Mladen 1707
Novi član
- Tu od
- 25 Velj 2023
- Poruka
- 15
Koliko vas je dobilo za leguminoze?
bome danas kad su vidjeli njih par koliko im je sjeo poticaj za konzervacijsku, jedan od bijesa i šoka zalupio vrata traktora i razbio prozor..rasulo se staklo u milijun komadaSjela danas konzervacijska oko 15 eura za hektar.
- Minimalni planirani jedinični iznos potpore: 175,00 EUR/ha.
- Maksimalni planirani jedinični iznos potpore: 325,00 EUR/ha.
Do 15.6 idu zaostaci, tako je bar rekao ministar.Jel vrijedi zvat agenciju i pitat za poticaj uopce? Svaki puta kad sam zvao isplate u tijeku a ja jos nista nisam dobio..
ovih dana poznanicima isle uplate i za pvp za povrce i leguminoze, raznolikost usjeva a kod mene 0 bodova
Ista situacija, isplaćuju mjeru 10,imam klopke I organsko gnojidbu, ništa, pošaljem mail s brojem opga da provjere jesam li ispravno ispunio itd, isplate u tijeku, EKO sheme isplaćuju opet ništa, a nadam se😢Jel vrijedi zvat agenciju i pitat za poticaj uopce? Svaki puta kad sam zvao isplate u tijeku a ja jos nista nisam dobio..
ovih dana poznanicima isle uplate i za pvp za povrce i leguminoze, raznolikost usjeva a kod mene 0 bodova
Zajednička organizacija tržišta/zahtjevi za potporomJel tko pokušao preko agroneta ispuniti zahtjev za pomoć proljetne sjetve, ne nađem ga?
Pa to vise nije normalno..Ista situacija, isplaćuju mjeru 10,imam klopke I organsko gnojidbu, ništa, pošaljem mail s brojem opga da provjere jesam li ispravno ispunio itd, isplate u tijeku, EKO sheme isplaćuju opet ništa, a nadam se😢
Ima za sve koji prijave, ali nece biti taj iznos.Počele su prijave za pomoć u sjetvi ( kak god da se zove) . Tjedan dana traje, love nema za sve.
Mi smo danas prijavili.
Nemojte čekati.
Mogli su napisati i 7.000 ali bi bilo samo za 20 ljudi, a pošto će se (gle čuda) javiti puno više, bit će proporcionalno umanjenje,tako da ne očekujte više od 20-ak eura po hektruDa je 700e /ha bila bi pomoć,ovih nakraju ni 70e nije ni socijalna pomoć.
I ne samo to, nego nemaju ni približnu sliku koliko nas ima.Dakle, živimo u 21. stoljeću,digitalnom dobu,imamo na usluzi Ministarstvo poljoprivrede,poljoprivrednu savjetodavnu službu,apprrr i nemožemo dobiti odluke i izračune tko koliko ostvaruje prava za isplatu poticaja i da se odrede točni datumi isplata.![]()
Bome ja još ništa 🤣Noćas oko 1 sam dobio odluku za mjeru 23, čini se da je frka oko izbora kako sam i bio rekao.
Posebno u nekim županijama gdje Hdz "ne smije izgubiti"
Tako da nemojte brinuti,bit će dosta toga isplačeno uskoro,jer iako su izbori u nedjelju, -iduča dva tjedna su ključna- 🤣
U večini "tijesnih" općina će bizi drugi krug za 2 tjedna, a poticaji se i isplaćuju upravo zbog tih općina
Mogli su napisati i 7.000 ali bi bilo samo za 20 ljudi, a pošto će se (gle čuda) javiti puno više, bit će proporcionalno umanjenje,tako da ne očekujte više od 20-ak eura po hektru