• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

mmpoljo

Aktivni član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
162
Moje iskustvo je drugačije, i mislim da se (ponekad) vrijedi žaliti. Meni je to (u najmanju ruku) ubrzalo neke isplate, a da ne kažem da smo uspjeli detektirati greške u njihovom sustavu, koje su naknadno bile ispravljene.
Ali nije svako "žaljenje" isto učinkovito. Morate biti konkretni i pokazati da znate o čemu pričati, a ne samo "dobio sam manje nego 20xx godine!". I morate poznavati pravilnik!
I timing je bitan, mislim da se prije 30.6. nema smisla žaliti, osim u specifičnim (i opravdanim) slučajevima.
Sretno!

I možda je bolje pokušati se informirati zašto je došlo do umanjenja, nego se "žaliti" i napadati. Ako zajedno utvrdite da je umanjenje neopravdano, možete očekivati pozitivan pomak.

korisnik2508

Član
Tu od
24 Kol 2010
Poruka
122
Ne vrijedi se žaliti jer sadržajno nećete postići ništa. Zalba se proslijeđuje ministarstvu a oni imaju obrazac ponašanja da ne ulaze u meritum stvari već samo gledaju da li je odluka (ako ste je dobili) formalno dobro napisana. A i odluka je samo obična špranca gdje su nakrcali hrpu članaka pravilnika i uredbi kojih se ne pridržavaju i tumače ih na izvoteperen način s argumentom " MOŽE MI SE".
Ako se ne žalite reći će vam da se niste žalili, ako se žalite na odluku ministarstva ćete ćete čekati minimalno 1g. Tek kad dobijete tu beskorisnu odluku ih možete tužiti a to znači još 3-4g i na kraju ćete izgubiti jer čak i da dobijete prvostupanjsku presudu visoki trgovački će vam je preinačiti.
I sad se postavlja pitanje što napraviti, ako niste dobili novce ni nećete i to trebate prihvatiti i pomiriti se s time.
Ono što ipak možete napraviti je prijaviti ih EPPO-eu tužiteljima u HR.
Obzirom da se radi o EU novcu neka njima objašnjavaju i tumače zašto su oteli toliko milijuna eura i gdje su ih preusmjerili.
Na svakog pojedinca ovdje na forumu koji se žali da nije dobio novce još su stotine koji nisu rekli ništa i šute.
Najveća krax̌a i pronevjera eu para nije od pojedinaca i pravnih osoba koji nisu izorali njivu ili posadili voćnjak veđ od strane centrale u zagrebu koja otima novce od velikog broja poljoprivrednika na perfidan i birokratski način pa ljuxi u masi ne razum8ju da su pokradeni, mex̌utim kad se skupi ukradeno od tisuća radi se o milijunima i onda je to posao za EPPO.
Do sad su reflektori bili usmjereni na pojedince izvan sustava, vrijeme je da se fokus usmjeri na izvor problema.
Evo i ja ću navesti svoj primjer. Prije nekoliko mjeseci dobijem obavijest s popisom OPG-ova koji imaju pravo na naknadu štete od suše (za prošlu godinu). Vidim na popisu naziv svog OPG-a. Naravno, to što kao imam pravo na to nije dovoljno pa treba podnijeti zahtjev putem agroneta. Pokušam prema uputama, ali ne ide. Pošaljem mail agenciji za plaćanje. Dobio sam odgovor da se moram najprije registrirati za ruralni razvoj. Pokušam se registrirati, ali ni to ne ide. Opet pošaljem mail. Dobijem odgovor kako je sada nešto obrisan pa da pokušam ponovno. I gle čuda, sada imam gumb za registraciju. Uspješno se registriram i podnesem zahtjev. Naravno ne dobijem novac. Prije nekoliko dana me zove osoba iz gradske uprave, kaže kako je moj opg u "žutom". Ne zna zašto, valjda nešto nije dobro popunjeno. Zbog ovakvih stvari razmišljam ne prijavljivati više ništa u agenciji za plaćanje i odustati od svih mrvica koje nam kao daju.

Seronjader

Novi član
Tu od
25 Lip 2025
Poruka
2
Pozdrav svima
redovito vas pratim i razočaran sam kao i svi vi ne samo sa isplatom potpora nego i tretiranju medija i ostalih ne poljoprivrednih osoba u RH prema nama poljoprivrednicima

Seronjader

Novi član
Tu od
25 Lip 2025
Poruka
2
ja od 28.11 do 15.05 nisam primio ni cent od rh,a digo sam 2 kredita za obrtna sredstva ,da mogu plaćati mjesečna davanja državi.uložio sam u mehanizaciju što se tiće konzervacije i ostalih shema,brdo love ,i lakovjerno popušio njihovu priču.
;molim vas sve,nemojte bazirati svoju proizvodnju na temelju eu ili RH potpora,poticaja ili kako god,jer ste svi izgorjeli.Konzervacija ovu godinu uzima danak na jarim kulturama mimimalno 40%,probajte minimalno ulagati da se ne zakopate...

TaraOpgTara

Novi član
Tu od
12 Lip 2025
Poruka
10
Evo i ja ću navesti svoj primjer. Prije nekoliko mjeseci dobijem obavijest s popisom OPG-ova koji imaju pravo na naknadu štete od suše (za prošlu godinu). Vidim na popisu naziv svog OPG-a. Naravno, to što kao imam pravo na to nije dovoljno pa treba podnijeti zahtjev putem agroneta. Pokušam prema uputama, ali ne ide. Pošaljem mail agenciji za plaćanje. Dobio sam odgovor da se moram najprije registrirati za ruralni razvoj. Pokušam se registrirati, ali ni to ne ide. Opet pošaljem mail. Dobijem odgovor kako je sada nešto obrisan pa da pokušam ponovno. I gle čuda, sada imam gumb za registraciju. Uspješno se registriram i podnesem zahtjev. Naravno ne dobijem novac. Prije nekoliko dana me zove osoba iz gradske uprave, kaže kako je moj opg u "žutom". Ne zna zašto, valjda nešto nije dobro popunjeno. Zbog ovakvih stvari razmišljam ne prijavljivati više ništa u agenciji za plaćanje i odustati od svih mrvica koje nam kao daju.
Isti slučaj sam imala. I sad kad će nam to uplatiti, tko zna.

Najnoviji postovi

Na vrh