• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,394
Evo za one u inboxu da lupetam i pisem gluposti...
to je objavljeno početkom veljače...

budžet ZPP-a prije ovog (2023-2027) je bio mislim 15-20% manji od trenutno (mislim 150 biliona, trenutni je 190)

ukratko, omotnica za sljedeci ZPP 2028-2034 bi trebala biti 46% od 150biliona pa tako da ne pisem i ne lupetam da kad kazem da prema trenutnim informacijama i vijestima da ce sljedece programsko razdoblje poticaj biti drastično manji!

Miješaš kruške i jabuke i ne čitaš s razumijevanjem.

TOČAN PRIJEVOD:

Primjer: Ukoliko PoljoprivredniEDNI (Cap) proračun za razdoblje 2028-2034 bude jednak u Eurima kao i do sada. To će značiti da se EU odlučila za proračun čija je ekonomska vrijednost s obzirom na inflaciju samo 46% od one u 2020.

Znači u tom primjeru koji si ti poslao kaže da će proračun ostati isti, ali će realno vrijediti samo 46% od onoga što je vrijedio s obzirom na inflaciju.

O kakvih 150e po hektaru ti pričaš onda?

I još na početku rečenice piše samo jedan primjer... Primjer... Ne nikakva informacija

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,156
Ovo što si napisao je točno.
Ako bude proračun isti broj , realno je to 46% od iznosa ..

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,055
Znači dobit ćemo kitu labudovu u novcima i još će nas sa obvezama opteretit kada treba prdnut,kada piškit,kada kakit,i da sve to lijepo poslikamo,geotagiramo,zakopamo kamen temeljac,ali i dalje nebudu u stanju napisati točan datum isplate i držati se toga.

#Pajdaš

Član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
83
pardon, nisam najnovije postavio..tj ono je sto sam vidio jos u 10mj..ova i ostale su najnovije, od pocetka veljace...ima jos 4 al neda mi se sad stvarno opet traziti, jedva sam sad nasao ovu...u ostalima se vise prica o novim teretima i obavezama za vece farmere itd

*ovo nisu moje slike, nego sam ja to pronasao u komentarima sto su drugi postavljali ispod nekog clanka na fejsu pa spremio

Prilozi

• sfafasf.png
    sfafasf.png
    37.2 KB · Pregleda: 18

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
259
Evo za one u inboxu da lupetam i pisem gluposti...
Lijepo im se kaže kad već sami nisu vidjeli, a kad dođe do toga čudit će se ko muha šoferšajbi

Ovi koji su trenutno na vlast u EU su idioti koji žele potpuno uništiti poljoprivredu po nečijem nalogu. Pa šta mislite zašto vani prosvjeduju seljaci?

Čak je izašao i prijedlog u nekim zemljama da se isplati poticaj mislim 1-3 tisuća eura po hektaru za onoga tko neće raditi ništa od poljoprivrede. Ali mora potpisati da se neki dulji period (tipa 20 godina ili više) neće baviti poljoprivredom

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,394

Ja sam sve što sam našao pročitao i dečki... Nigdje ne piše to što vi pričate.

Negdje neki prijedlog nekog ministra... Ali to je to. Nigdje ništa o toj katastrofi koju pričate... Čak imaju prijedlozi da se nama, poljskoj, mađarskoj povećaju poticaji jer ostatak eu prima minimalno 20% više od nas.
.

#Pajdaš

Član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
83
Ja sam samo postavio i prenio sto su drugi farmeri (prvenstveno svabe, francuzi i poljaci koje zadnjih 15ak godina najvise pratim) pa mi i zato iskace na fejsu malo pa malo nesto o tome pa tak malo citam sta oni pisu i komentiraju itd
ja nisam nigdje potvrdio da ce biti tako sto posto, tj iskreno mene ni ne zanima koliki je poticaj, mene zanima samo ova nova ogranicenja (gaec, smr) a za eko seme necu ni ove godine nijednu aplicirati ni ostatak preostalog ZPP-a do 2027, samo osnovno da pokupim kvote za gorivo i amen!

Al ono sto mogu potvrditi i stojim iza ovoga sljedeceg sto cu napisati:
Kolege iz francuske, njemacke i poljske, posebno francuzi i poljaci nikad dosad nisu se ovoliko bunili o novom ZPP-u i toliko negativnih komentara i losih ocekivanja kao sto pisu za sljedeci ZPP 2028 a pratim ih sigurno 15g

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,055
Oni se bune jer im sa 1000e/skidaju na 300e/ha,
A mi možemo sanjati o 300e/ha..zato se ni ne bunimo jer dobivamo mrvice..mi smanjene iznose dobivamo od početka,izuzev onih koji uživaju povijesna prava dok su imali mliječne krave,pa beru vrhnje i šute.

Najnoviji postovi

Na vrh