haha da!

da sam zadovoljan sa cijenom normalno da nisam! samo bi lud i glup čovjek bio zadovoljan sa istom cijenom koja je bila prije 20g
pitaj bilo koga tko se ne bavi poljoprivredom trenutno,nego nekim drugim poslom jel bi radio sad za plaću u nekoj firmi (nebitno državna ili privatna) koja je bila prije 20g za to zanimanje..samo bi te pogledali i pitali jel si ti čovječe normalan!?!??!...ne bi nitko radio za plaću od prije 5g a kamoli od prije 20g!
najkraće rečeno: to vrijeme koje bih odvojio na silnu tu papirologiju, na vrijeme izgubljeno od inspektora (a prije sam ih imao jako dosta i dosta često, posebno kako su bila ona zelena plaćanja prije,, pa slikanje gtf fotki, redovno provjeravanje računa jel sjeo poticaj, ne moram slušat predavanja glupa od kojih što se tiče edukacije ima jako malo koristi zapravo, daju zastarjela istraživanja, 2/3 tih iz savjetodavne i agencije ne znaju ni 10% šta piše u pravilniku itd, pa vodit računa o pravilniku i provjeravanju jel sam sve ispunio kako piše u pravilniku itd ja iskoristim to vrijeme puno bolje!
Sa tom uštedom vremena moji usjevi ne pate toliko kad kod drugih, stigne se sve u pravi trenutak!
Prije 2g je jedan kolega u agenciji pred njih 100tinjak dok su čekali izjavio, kad bi poljoprivrednici vodili računa i posvećivali vremena toliko koliko posvećuju poticaju i toj silnoj papirologiji prosječni prinosi bi svima bili puno veći...samo ću reći, slažem se s njim!
Zbog trke s vremenom, posebno kako uvode sve vise papirologije i ostalih obaveza viđam sve više promašenih zaštita, zakašnjelih radova itd...Baš danas mi jedan kaže, pšenica mi se razbolila jako, nisam stigao da uradim u pravo vrijeme kad je trebalo jer je visio po agenciji upisujući neke zelene pojaseve i prijavljivao poticaja, pa falili neki papiri pa trč vamo trč tamo...
Otkako sam se kanio brige o poticaju, i posvetio više brige svojim usjevima bolje mi je.
Jer najgore je kad računaš da ćeš dobit neki novac, pa se unaprijed negdje zadužiš pa na kraju taj novac koji si nadao se da ćeš dobit, dobijes samo pola, ili ni to, pa se opet dalje zaduzuj, pa zivci sve vise rade i a ti sve vise propadas...a zivcan covjek nikad ne donosi prave i dobre odluke!