• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,613
Polakomili ste se mišljenjem da će carine napraviti dobro, to su radikalni potezi, dobri samo i isključivo kada si samodostatan u nečemu... Niti je to Amerika niti Hrvatska.

Carinu neće platiti firma koja uvozi nego krajni potrošač, domaći proizvođač će se okoristiti dizanjem cijene za razliku carine - 10% npr i tko puši? Običan smrtnik.

Ekonomski dobar pregovarački alat, gospodarski loš utjecaj na nesamodostatne grane.

Mi bi samo mogli jesti i piti, ali godinu dana dok nam se nebi počeli kvariti strojevi, onda katanac.

U otvorenom trgovinskom lancu u kojem se sada trenurno svijet nalazi, carine ne funkcioniraju, a popto je povijeat ujesno pogled i u budućnost, šta se desilo nakon 2 svjetskog rata?

Da bi potakli kupovinu domaćeg proizvoda, Britanci uveli označavanje "made in..." dobili su to da su ljudi kupovali sve iz West Germany jer je bilo 5 puta jeftinije, a jednako toliko i kvalitetnije.

Ne podržavam ja ništa od toga, i ovo gore je bio tragi-komičan komentar na izjavu člana, nisu sva govna ista, ali isto smrde.

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
753
Dao je Trump izjavu kao europa ne želi njihovu govedinu i žitarice. Sada ova kriminalna EU želi zaštititi svoju industriju i spominje 0% carina s USA. Možete i sami pretpostaviti tko bude žrtva tih pregovora. Hoće li progurati i GMO sjeme budemo vidjeli. Ali ovo oko 0% carine s njima je vrlo zabrinjavajuće. Ispada da nas budu pokorili bez ispaljenog metka.
Henry Kissinger: „Može biti opasno biti neprijatelj Amerike, ali biti prijatelj Amerike je smrtonosno.“ izjava lika koji je 50g vodio njihovu vanjsku politiku.

Dok se mi dičimo Thompsonom i 500k ljudi na koncertu. Sve sami domoljubi, a kada se treba pobuniti za bolje sutra onda svi partizani i miševi.

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
270
E tu se slažemo potpuno.
Što se tiče politike mi gubimo kako god okreneš. Trump je vjerujem vrlo dobar za Ameriku,ali za nas, tj. Za EU nije.
Ali nama ionako nike bitno, bitno da mi ne oremo njive, ne trujemo miševe, imamo neodvojive čepove i druge budalaštine.
Imam osječaj da su iz EU samo čekali ovo,pa da dozvole uvoz američkog kukuruza i govedine.
E onda smo gotovi!!

Posljednje uređivanje od moderatora:

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,097
Mislim da nas netreba brinuti Trump ili bilo tko drugi,nego mi sami..
Uništili smo proizvodnju,ovisimo o bilo kome u svijetu.
Naftnu industriju smo prodali,željezaru zatvorili,ništa nam netreba,jebo me pas da možemo prodati sunce i more i to bi prodali,i onda bi nam to sve uvezli,ocarinili i dobro naplatili i uvjeravali nas da je to za naše dobro.
Žaba se popiša u bangladešu,nama cijena nečega naraste jer ovisimo i o faking žabi u bangladešu(karikiram).

Umjesto da nas boli labud,gle boli me briga jer mi to proizvodimo u Hr,toga više nema i toga nebude nikada,i tu hranu koju proizvedemo -izvozimo jer jeftinije je uvozno.

I tako u krug,cvilimo na forumu,a pomaka nema,a ne vjerujem da bude,jer gledamo svako na sebe,i još uvijek je kod nas aktualno "ak meni krava crkne,nek susjedu crknu dvije",samo što nemamo ni krava baš za pohvaliti se...

MarkoD

Dobro znana faca
Tu od
2 Svi 2023
Poruka
191
@komer do prije malo više od 20 godina u selu u kojem sam ja je skoro svaka kuća imala kravu-dvije, puno dvorište peradi, svinjci isto tako. Onaj tko nije imao toliko ili uopće bio je od nekog zanata,majstor drugim riječima, i selo je cijenilo takve ljude. Selo je imalo svoju vlastitu malu mljekaru u kojoj si mogao prodati svoje mlijeko kada si htio. Također su i bila dva mlina na potoku. Trgovina neka mala, nije imala niti jaja,mlijeka i mliječnih proizvoda,mesnih proizvoda, samo neke gluposti koje selo nije moglo proizvesti.
Ja sam tada imao nešto manje od 10 godina, selo je brojilo ca 250 stanivnika i jedno 500 krava. Danas cijelo selo ima 37 krava i dva bika,i jedva 70 ljudi. 30 krava i sva bika su mojih, ostalih 7 od susjeda.
A trgovina svakakvih po svuda.

Ljudima se neda raditi, lakše je živjeti u gradu gdje ti je sve pri ruci, i sam sam bio u vecim gradovima par godina. Jos se ti gradovi mogu i trpiti,ali sta ce biti za par godina,iovako su cijene skocile, samo cekaj kada odluce jos luđe ideje i cijene.

Meni je na selu super, nasao si dragu koja je iz srca ZGa hoce na selo,uskoro stize prvo dijete. Hrane imam, zarađujem dosta i više mi ne treba. Ali da treba raditi, treba.

Smatram da kroz par godina bude još samo gore, da nismo ni ušli u loše. Zato smatram da treba gledati kako biti što više neovisan o drugima a najviše o našoj državi i EU.

nisamja

Dobro znana faca
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
493
Problem bi samo mogel nastati ak sad krenu ubijat krave ( slinavka ) i nastave ubijati svinje i kokoši.
Ako pobiju sve krave ,kak doći do novih?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,367
Naranđasti je dobar samo za one milijardere kojima se okružil. Sve je to bolesno do maksimuma. Samo treba pogledati njegov ples sa sabljom i onog drugog kako pleše sa motornom pilom. Nisu to čista posla. Na nesreću Amerike i cijelog svijeta takvi upravljaju našim sudbinama. O njihovim moralnim osobinama bi najbolje mogle govoriti prostitutke koje su ih opsluživale.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,582
Ima li još netko da mu ne radi agro gtf?

Izbacuje grešku neuspješno slanje.

Zvao zagreb. Ne znaju šta je... Jer ako nisam jedini onda je do sustava 😂🤣

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,367
Ja sam se probao ulogirati i sve je ok. Nemam što za slati pa ne mogu provjeriti da li funkcionira ili fukcionira. Imam u planu u nedjelju odraditi zadatke pa ti onda mogu javiti kakva je situacija.

68206245

Novi član
Tu od
6 Svi 2024
Poruka
24
Izgleda ništa od toga svi šute i uhvaćeni su za jaja zbog lokalni izbora,očekuju sitne benefite pa lizu guzicu vladajućoj organizaciji i sitnim lokalnim bajama,ali eto proći će i izbori i taj 30.6 pa ćemo vidit

Najnoviji postovi

Na vrh