• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

maija21

Novi član
Tu od
8 Velj 2017
Poruka
15
Pozdrav svima!
Isprike što upadam naglavce, ali ovo je najbliža tema gdje bih mogao postaviti pitanje, pa ću tu pisati.
Mladi sam poljoprivrednik, prijavio sam poticaje uredno kao i svake godine, i gledam nikako da sjedne nešto na račun. Dobivao sam prošlih godina oko 1300-1500€, samo bog zna koliko i po kojem ključu, ove godine sam dobio dosad nekih 250€. Išao sam prije mjesec dana gledati u ARKOD, vidim sve livade i travnjaci se crvene. Malčirali smo ih prije toga par dana, i sad je sve još uvijek crveno.
Zvao sam u agenciju, kaže: svima je crveno tako, to je normalno, gledajte da pokosite do 15.7. a mislio sam kositi kasnije da bude otava kvalitetnija, zato sam i malčirao sijeno. kao, snima se svaki dan, biti će to ažurirano.
Bojim se da ne popušim poticaje, ima netko prijedlog što da napravim?
 

zlaja1

Član
Tu od
20 Lip 2016
Poruka
72
Pomaknuli su rok košnje livada, malčiranja ugara do 15.09. po novom pravilniku za ovu godinu!
 

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
260
Članak 20.
(3) Na obradivom zemljištu ostavljenom na ugaru mora se najkasnije do 15. srpnja provesti barem jedna od agrotehničkih mjera:

– sjetva usjeva koji će biti zaoran za zelenu gnojidbu ili sjetva mješavinom sjemena usjeva namijenjenih divljim pticama i medonosnog bilja kao izvor nektara

– zaoravanje usjeva za zelenu gnojidbu

– košnja, malčiranje ili bilo koji način obrade kojim će se u potpunosti spriječiti razvoj neželjene vegetacije.

(4) Površina obradivog zemljišta evidentirana kao privremeni travnjak na kojem se nalazi trava, smjesa trava, travno-djetelinske ili djetelinsko-travne smjese, mora se minimalno jednom godišnje pokositi najkasnije do 15. srpnja.

Članak 21.

(1) Poljoprivredne površine pod trajnim travnjacima, evidentirane u ARKOD-u kao livade, pašnjaci ili krški pašnjaci, korisnik mora minimalno održavati košnjom ili malčiranjem, pri čemu prva košnja ili malčiranje treba biti obavljena do 15. rujna.
 

Nana

Novi član
Tu od
18 Svi 2022
Poruka
22
Jel još netko primjetio kad uđe u arkod da su mu površine smanjene? Doduše za malo u odnosu na lani, al ipak smanjene. Nije mi jasno, ništa nismo mijenjali. Već godinama imamo trajni nasad.
 

Barka91

Član
Tu od
26 Tra 2023
Poruka
77
Meni doslo na pbz pise u opisu- ekoloski uzgoj- prijelaz- trajni travnjaci 2023- okolis i klima…iznos- simbolican 🤣 30€ po hektaru..ja ne znam jel to samo dio ili je to puni iznos🤔
 

vigor

Član
Tu od
19 Svi 2017
Poruka
59
Meni doslo na pbz pise u opisu- ekoloski uzgoj- prijelaz- trajni travnjaci 2023- okolis i klima…iznos- simbolican 🤣 30€ po hektaru..ja ne znam jel to samo dio ili je to puni iznos🤔
Možda su vam samo neke čestice bile u prijelaznom razdoblju.
 

Najnoviji postovi

Na vrh