• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,033
Davnih dana vu Podravini.
Leže Jagica i Štef vu posleli vu trošnoj hižici.
I onda veli Jagica:¨Čuj Štef, izgleda da nam se bude krov hižice srušil na glavu. Trebalo bi ga popraviti, a škuda nema. Mučimo se kaj Kristuši, ruke nam budu otpale od posla, a siromašni smo kak cirkveni miši. Kaj se ti malo ne bi pobunil i rekel da je ve dosti? Ako se tak jako mučimo onda bi morali i bolje živeti.
Odgovara joj Štef.
Čkomi, čkomi Jagica pa kaj ti je? Hočeš da nas čuju? Pak nam budu zeli i to još malo kaj imamo? Vidiš, platimo državi ono kaj treba, podmirimo debelu vlastelu i njihove debele riti, cirkvi damo cirkveno i još nam nekaj ostane. Nismo gladni. I zato čkomi, čkomi Jagica kaj nas ne budu čuli.

korisnik2508

Aktivni član
Tu od
24 Kol 2010
Poruka
138
I kaj smo onda sa izborima i listom kandidata?
Za sad je odaziv veliki. Po tome pitanju javila su se četvorica. Jedan je antiprotivan, drugi misli da još nije vrijeme za promjene, treći se nebi štel mešati, a četvrti nema nikakav stav po tome pitanju. Ma ljudi moji dali je to moguće? Ja to trezan nemrem podnesti.
Da, i da ne pozabim pitati da li možda znate gda bude avans (sa zakašnjenjem od jedne godine) i za kaj ga nema i kakva bude cena semenske kuruze?
Što ta komora može napraviti? Ne može nikoga natjerati da snizi cijenu sjemena, gnojiva i ostalog. Isto je i s otkupnom cijenom. Možda bi tu mogli nešto napraviti, ali neće jer time upravlja mafija. Može li utjecati na izmišljanje raznih bolesti i na potpuno pogrešnu borbu protiv tih bolesti. Kada bi se protiv toga pobunili,i političari bi na njih (i nas) poslali ne policiju nego vojsku. Ta komora ništa ne radi niti je predviđeno da radi, jedino vrši prisilnu naplatu članarine.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,033
Je ako je tako, onda je samo na nama da uredno plaćamo članarinu tako da se onda komora ne mora ni sa time mučiti. Zbog čega bi im mi zagorčavali život ako ne moramo. Sretno narode.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
3,088
Dog god nisam ništ potpisal i dobrovoljno u njoj od mene pare mirnim putem i na lijepe oči nrbudu vidjeli!!!!!!!!!!?????????

• Like
Reactions: H&S

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,033
Ma nije valjda problem u tih 9 eura godišnje? Pa to nije ni kap u moru problema. Nitko ne pita zbog čega se poticaji ne usklađuju godišnje barem sa inflacijom ako već ne sa porastom troškova. Nitko ne pita zbog čega je i dalje cenzus za RPO na bazi 80.500 kuna i tako stoji već godinama. Nitko ne pita zbog čega se svake godine uvodi sve više i više administrativnih obveza pa umjesto da se ljudi bave poljoprivredom moraju se baviti papirologijom. Nitko više ne pita zbog čega se plava nafta ne zamijeni običnim dizelom jer uništava moderne strojeve. Nitko ne pita što je sa kapitalnim ulaganjima koja je Vučkovićka obećala prije izbora. Nitko ne pita zbog čega se skoro svake godine radi novi zakon o poljoprivredi. I tako redom. Mogao bih pisati do sutra u jutro. To su neki od problema koji bi se mogli rješavati preko HPK. Onda 9 eura ne bi bio problem za platiti. Ne bi bio problem ni da je 99 eura ako se riješe neki od tih problema. Da samo se netko mora založiti za rješavanje tih pitanja. A tko? Očigledno nitko sa ovog foruma i zato odustajem od daljnjeg talambasanja na tu temu.

