npr. imaš pet prava što znači da ih možeš upotrijebiti za pravo na poticaj na pet hektara imao ti 5 ili 50 hektara. Nisu vezani za zemlju ne gleda se gdje je koja zemlja već samo količina i ti svake godine na zahtjevu biraš što stavljaš pod poticaj.
Zemlja mora biti u tvom arkodu.
Prava možeš dobiti koliko ti treba ali samo kod otvaranja opg-a. zato je važno prve godine baš sve upisati. Mladi poljoprivrednici imaju pravo još jednom nakon otvaranja opg-a proširiti posjed i dobiti prava iz nacionalne rezerve.
Možeš i unajmiti zemlju od nekoga zajedno sa pravom ili što se meni ne sviđa možeš kupiti pravo od nekoga kome ne treba ali se tada priznaje samo 50% vrijednosti tog prava jer se pravo prenosi bez zemlje
Da li je netko kupovao prava jer meni fali jedno a nigdje nisam našao da netko prodaje?
Meni još ništa za Dobrobit životinja u ovčarstvu, a nema ni odluke u agronetu za taj dio potporeDa li je bila isplata za dobrobit životinja?
Ako ti piše 0 onda nećeš dobit isplatuJeste zna kad će biti eko ili ekop i dalje mi u agro netu stoji 0.0.0isplata 0.
Jeste zna kad će biti eko ili ekop i dalje mi u agro netu stoji 0.0.0isplata 0.