• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
116
Sjela danas konzervacijska oko 15 eura za hektar.
  • Minimalni planirani jedinični iznos potpore: 175,00 EUR/ha.
  • Maksimalni planirani jedinični iznos potpore: 325,00 EUR/ha.
bome danas kad su vidjeli njih par koliko im je sjeo poticaj za konzervacijsku, jedan od bijesa i šoka zalupio vrata traktora i razbio prozor..rasulo se staklo u milijun komada
susjed evo bogara boga oca isusa cuje ga citava ulica..
kod nas za konzervacijsku su dobili ljudi od 2e/ha do 34e/ha...
lijepo su vas navukli, ljudi pokupovali podrivače, grubere, tanjurače, diskosne sijacice i zaduzili se jos vise, nadali se vecinu ce tog pokriti iznos potpore za konzervacijsku na kraju .I. :(

Da citiram jednog umirovljenog starijeg poljoprivrednika iz sela pokraj:
''Sinko,u poljoprivredi u HRVACKOJ imas samo 3 stvari kojim se moras vodit ak mislis uspit
1. svaka godina razlicita
2. ak nisi danas napravio, sutra si zakasnio
3. ak si se uzdo u poticaje propa si u startu a nisi ni svistan toga''

Sto stariji i iskusniji, samo cu reci ovo: najbolja tri savjeta koje sam dobio ikad sto se tice ovog posla...

sanjak

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2023
Poruka
107
Jel vrijedi zvat agenciju i pitat za poticaj uopce? Svaki puta kad sam zvao isplate u tijeku a ja jos nista nisam dobio..
ovih dana poznanicima isle uplate i za pvp za povrce i leguminoze, raznolikost usjeva a kod mene 0 bodova
Do 15.6 idu zaostaci, tako je bar rekao ministar.

Neretva

Član
Tu od
24 Svi 2019
Poruka
57
Jel vrijedi zvat agenciju i pitat za poticaj uopce? Svaki puta kad sam zvao isplate u tijeku a ja jos nista nisam dobio..
ovih dana poznanicima isle uplate i za pvp za povrce i leguminoze, raznolikost usjeva a kod mene 0 bodova
Ista situacija, isplaćuju mjeru 10,imam klopke I organsko gnojidbu, ništa, pošaljem mail s brojem opga da provjere jesam li ispravno ispunio itd, isplate u tijeku, EKO sheme isplaćuju opet ništa, a nadam se😢

nisamja

Dobro znana faca
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
531
Počele su prijave za pomoć u sjetvi ( kak god da se zove) . Tjedan dana traje, love nema za sve.
Mi smo danas prijavili.
Nemojte čekati.

hk27

Član
Tu od
8 Svi 2024
Poruka
20
Ista situacija, isplaćuju mjeru 10,imam klopke I organsko gnojidbu, ništa, pošaljem mail s brojem opga da provjere jesam li ispravno ispunio itd, isplate u tijeku, EKO sheme isplaćuju opet ništa, a nadam se😢
Pa to vise nije normalno..
Zadnje sam dobio u 11, 12 mj i to samo osnovno i preraspodjeljeno i svaki dan cekam nesta, a ono 0.. a oko mene svi dobivaju..
Al evo kad cujem da nisam jedini malo mi je lakse 😂

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,484
Počele su prijave za pomoć u sjetvi ( kak god da se zove) . Tjedan dana traje, love nema za sve.
Mi smo danas prijavili.
Nemojte čekati.
Ima za sve koji prijave, ali nece biti taj iznos.

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
283
Noćas oko 1 sam dobio odluku za mjeru 23, čini se da je frka oko izbora kako sam i bio rekao.

