DaJeste li dobili za mlade poljoprivrednike?
DaJeste li dobili za mlade poljoprivrednike?
Moguće da budemo mi koji prvi put dobivamo isplatu za mlade dobili na proljeće, a oni koji su tu duže da dobivaju sad i ak nisu imali kontrolu kroz godinu itd jer obično ak je bila kakva kontrola poticaj ide kasnije, makar to je sve od slučaja do slučaja..
U agenciju , prenos rade tamo, ja sam ove godine prenosila za kćer, ukoliko si zaposlen onda neplaćaš doprinose za zdravstveno ali ostali članovi plaćaju ukoliko nisu zaposleni ili u mirovini, zemlju nemoraš prenosit ukoliko otac ostaje član, zemlja može bit na njega, ukoliko imaš eko onda idu predavanja jednom godišnjeEkipa jel zna netko postupak i obaveze za prenos opga koji nije u pdv na novog nosioca. Posto je stari vec u godinama i u mirovini, on bi sve prebacio na mene. Ja imam faks zavrsen ali elektrotehniku a ne agro smjer. Sto bi ja trebao odslusati I da li moram jer sam clan gosp. godinama.Znam da bi morao ono za herbicida polagsti a jel moram jos sta? Imam 40godina, nisam mladi niti to teram.
Jesi uzimao u obzir stavak po prvi put nositelj?Lp.
Ako moze komentar na ovaj dio teksta vezano za ove nove mjere.
Naime nekad davno prije 2010 bio sam nosioc opg-a.
Nakon par god.sam ga ugasio zbog promjene u gospodarstvu.
I sad nesto gledam da bi se vratio sliuzbeno u poljoprivredne vode.
Mislio sam aplicirat za mjere.
Medutim sad citam pravilnik i ovo je tolika gomila gluposti da to nisu istine.
U biti dobar dio je realan i stvar je kontrole da nema muljanja.
Ali ovaj dio koji cu sada izdvojiti :
Prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti) na dan podnošenja zahtjeva za potporu koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, najkasnije kod podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu, ali ne kasnije od 24 mjeseca od dana sklapanja Ugovora o financiranju i pod uvjetima kako su propisani Prilogom 1 ovoga Natječaja.
Recite vi meni jel po tome ispada da prvo moras upisat poljoprivrednu skolu ili kaj???
Kak da ja sad koji sam formalno odrasto na zemlji dokazem da imam odgovarajuca strucna znanja i vještine???
Koji klinac?
Jel ima tko da mi jadnom objasni,šta je ovo??
Hvala
Nisam....iskreno fokus mi je bio na ovom sto sam procitao odmah na pocetku...Jesi uzimao u obzir stavak po prvi put nositelj?
Bio si već nositelj gospodarstva par godina tako da više ne ulaziš u tu mjeru, za tu mjeru moraš biti po prvi puta nositelj ne duže od 2 godine i ne više od 41 godine manje jedan dan...Nisam....iskreno fokus mi je bio na ovom sto sam procitao odmah na pocetku...
Toliko sam se nasikiro da mi je tlak 300.
Jel bi bio ljubazan pa mi objasnio na sto tocno mislis kad si napiso "jesi uzimao u obzir stavak po prvi put nositelj?"
Da bih ostvario tu mjeru morate i ti i krave biti cijepljeni i to s dvije doze te morate posjedovati covid potvrde ,a nakon pedoćenja istog čekaš nacionalni stožer da ti odobre pa ti se tek onda otvara opcija na agronetu podnesi zahtjev ...hi hiPitanje za ovu novu mjeru od jučer pomoć stočarstvu, ja imam muzne krave i na agronetu nemam pod nacionalne potpore da mogu podnijeti taj zahtjev. Za koje onda stočarstvo je ta mjera?