nisam ni ja do prije 7g vjerovao u tu priču jednog kolege odavde koji je još tada prijavljivao samo 10% svoje površine za poticaj (ratarstvo). Evo treća godina u nizu kako prijavljujem samo 1/3 površine (samo osnovno i valjda dobijem preraspodijeljeno, nikakve ekosheme i ostale gluposti) pod poticajem i od sljedeće godine smanjujem na 1/4 a možda i ništa ne prijavim.
Sijem šta hoću, koliko hoću i radim kad hoću i kako ja mislim da je najbolje! Ne trošim vrijeme uzaludno na papirologiju za poticaje i dokazivanje, slikanje odrađenog itd.
U pitanju čisto ratarstvo na 24ha, cca 3/4 vlastita zemlja + državna + 0,2ha privatnog zakupa i poljoprivreda osnovna djelatnost!
Apsurdno zvuči, nisam ni ja vjerovao da je moguće ali moguće itekako! Jer moja pažnja i vrijeme više ne odlaze na poticaje i potpore, nego na moju proizvodnju!
A ako se ostvare neki planovi bit će više riječi o tome uskoro u jednom video prilogu (emisija Labirint), gostovat će kolega koji me uveo u tu priču poljoprivreda bez poticaja, ja i još dvojica kolege, a moguće i u emisiji Plodovi zemlje.