• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
301
Dobio odluku za 2023.: Kazna za smanjenje površine-oni su upisivali kod prijave, na 2 decimale, sad su na 3 decimale, manjak 0,002 ha; raznolikost usjeva- kazna- sijana tritikale i kukuruz; TVPV- kazna za 3 parcele, pokošeno prije 1.8. a sve parcele u zelenom i košene poslije 1.8.. Datum odluke 31.01.2025. rok žalbe 15 dana a nisam dobio nikakvu obavijest za odluku ni na mail ni NIAS, piši kući propalo.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,257
Na Odluku o ostvarivanju prava korisnik ima pravo podnijeti žalbu Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva putem Agencije za plaćanja neposredno ili preporučenom pošiljkom ili se može izjaviti na zapisnik u roku od 15 dana od dana dostave Odluka o ostvarivanju prava na AGRONET. Dostavom se smatra dan preuzimanja Odluke o ostvarenom pravu s Agroneta ili, u slučaju ne preuzimanja, pet dana od postavljanja na Agronet. U slučaju da se promjene okolnosti i činjenično stanje koje utječe na izračun potpora Agencija za plaćanja donosi novu Odluku o ostvarivanju prava i dostavlja ju na AGRONET sustav.

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
883
Da li se je netko žalio na odluke agencije i na koji način to najbolje napraviti? Žalba ili tužba Upravnom sudu?
Naime , na pitanje o isplati ostatka poticaja za 2024g iz agencije sam dobio mail u kom kažu....

Administrativnim provjerama utvrđeno je da korisnik u propisanom roku do 1.11.2024. nije dostavio valjanu dokumentaciju o raspolaganju zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske, o čemu je korisnik bio obavještavan tijekom 2024. godine, i to za parcelu Arkod ID xxxxxx te su predmetnom gospodarstvu za tražene intervencije umanjene površine parcela prema zatraženim površinama na jedinstvenom zahtjevu za ID xxxxxxxx.

Člankom 231. Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2024. godinu (Narodne novine br. NN 157/23, 26/24, 52/24, 103/24; u daljnjem tekstu: Pravilnik) propisana su smanjenja, isključenja i administrativne kazne za prekoračenje prijave vezane uz površinu, pri čemu se u slučaju utvrđivanja nesukladnosti kod poštivanja uvjeta za intervencije i mjere utvrđenih kontrolama iz članka 222. Pravilnika određuju smanjenja, isključenja i administrativne kazne za prekoračenje prijave. Kada nesukladnost predstavlja razliku između prijavljene površine na Jedinstvenom zahtjevu i površine utvrđene kontrolama, korisniku se određuju administrativne kazne za prekoračenje prijave. Ako je prijavljena površina veća od utvrđene površine, potpora se izračunava na temelju utvrđene površine tj. dolazi do smanjenja ili isključenja iznosa potpore. Ako je razlika između prijavljene i utvrđene površine u odnosu na utvrđenu površinu veća od 2 hektara određuje se i administrativna kazna koja iznosi 1,5 puta utvrđene razlike. Obzirom da je utvrđena površina (22,50 ha) manja od prijavljene površine (31,13 ha), obračunata je administrativna kazna u iznosu od 1,5 puta utvrđene razlike zbog prekoračenja prijave.
Za tražene intervencije za 2024. godinu, korisnik OPGxxxxxxxxxxx, MIBPG: xxxxx, neće dodatno biti odobren.

Radi se o potvrdi za zemljišta koje radim na osnovu ugovora sa Hrvatskim vodama, koje mi takvu potvrdu nisu htjele izdati, jer kao oni ne izdaju takve potvrde nikom.Kad sam u regionalnoj poslovnoci agencije u roku za predaju rekao da Hrvatske vode ne izdaju takve potvrde, rekli su mi da znaju za problem s HV i da se radi na nalaženju riješenja između ministarstva,agencije i voda te da će se to riješiti.Na žalost završilo je ovako.Radi se o umanjenju u vrijednosti cca 8-10 000e.
Da li su mi dužni sad izdati i neko pismeno riješenje na koje bi se mogao žaliti i kako to ishoditi od njih,te kako se žaliti?

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
883
Kada? Početkom isplata ili tek u 12 na kraju?
Ne znam kad su počele isplate ...ja sam dobio 20.11. i 29.11.2024.. Dobio sam po jednu isplatu za osnovno cca 75e/ha.....dodatno za 30 ha sam dobio 2050e i za raznolikost nekakvih 13e/ha.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh