• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,048
Od 1.1. 2026. kreće fiskalizacija 2 kaj znači da će se morati izdavati računi za one koji su u sustavu PDV-a. Svi ostali OPG-ovi koji nisu u sustavu će to morati raditi od 1.1.2027. godine. Biti će im omogućeno da to rade preko sustava porezne-mikro računi. Znači da će biti sve više kontrola plaćanja poreza.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,911
Nisam mislil u poreznom smislu, već kontrola same proizvodnje, poštivanje rokova, evidencija itd... sve ono kaj moraju korisnici poticaja zadovoljiti.

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,515
Ne smatra li se "ilegalnim radom", takav način bez prijave i kontrola?
Radi se samo evidencija odnosno koja je parcela čime zasijana koliko znam ako dobro mislim, ali nije potrebno prijavljivati potpore.

• Like
Reactions: ZJ

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,048
Budući da je državi posao da bude sveprisutna, da čuje kaj narod misli i govori mislim da i na ovome forumu ima ljudi koje je državni aparat instalirao da prate kaj se dešava. Drugi zadatak im je govoriti protiv poticaja i pokušati ljude odgovoriti od njega pogotovo sad gda se vidi da u proračunu fale pare. Digli su sebi plaće za 80 posto, u turizmu je zaškripalo i ve treba negdje ušparati. Čak mi se čini da su ponovno angažirali i spavače da se stvar pokuša spasiti.:confused:
Sad vidim da sam post napisao u krivoj temi pa molim administratore da ga prebace u temu Poticaji.

Posljednje uređivanje:

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,190
Jel još neko misli da nas prati država i na forumu?
Ja mislim da ne..

gelema4

Aktivni član
Tu od
23 Sij 2020
Poruka
49
Prilično katastrofično smiješna nagađanja o praćenju,podmetanju i inim djelovanjima državnog aparata..

kulak

Član
Tu od
21 Pro 2024
Poruka
21
On zna da mirno spava bez da doma sjedi i čeka da mu nekaj padne sneba.
Radi i ne čeka nikoga za ništa.
Radi i mirno spava.
Sve kaj ima steknuo je od svoga poštenog rada.Njemu ne smetaju konkurencije, on ima kolko ima i njemu dosta.
To je primjer za druge.
Malo je takvih.
Spavam i ja mirno koji primam poticaje i ne čekam da mi nešto padne s neba.
I ja sam stekao sve poštenim radom,plačam sve obaveze prema državi i dobavljačima i poslovnim partnerima uredno i vjerujem da većina ostalih poljoprivrednika koji primaju poticaje žive i rade pošteno. Poticaji su zakoniti prihod i nisu izmišljotina hrvatskog seljaka.
nisam ni ja do prije 7g vjerovao u tu priču jednog kolege odavde koji je još tada prijavljivao samo 10% svoje površine za poticaj (ratarstvo). Evo treća godina u nizu kako prijavljujem samo 1/3 površine (samo osnovno i valjda dobijem preraspodijeljeno, nikakve ekosheme i ostale gluposti) pod poticajem i od sljedeće godine smanjujem na 1/4 a možda i ništa ne prijavim.
Sijem šta hoću, koliko hoću i radim kad hoću i kako ja mislim da je najbolje! Ne trošim vrijeme uzaludno na papirologiju za poticaje i dokazivanje, slikanje odrađenog itd.
U pitanju čisto ratarstvo na 24ha, cca 3/4 vlastita zemlja + državna + 0,2ha privatnog zakupa i poljoprivreda osnovna djelatnost!
Apsurdno zvuči, nisam ni ja vjerovao da je moguće ali moguće itekako! Jer moja pažnja i vrijeme više ne odlaze na poticaje i potpore, nego na moju proizvodnju!
A ako se ostvare neki planovi bit će više riječi o tome uskoro u jednom video prilogu (emisija Labirint), gostovat će kolega koji me uveo u tu priču poljoprivreda bez poticaja, ja i još dvojica kolege, a moguće i u emisiji Plodovi zemlje.

kulak

Član
Tu od
21 Pro 2024
Poruka
21
nisam ni ja do prije 7g vjerovao u tu priču jednog kolege odavde koji je još tada prijavljivao samo 10% svoje površine za poticaj (ratarstvo). Evo treća godina u nizu kako prijavljujem samo 1/3 površine (samo osnovno i valjda dobijem preraspodijeljeno, nikakve ekosheme i ostale gluposti) pod poticajem i od sljedeće godine smanjujem na 1/4 a možda i ništa ne prijavim.
Sijem šta hoću, koliko hoću i radim kad hoću i kako ja mislim da je najbolje! Ne trošim vrijeme uzaludno na papirologiju za poticaje i dokazivanje, slikanje odrađenog itd.
U pitanju čisto ratarstvo na 24ha, cca 3/4 vlastita zemlja + državna + 0,2ha privatnog zakupa i poljoprivreda osnovna djelatnost!
Apsurdno zvuči, nisam ni ja vjerovao da je moguće ali moguće itekako! Jer moja pažnja i vrijeme više ne odlaze na poticaje i potpore, nego na moju proizvodnju!
A ako se ostvare neki planovi bit će više riječi o tome uskoro u jednom video prilogu (emisija Labirint), gostovat će kolega koji me uveo u tu priču poljoprivreda bez poticaja, ja i još dvojica kolege, a moguće i u emisiji Plodovi zemlje.
Nemam ništa protiv vašeg naćina rada ali u današnje vrijeme kada su cijene ratarskih kultura ovakvo niske (kao prije 25 god.) a troškovi života i poljoprivredne proizvodnje neusporedivo veće,nejasno mi je kako možete poslovati pozitivno.Uz niske cijene u Slavoniji nas redovno prate vremenske nepogode(suša i tuča)zbog kojih imamo smanjene prinose po jedinici površine. Ako ne prijavljujete površine za poticaj nemate pravo na plavi dizel,ne možete ni osiguravati usjeve od vremenskih nepogoda, a da i ne govorimo o izgubljenom prihodu zbog neisplate poticaja koji ipak čine razliku između gubitaka i dobiti. Na papirologiju i prijavu poticaja godišnje ne potrošim više od 7 radnih dana pa mi to nije baš tolika gnjavaža i proizvodnja sigurno ne trpi zbog toga. Ni meni nitko ne određuje što moram sijati i kada,sam određujem koje kulture ću posijati,na koje površine i kada pa ne vidim ni tu problem.

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
336
Jel još neko misli da nas prati država i na forumu?
Ja mislim da ne..
Veliki brat sve nadgleda i prati, podmeće dezinformacije a narod nasjeda ko obično. Pogledaj što sad spremaju u cijeloj Evropi, sve naše pozive, koje portale pratiš, društvene mreže, mobitele, vidjet će koliko puta radiš sa ženom ono sramotno ili nedaj Bože sa tuđom.

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
193
Ja smatram da je ideja bilo kakvog poticanja građana od strane države glupost na kvadrat. Uvijek se to na kraju svodi na političko 'podmazivanje' glasačkog tijela, ali to uvijek ide sa našom lovom iz zajedničkog đepa. Onda - kao rezultat poticanja - stvara se misalokacija kapitala i na kraju dolazi do velikih gubitaka.
Ali sigurno je da ću prihvatiti lovu koju mi država pruža, makar je to principjelno gledano - glupost na kvadrat. Posao bi bio odmah, odjednom, ukinuti sva moguća poticanja svim mogućim industrijama i svim društvenim skupinama/političkim organizacijama. Kroz političku podjelu love uvodi se sistem političke kontrole i stvara ovisnost o nečijoj dobroj volji, ali to je već neka druga priča.....

Najnoviji postovi

Na vrh