• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

Željo

Član
Tu od
1 Ruj 2023
Poruka
40
Mislite da se u lokalnim uredima agencije može dobiti kakva informacija vezano za isplatu za pojedini opg?
Mislim da je uzalud. Meni su sve parcele zelene,odslusao sam sva predavanja koja su bila pa jos nista do sad nisam dobio. Koji god broj da sam dobio isti odgovor su dali. Administrativna kontrola je u toku

Irvine156b

Aktivni član
Tu od
23 Tra 2023
Poruka
86
Zanimljivo, nisam ni očekivao di 31.11, ali sad me malo počela lovit sumnja da smo upali u neki krivi smjer.
Nije problem dobit novce prije ili kasnije, nego znati dali češ ih uopće dobit.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,013
Problem je u njima,a svaljuju to na nas.
Administrativne kontrole,alo jebote,30.11 administrativna kontrola za gospodarstvo koje je do 30.5.moralo podnesti zahtjev za potporu.
Nema ljudstva,zaposlite ih,posljedica->kasni potpora nama.
Imaš kvar na stroju,nestigneš posijati na vrijeme,ako pada kiša,nećeš kositi,tko ispašta->mi opet.
Neda mi se još hrpu primjera pisati jer samo se nasekiram bezveze...
Ugine mi 28 junica od bedrenice,nitko nije kriv-> ispaštam ja..dobio drugi odjeb na žalbu.
I tako,za sve što sam kriv,i što nisam,ispaštam ja...
I onda mi poljoprivrednici (ja prvi) osuđujem nekoga kada vidim zapuštene njive,a kad bolje razmislim,u ovakvom sustavu,još ih je i premalo zapušteno.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,394
Što se tiče ljudstva ovo što je spomenuto, ne kažem ništa za vrijeme prijava potpora, ali nosio sam certifikat za soju u 8. mj, znači na mobitelima svi, na redu odmah...

Tina MTM

Član
Tu od
9 Stu 2022
Poruka
37
Da baš to ne znamo kad će a trebalo bi još dosta toga biti, nisu ni pola predujma uplatili mislim na osnovno i preraspodjeljeno, a i ove druge uplate sve nešto malo uplačeno...

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,394
I meni i tati 85 €/ha osnovno. Kod prijatelja ima svega od 50 čak pa onda opet prema ovih 85. Prošle godine je već u avansu ako se ne varam kroz dvije uplate osnovno već bilo 110 ili 130 €.

LIKA MM

Aktivni član
Tu od
29 Lip 2023
Poruka
110
Isplaceno mi do 30.11 osnovno ,preraspodjeljeno i prirodna ograničenja. To sam i trebao dobiti ,bio sve u zelenom.Zovem danas agenciju da mi objasne kako i koliko su bile isplate .Kaže mi isplaceno vam je sve 3 u iznosu 75%, ostalo do kraja 12 mj, u pripremi je . Pitam ja njih a dali mi možete objasniti kako na 48ha prirodna ograničenja sam dobio 674e a isplaceno 75% znači tišina je bila jedno 10 minuta .Svi oko mene dobili min 130e po ha a ja 13 e po ha .Nakon tišine, molim vas ostavite broj pa ćemo vas zvati danas ili sutra .Znači katastrofa 😡

nisamja

Dobro znana faca
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
434
Iznos osnovnog duplo manje nego avans u prošloj godini?
Jel računao itko?
Je,pogledali izvode...dosta toga nedostaje ,obzirom da smo povećali površine pod poticajem. Sve zeleno.
Pisala sam već o tome.
Ne znam ti sad reči postotak , ja sam član koji se više bavi životinjama 🫣😁

zeus505

Novi član
Tu od
20 Stu 2023
Poruka
17
Osnonvo mi sjelo 80 od minimalnih 117
preraspodjela mi sjelo 99 od minimalnoh 130
i za mlade mi sjelo 68 od minimalnih 102

Ocekujem minimalne uplate ali i po tome imaju jos dosta za dat ljudima .A to su rekli koliko sam razumio do kraja ove godine

LIKA MM

Aktivni član
Tu od
29 Lip 2023
Poruka
110
Meni je danas rečeno da se svima isplaćuje 75% od svake mjere u prvom krugu .Da do kraja 12 mj. Ide druga tura .

Na vrh