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
335
18.09.25 23.09.25 30.09.25 30.09.25 18.09.25 23.09.25 30.09.25 30.09.25 2,36 2,10 1,10 EUR HR0910010051563200956 AGEN. ZA PLAĆ. U POLJ., RIB. I RUR. RAZVOJU - RN ZA PLAĆ. POT. IZ EAGF - - HR0910010051563200956 AGEN. ZA PLAĆ. U POLJ., RIB. I RUR. RAZVOJU - RN ZA PLAĆ. POT. IZ EAGF - - HR0910010051563200956 AGEN. ZA PLAĆ. U POLJ., RIB. I RUR. RAZVOJU - RN ZA PLAĆ. POT. IZ EAGF - - HR5224000081011111116 Karlovačka banka d.d. Osnovna potpora dohotku za održivost 2024 SP / 619174022 29462475600 Dodatna preraspodijeljena potpora dohotku za održivost 2024 SP / 619449498 29478316000 Intenzivirana raznolikost poljoprivrednih površina 2024 SP / 619816720 29498944200 Naknada za vođenje računa / 620264590 29526066300 HR00-554581- 122500535006-5 HR00- 02065246774 HR00-554581- 122500582961-1 HR00- 02065246774 HR00-554581- 122500622096-3 HR00- 0206524677
Vidite kako prave budale od nas, čemu su te iznose doznačivali, više košta naknada za prijenos, otkad se DP preuzeo stvar u svoje ruke ode sve u PM

Posljednje uređivanje:

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
335
Na žalost, mislim da su slabe šanse za ovo što predlažeš.Vidiš da u komentarima svi pljuju po komori i plaćanju iste jer im je preskupo 1% od poticaja, a večina ni ne razumije kako komora funkcionira i da je to jedino udruženje gdje sami možemo birati tko če nas predstavljati i štititi interese.
Izabrali smo i ove u Banskim dvorima pa vidi, kak nas štite a ovi u komori su samo njihovi sluge, bitno je tko bu predložil ljude u komoru a obični kmet tu nema pristup ni za upravu ni za biranje, dajte nemojte nakon toliko vremena ove države verovati u takve gluposti.

• Like
Reactions: H&S

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
181
Nisam član poljoprivredne komore (ja sam postao poljoprivredni obrtnik daleko prije nego se osnovala komora) ali osnovni problem je u tome da se u rukovodstvo komore bira ekipa koja je podobna/kompatibilna sa političkim vlastima. Takvi se neće boriti za interese članova nego za očvanje svoje stolice (funkcije). Kod nas u obrtničkoj komori u sekciji poljoprivrendika problem je sakupiti poljoprivrednike na skupštinu da se izabere rukovodstvo - članovi su pozvani ali se ne odazivaju na osnivačku sjednicu sekcije, pa se mi sami 'biramo' - doslovno između nas troje, koji se jedini pojavimo na sjednici..... Onda je teško rukovodstvu sekcije znati što je članstvu bitno ako se ne pojave na sjednici i kažu koju riječ. Ja znam što je meni bitno ali to ne znači da je to i drugima bitno.

Posljednje uređivanje od moderatora:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,357
@Axial piše da je nekima, ja budem dodao, mnogima, suviše teško da se i pojave, a žele imati korist...

Primjer iz života, početkom ove godine. Dodatno školovanje za upotrebu pesticida, u mojem kraju. Ja sam se borio rukama i nogama da se nekamo ubacim. Dobio sam termin i bio prisutan, kao i tridesetak drugih ljudi. Treba biti testiranje, dvojica fale, nisu prisutni. Pa tko ih pozna, pa pozovite ih neka dođu, zamolite ih. I trude se par njih i telefoniraju, doma su oni, ali neda im se biti na predavanju i testiranju.
Pa samo nam obnovite potvrde, javili svoje želje, kaj bumo radi toga dolazili. Na kraju su se ipak smilovali i došli pred kraj našeg testiranja, smijuljili su nam se u lice i fol prišli testiranju. Nisu niti jedan znali niti 30% odgovora, predavač im je sve pomagao i poklonio (valjda da ispuni kvotu za potreban broj prisutnih). Naši napredni i nadobudni mladi poljoprivrednici, voćari i vrag si ga zna što sve ne. Jedan se dovukao iz obljižnje krčme, drugi iz nedaleke kuće i "also dakle svi smo jednaki". Ne gospodo, nismo. Sami skužite po čemu se sve razlikujemo u životu...
@lijeskakc primi na znanje da sam potrošio preko 13 godina života u nastojanju da pomažem svima oko sebe, skoro 14. Skužili su da sam im bio koristan sve te puste godine, dok sam digao ruke od svega toga, bacio im fakte u lice. Došlo mi je par njih pred lice i pitali su me: pa ko se bu sad zalagal za nas. Ja se više nebum, uništili ste mi život... i ja sad, od tad dalje živim samo svoj život...
Bio sam naivan 🎶🎶

