• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,490
Za duhan je netko objavio da je umanjene 30% od planiranoga, agencija kaže da se nema novaca više.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,336
Izgleda da su popušili svi koji su sadili duhan. Povećanje plaća i isplata poticaja nejdu zajedno.

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,455
Da, ali nije isplaćeno ni do tog smanjena, još je manje od toga isplaćeno. Zvalo se ministra, kaže ići će još jedan krug, ali nema naznaka ni koliko ni kad.

Ratar12

Član
Tu od
12 Velj 2018
Poruka
53
Da, ali nije isplaćeno ni do tog smanjena, još je manje od toga isplaćeno. Zvalo se ministra, kaže ići će još jedan krug, ali nema naznaka ni koliko ni kad.
Do izbora bude isplačeno🤣 a mi samo trebamo dizat dnevnice sad vec traže 70 eura po sušari treba njim platit šta više a nas nek oderu em država em firma sve je to gamad

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,538
Pa je. Ne znam jel znate. Ali imate pravo na roditeljski dopust. Ukoliko je žena iskoristila svih 12 mjeseci. Vi imate pravo na 2 mjeseca.

S tim da imate pravo na rad na pola radnog vremena. Onda imate pravo na 4 mjeseca.

4 mjeseca vam hzzo plaća pola doprinosa i dobijete 560e mjesečno plaću. Tj. Sada bi od sljedećeg mjeseca trebalo biti 920.

To se može iskoristiti za svako dijete do 7 godina starosti...

Isto isplativije nego raditi 😂😂😂😂

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,538
Imaš pravo i na 10 ili po novom 20 dana ocinskog dopusta kad se dijete rodi. To isto podnesi zahtjev.

Isto ti hzzo plati doprinose i plaću za to vrijeme

MarkoD

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2023
Poruka
182
Da,znam, povisili su na 20 dana. Taman cu biti na bolovanju do tada, i onda očinski 🤭😂

Ma ništa ljudi, kakvo stočarstvo,kakvo ratarstvo. Lomite kosti i pravite djecu godišnje 🤣

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,538
Pa slušaj. Ja sam rekao ženi da bi najviše zaradio da idemo na treće dijete....

3 godine porodiljnog...

Ona iskoristi godinu. Ja 2... Tj. 4 godine na pola radnog vremena 😅😂. Država mi plaća 900e + pola doprinosa 4 godine... To je već posao 😅

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
595
Nije prava tema, ali Zoran ti znaš sve. Koliko imam pravo roditeljskog dopusta za blizance koji su 3 i 4 dijete?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,538
6 mjeseci žena, 2 mjeseca ti, 30 mjeseci ti i žena kako se dogovorite.

Puno radno vrijeme. 2 mjeseca + 30 mjeseci može na pola radnog vremena pa se uduplava.

Očinski ovih 20 dana do 3. Mjeseca, a roditeljski do 7. Godine

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
595
Ali ak je žena bila do 3. godine na porodiljnom? I ispravka, do 8. godine sam pročital.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,538
Da. Do 8. Rođendana. Do 7 godine.

Očevima u Republici Hrvatskoj zakonom je omogućen roditeljski dopust nakon navršenih 6 mjeseci života djeteta. Roditeljski dopust se može iskoristiti do 8. godine života djeteta. Roditelj može koristiti roditeljski dopust u cijelosti ili u dijelovima, najviše dva puta godišnje, svaki put u trajanju od najmanje 30 dana.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,538
Ali ak je žena bila do 3. godine na porodiljnom? I ispravka, do 8. godine sam pročital.
Za blizance, za 3. i svako sljedeće dijete, roditelji imaju pravo na ukupno 30 mjeseci roditeljskog dopusta, ako ga koriste oba roditelja. Načelno svakome od roditelja pripada po 15 mjeseci, ali mogu se ‘kombinirati’ na različite načine (dopuštene su sve ‘kombinacije’ u kojima onaj roditelj koji koristi manji tj. kraći dio dopusta koristi barem 2 mjeseca). Ukoliko dopust koristi samo jedan roditelj, on traje 28 mjeseci.

Roditeljski dopust se ne mora iskoristiti odmah kada (samo)zaposleni roditelji na njega steknu pravo, već ga mogu koristiti kada im odgovara, najkasnije do 8. godine djetetova života, i to u cijelosti ili u dijelovima. Ako ga koriste u dijelovima, moguće ga je koristiti najviše 2 puta godišnje, po minimalno 30 dana.

Edit:

Ali nemoj miješati roditeljski i rodilnji dopust. Rodiljni je onih 6 mjeseci što na ovo ima žena što mora ići i što je neprenosivo

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,538
Da. 2 mjeseca su tvoja i to ti nitko ne može uzeti. Kao što je prvih 6 mjeseci ženinih I nitko joj ne može uzeti.

Pa morao si potpisati da predajes ženi svoj dio zajedničkog dopusta inače ne bi mogla ići na njega

Najnoviji postovi

Na vrh