• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,944
Ma mora biti neka procedura. Tko ga predlaže? Jel ga biraju članovi, povjerenstvo ili je postavljen na funkciju?

Ako ga biraju članovi onda u teoriji imamo neko pravo glasa.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,736
Kako se bira i kako se smjenjuje?
To bi sve trebalo pisati u statutu, a on bi trebao biti objavljen na stranicama HPK. Samo transparentno,
Mi smo kao članovi, a valjda nitko nema pojma o funkcioniranju HPK. Zato nas zastupaju oni koji izgleda gledaju samo svoje interese. Da li netko od forumaša ima kakvu funkciju u HPK? Ako ima neka napiše koje slovo. Neka napiše koja je njegova uloga i doprinos. Da HPK puše za vratom agenciji i ministarstvu sigurno se ne bi dešavale takve stvari. Normalno uz bezrezervnu podršku svih članova. U Hrvatskoj je registrirano preko 150.000 OPG-a. Ako to nije snaga onda ne znam što je. Samo ne grintati kraj televizora i tople peći.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,736
Domovinski pokret, kako doznajemo, tražio je od HDZ-a da se u drugom čitanju zakona u sklopu porezne reforme prag za ulazak malih poduzetnika u sustav PDV-a ipak podigne s 40.000 eura na 60.000 eura, a ne 50.000 eura, kako je zamislio ministar financija Marko Primorac. Njihov zahtjev, potvrdio nam je Primorac, bit će prihvaćen i u drugom će se čitanju prag doista podići na 60.000 eura.

Čitam da se povećava prag za ulazak u sustav PDV-a na 60.000 eura.
Kako nitko nije spomenuo i predložio povećanje praga za ulazak u RPO. Tu je prag 80.500 kn ili ti 10.684 eura već godinama. Pa to bi valjda trebala predložiti HPK ministru koji se kleo kako će štititi male poljoprivrednike.
No niti traga ni glasa ni jednima ni drugima. E moj narode sve je to naših ruku djelo.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,944
Valjalo bi da i rpo prag podignu. Ne znam zašto se on ne usklađuje s prosječnom plaćom ako se npr. doprinosi usklađuju s prosječnom plaćom.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
810
Pozdrav. Di bi ja trebao pitati ako se prvi put prijavljujem na poticaje i za plavu naftu?

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
810
Ja sam iz karlovca. Jeli to ovo "Agencija za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju"?

1732728091875.png

batad

Član
Tu od
10 Lip 2010
Poruka
305
Ako to nije snaga onda ne znam što je. Samo ne grintati kraj televizora i tople peći.
Snaga je trenutna situacija u Poljskoj na granici sa Ukrajinom, Njemačkoj-Berlin, Francuska, Španjolska, Belgija. Patuljci o tom pojma nemaju.

Najnoviji postovi

Na vrh