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,164
Da nebude ko i lanjski avans,isplaćeno 16.10 par ljudi neka lova,pa tjednima(mjesecima)ništa,bar da mogu reći da je počelo...

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
851
Ma nije valjda problem u tih 9 eura godišnje? Pa to nije ni kap u moru problema. Nitko ne pita zbog čega se poticaji ne usklađuju godišnje barem sa inflacijom ako već ne sa porastom troškova. Nitko ne pita zbog čega je i dalje cenzus za RPO na bazi 80.500 kuna i tako stoji već godinama. Nitko ne pita zbog čega se svake godine uvodi sve više i više administrativnih obveza pa umjesto da se ljudi bave poljoprivredom moraju se baviti papirologijom. Nitko više ne pita zbog čega se plava nafta ne zamijeni običnim dizelom jer uništava moderne strojeve. Nitko ne pita što je sa kapitalnim ulaganjima koja je Vučkovićka obećala prije izbora. Nitko ne pita zbog čega se skoro svake godine radi novi zakon o poljoprivredi. I tako redom. Mogao bih pisati do sutra u jutro. To su neki od problema koji bi se mogli rješavati preko HPK. Onda 9 eura ne bi bio problem za platiti. Ne bi bio problem ni da je 99 eura ako se riješe neki od tih problema. Da samo se netko mora založiti za rješavanje tih pitanja. A tko? Očigledno nitko sa ovog foruma i zato odustajem od daljnjeg talambasanja na tu temu.
Nitko ne pita zašto se ne zaštiti i poveća domaća kvalitetna poljoprivredna proizvodnja ciljanim poticajima po toni proizvoda i smanjenjem uvozne robe lošije kvalitete i niže cijene....

nisamja

Iskusan lik
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
574
Da nebude ko i lanjski avans,isplaćeno 16.10 par ljudi neka lova,pa tjednima(mjesecima)ništa,bar da mogu reći da je počelo...
Gotovo sigurno da bude. U ovoj državi nikad ne bu reda .

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,357
@nisamja tak veliš da nigdar ne bu reda.

(Paaaa v redu je, oddelal sam 41 leto +1 leto +2 lete i 7 mjeseci. Za to mi ovih dana iz Vlade obečavaju da bum dobil 13. mirovinu od 6 EUR-a za leto staža, znači 50 EURO CENTI za mesec, blago meni. Da sam znal da bude v penziji tak lijepo, ne bi nigdar niti išel nekaj delati...
Ona pjesma: Siromah sam druže 🎶🎶🎶)

Se je v redu, jer smo mi to tražili 🥂 I ostasmo "guske u magli".

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,821
Ja bum potrošil više gorive i cestarine da se dopelam do Zabrega grada da nebi ništa rešil, a zakaj bum onda vopće išel, kad to isto morem doma spiti?!

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
335
Ljudi dali itko zna hoće li biti još predavanja do 12mj na webinaru? Nisam stigla dva predavanja odslušati a vidim da nešto baš i nema
Nije ih ni bilo, još mjesec dana čekanja, program na višem nivou nije napravljen; odgovor nadležnih

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,291
Pozdrav, evo jedan zanimljiv video o jednom pravom i vrijednom poljoprivredniku.
On bi trebao biti uzor mnogima, sve radi bez poticaja i potpora.
I ne žali se na ništa, niti na kiše, niti na sunce, suše. Ništa ga ne spriječava da proizvodi sve od svojeg truda i rada.
Poanta je da tko se želi baviti tim biznisom može i bez čekanja i moljakanja.

