• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,887
To ako netko još nije dobio odluku osim vas će vam biti slaba informacija od koje nećete imati nikakvu korist. Da nisam dobio odluku poslao bih e-mail u Agenciju za plaćanja sa upitom koji je razlog da mi odluku nisu dostavili.

hajduk

Iskusan lik
Tu od
19 Velj 2018
Poruka
642
Znači tko ne potpiše ugovor o najmu ili plodouživanje s vlasnikom briše se iz Arkoda i mora vratiti primljene poticaje. Di to ima da se pravilnik primjenjuje retroaktivno osim u našoj glupoj agenciji. A šta ako nema vlasnika ili ako neće da potpiše ugovor,jer se i na najam i na plodouživanje plaća porez

Jay_d

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2022
Poruka
163
Ja imam ugovor o najmu sa vlasnikom gdje u ugovoru nisu sve zemlje brojevno oznacene, nego su opisane sa kulturom i nazivom. Kaze teta, da svaka zemlja mora imati svoj k.č. broj, jnace ce je brisati. Također, kat.izmjera je u tijeku i zemljisna knjiga nije stupila na snagu...

Seronjader

Novi član
Tu od
25 Lip 2025
Poruka
10
Kako sam već prije naveo,najbolje bi bilo ukinuti poticaje i nek cijela ekipa iz apprr i mps ode na biro,a mi ćemo pokušati preživjeti bez njih

je to što se radi par godina je sustavno uništavanje poljoprivrede sa nekim glupim pravilima i nametima.Kao što je ispalo sa eko shemama,prvo te tobože potiču na neki drugi sistem,a onda na kraju ni love ni prinosa...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,887
Kad smo već kod toga da pitam da li netko zna gdje nam je ministar poljoprivrede? Zadnji puta sam vidio da je bio na nekakvoj kulenijadi i obilasku vinograda/podruma. Trebalo bi organizirati pečenje čvaraka ili nešto slično pa se možda pojavi. Samo je problem kako to organizirati jer više nema svinja. :unsure: :unsure:

korisnik2508

Aktivni član
Tu od
24 Kol 2010
Poruka
130
Kako sam već prije naveo,najbolje bi bilo ukinuti poticaje i nek cijela ekipa iz apprr i mps ode na biro,a mi ćemo pokušati preživjeti bez njih

je to što se radi par godina je sustavno uništavanje poljoprivrede sa nekim glupim pravilima i nametima.Kao što je ispalo sa eko shemama,prvo te tobože potiču na neki drugi sistem,a onda na kraju ni love ni prinosa...
Kada se to dogodi, možemo očekivati napredak u poljoprivredi, a i u gospodarstvu jer i tamo odabrani dobivaju poticaje. Na žalost moramo još čekati jer je cijela EU stvorena na mafijaškim osnovama.

hajduk

Iskusan lik
Tu od
19 Velj 2018
Poruka
642
Zar nije žalosno da najviše poticaja dobiva jug Italije,a soli svu zemlju i proizvodnju kontrolira mafija. Znači Brisel je glavni financijer talijanske mafije

• Like
Reactions: ZJ

Irvine156b

Aktivni član
Tu od
23 Tra 2023
Poruka
111
Znači tko ne potpiše ugovor o najmu ili plodouživanje s vlasnikom briše se iz Arkoda i mora vratiti primljene poticaje. Di to ima da se pravilnik primjenjuje retroaktivno osim u našoj glupoj agenciji. A šta ako nema vlasnika ili ako neće da potpiše ugovor,jer se i na najam i na plodouživanje plaća porez
Koliko je to vjerodostojna informacija?
Postoji neki pisani trag?

Daday

Novi član
Tu od
10 Ožu 2022
Poruka
10
Zar to neće vrijediti tek za sljedeću prijavu poticaja?
Ova isplata bi jos trebala ići "po starom"?

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
3,051
Onda se možemo oprostiti od recimo 20-40% poticaja.
Prvo neka državne institucije riješe ili pomognu riješit gruntovnicu i katastar onda možemo o tome razmišljat.
Tak je isto i sa okrupnjavanjem,puna usta da treba okrupnit ili spojit čestice,a na drugoj strani nam otežavaju i dobro debelo naplačuju da bi spojil ili zamijenil čestice.
Od javnog bilježnika pa do plačanja poreza na promet nekretnina.!!!!!!!!

mmpoljo

Aktivni član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
173
za pocetak neka smanje troskove geodeta... da se male parcele mogu pravilno iscrtati za trosak koji je primjereno manji od vrijednosti parcele

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,741
Troškovi geodeta su jedini realni troškovi u toj priči: čovjek (sa skupim uređajem i autom) treba dojti na parcelu, prohodati ju, markirati, posvaditi susjede...prije toga pripremiti podloge...
Troškovi bilježnika i suda su preveliki, jer oni ne pomaknu dupe, već samo naplate.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,003
Geodet možda ima malu rezervu (kako koji), a za krajnjeg korisnika bi moglo biti jeftinije samo ako se oni ostali troškovi ne naplaćuju astronomski i da država sufinancira geodeta.
Nažalost, radi se na smanjenju potpora, a tu buju najviše nastradali najmanji. Mnogi buju vjerojatno ugasili svoj OPG ili PG, a onda više niti ne buju malčirali i održavali to kaj sad delaju. Ako buju od komunalnih redara dobivali opomene ili možda čak kazne za neodržavanje zemljišta, mnogima bu jeftinije to zemljište pokloniti općini, državi ili kome već treba. No iz sadašnjeg iskustva promijenil se bu samo vlasnik, a zemljište se i dalje ne bu održavalo.

Jedini pošten način je da država uz pomoć EU napravi kompletnu izmjeru prema trenutnom stanju, ali to je za drugu temu.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
3,051
I za to su dobili novce od eu za vrijeme Vesne škare ožbolt al su ih utoma potrošili pokrali,a ništa nisu napravili?

Irvine156b

Aktivni član
Tu od
23 Tra 2023
Poruka
111
Bija danas u agenciji i rečeno mi je da se parcele bez ugovora 1.1.2026 brišu iz arkoda, nikakve sankcije ni povrati nisu u pitanju.

Najnoviji postovi

Na vrh