Posebno u nekim županijama gdje Hdz "ne smije izgubiti"

Tako da nemojte brinuti,bit će dosta toga isplačeno uskoro,jer iako su izbori u nedjelju, -iduča dva tjedna su ključna- 🤣
U večini "tijesnih" općina će bizi drugi krug za 2 tjedna, a poticaji se i isplaćuju upravo zbog tih općina

Da je 700e /ha bila bi pomoć,ovih nakraju ni 70e nije ni socijalna pomoć.
Mogli su napisati i 7.000 ali bi bilo samo za 20 ljudi, a pošto će se (gle čuda) javiti puno više, bit će proporcionalno umanjenje,tako da ne očekujte više od 20-ak eura po hektru

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
36
A što ih košta obećati.....? Naravno uvijek uz napomenu da će se sredstva isplatiti sukladno okvirima predviđne omotnice. Znači kada se prijavi više površina - sredstva (po Ha) će se smanjivati....
Moj zaključak iz svega toga je da su zapravo krivi oni koji se prijavljuju, jer da se nitko nije prijavio - bilo bi dovoljno sredstava u predviđenoj omotnici za sve (ne)prijavljene. Zajebano je to..... ako se ne prijaviš - ima dovoljno sredstava za sve ali nećeš dobiti lovu jer se nisi prijavio - ako se prijaviš - onda neće biti love u omotnici....

kulak

Novi član
Tu od
21 Pro 2024
Poruka
10
Dakle, živimo u 21. stoljeću,digitalnom dobu,imamo na usluzi Ministarstvo poljoprivrede,poljoprivrednu savjetodavnu službu,apprrr i nemožemo dobiti odluke i izračune tko koliko ostvaruje prava za isplatu poticaja i da se odrede točni datumi isplata. :unsure:

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,116
Po meni su mogli izbaciti iz te pomoći one sa 100+ hektara jer koliko će njima pomoći taj iznos,nisam siguran,a kad se još i smanji iznos sa 70 na 30ak,onda sam još više siguran da to nije ni socijalna pomoć.
Isto tako promašena mjera jer to uopće nije pomoć,to je politička kampanja,medijski BUM kak poljoprivrednici dobivaju milijune,a ne proizvode ništa.
Podijelite 20 milja sa 100k opgova,svaki bi opg dobio 200e pod uvjetom da svaki opg ima posijan 1ha(a znamo da nije tako)..tako da još jedna u nizu promašena mjera od koje nema apsolutno nikakve koristi.

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
283
Dakle, živimo u 21. stoljeću,digitalnom dobu,imamo na usluzi Ministarstvo poljoprivrede,poljoprivrednu savjetodavnu službu,apprrr i nemožemo dobiti odluke i izračune tko koliko ostvaruje prava za isplatu poticaja i da se odrede točni datumi isplata. :unsure:
I ne samo to, nego nemaju ni približnu sliku koliko nas ima.

Sad za mjeru 23 se prijavilo "daleko više od očekivanog broja" pa se iznos smanjuje na cca 36% od očekivanog.

Pa to je pogrešna procjena za skoro 300%

Naivci bi pomislili da znaju točno u broj koliko nas je,koliko čega zasijano, kad posijano,kad pokošeno, sve u decimalu.
Jer zbog toga i imamo sve digitalno.

Ali mi iskusni znamo da je sve samo predstava za javnost

Case4220

Dobro znana faca
Tu od
14 Lis 2021
Poruka
381
Noćas oko 1 sam dobio odluku za mjeru 23, čini se da je frka oko izbora kako sam i bio rekao.

Posebno u nekim županijama gdje Hdz "ne smije izgubiti"

Tako da nemojte brinuti,bit će dosta toga isplačeno uskoro,jer iako su izbori u nedjelju, -iduča dva tjedna su ključna- 🤣
U večini "tijesnih" općina će bizi drugi krug za 2 tjedna, a poticaji se i isplaćuju upravo zbog tih općina

Mogli su napisati i 7.000 ali bi bilo samo za 20 ljudi, a pošto će se (gle čuda) javiti puno više, bit će proporcionalno umanjenje,tako da ne očekujte više od 20-ak eura po hektru
Bome ja još ništa 🤣

Najnoviji postovi

Na vrh