A i raketa je tu kao najveći pomagač.

Ima cijeli prilog o njemu na plodovima zemlje.

Stvarno mu skidam kapu jer je pravi gospodin, pogledajte obavezno kako se može raditi ko želi bez poticaja.

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
181
@Axial piše da je nekima, ja budem dodao, mnogima, suviše teško da se i pojave, a žele imati korist...

Primjer iz života, početkom ove godine. Dodatno školovanje za upotrebu pesticida, u mojem kraju. Ja sam se borio rukama i nogama da se nekamo ubacim. Dobio sam termin i bio prisutan, kao i tridesetak drugih ljudi. Treba biti testiranje, dvojica fale, nisu prisutni. Pa tko ih pozna, pa pozovite ih neka dođu, zamolite ih. I trude se par njih i telefoniraju, doma su oni, ali neda im se biti na predavanju i testiranju.
Pa samo nam obnovite potvrde, javili svoje želje, kaj bumo radi toga dolazili. Na kraju su se ipak smilovali i došli pred kraj našeg testiranja, smijuljili su nam se u lice i fol prišli testiranju. Nisu niti jedan znali niti 30% odgovora, predavač im je sve pomagao i poklonio (valjda da ispuni kvotu za potreban broj prisutnih). Naši napredni i nadobudni mladi poljoprivrednici, voćari i vrag si ga zna što sve ne. Jedan se dovukao iz obljižnje krčme, drugi iz nedaleke kuće i "also dakle svi smo jednaki". Ne gospodo, nismo. Sami skužite po čemu se sve razlikujemo u životu...
@lijeskakc primi na znanje da sam potrošio preko 13 godina života u nastojanju da pomažem svima oko sebe, skoro 14. Skužili su da sam im bio koristan sve te puste godine, dok sam digao ruke od svega toga, bacio im fakte u lice. Došlo mi je par njih pred lice i pitali su me: pa ko se bu sad zalagal za nas. Ja se više nebum, uništili ste mi život... i ja sad, od tad dalje živim samo svoj život...
Bio sam naivan 🎶🎶
To je možda i bit problema, svima je postalo prihvatljivo/normalno da se samo 'srede papiri' 'zadovolje propisi', pa onda odmah ide sve po starom. Svi ti propisi zapravo jako malo znače kada to svi ne odrade/ne poštuju kako spada. I kada se praktički javno nekome dopusti da izbjegne pravila igre - onda i ona većina koja ima najbolju namjeru da ide po pravilima - to ne učini jer sve gubi smisao. Igrati po pravilima je daleko skuplje nego samo glumiti da igraš po pravilima. I naravno da kada nema posljedica za one koji javno ne igraju po pravilima - sve odmah pada u vodu i gubi se smisao propisa.
Tako neki dan u obližnjem gradiću policija kontrolira dječije sjedalice kod lokalnog vrtića..... ekipa im kaže: OK sve je to dobro - ali zašto policija okrene glavu od 'manjinaca' koji u kombi registrian za vozača i dva putnika naguraju dvoje odraslih i troje-četvero djece? Policiji ni u primisli tu ekipu zaustavljati, a kamoli pitati za sjedalice.... I tako sve odmah logički pada u startu. Ne možeš u jednoj državi imati nejednako policijsko postupanje prema građanima to ne drži vodu. A praktički to se događa u svim sferama.

• Like
Reactions: ZJ

Seronjader

Novi član
Tu od
25 Lip 2025
Poruka
13
dakle,još za lanjsku isplatu se vuku repovi a eto na vrata kuca nova..
Tolko da nam se zatvori gubica,a mimo radara prođu izbori HPk

Najnoviji postovi

Na vrh