• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
904
Imam problem s AgroGtf aplikacijom.Kad pokušam slikati nikako ne mogu doći na zadano mjesto i slikati nego mi pokazuje da sam udaljen nekih 800m.Mahao sam s mobom osmice,ali ne vrijedi.Pokušao sam i deinstalirati i ponovo instalirati aplikaciju,ali uzalud.
Ima li netko riješenje?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,576
a onak, glupo pitanje...jesi sigurno na dobroj parceli? 800m bas nije malo...i mislim da nije do moba...gps moze zeznuti 5-10m ali bas 800m ne...

Houdini

Aktivni član
Tu od
4 Sij 2022
Poruka
106
Zeleno sve kao na semaforu, ali košnja do 15.9. - 0 %. Ipak pokošeno 14.9. ali zašto bi bilo 100% kada Agenciji više odgovara da je 0%.😂😂😂

zetorcrystal

Aktivni član
Tu od
23 Lis 2013
Poruka
287
Meni jedna crvena još uvijek a slikano i poslano 12.9.,za jednu imam zadatak u evidenciji a parcela u zelenom stalno

jakov02

Aktivni član
Tu od
22 Lip 2016
Poruka
119
Ima li još netko da nema nikakvih promjena na monitoringu? Slikano 12.9., sve su parcele uredne, ali i dalje ima crvenih, žutih i plavih 🤦🏻‍♂️
Trebam li se brinuti ili ima još ljudi kod kojih nema promjena?

kulak

Član
Tu od
21 Pro 2024
Poruka
24
Kod mene su sve površine zelene cijelo vrijeme,nije bilo nikakavih promjena a provjeravam monitoring tu i tamo od srpnja.

kulak

Član
Tu od
21 Pro 2024
Poruka
24
žena u agenciji mi je objasnila da moram prijavit sve površine samo u slučaju ako hoću ići na neke eu fondove/mjere jer prema tome valjda vide jel ima 'povećanja proizvodnje'..al nisam taj dio baš slušao jer čim je spomenula eu fondove jedan dio se mene isključio 😂 a ionako ne planiram ići nikad na eu fondove.

I ja sam iz Slavonije tj Srijema. Suša (200-300L godišnje), oluja (razorna 2023, i upola manja 2024, pa čak i 2025 dosta pologa al to zbog lošeg odabira hibrida kod nekih), redovan jak led u 6-7mj je nešto na što sam navikao i prilagođavam se...
Nisam mislio pod papirologijom samo prijavu poticaja..Mislio sam na kontrole i sve ostalo, a imao sam ih ohoho redovno svake godine...ALI otkako sam smanjio površine pod poticajem smanjile/skoro i prestale kontrole i kućne posjete. E sad, da li je slučajnost ne bih htio komentirati..
Nije problem kad mi dođu kad je kišni dan ili van sezone, al uvijek su dolazili kad je najviše posla i zadrže se pola i više dana..A to ti poprilično pojede živce i njihovo traženje dlake u plastu sijena..
Citirat ću jednog kolegu iz sela: ''Fascinantno kako kontrole i inspekcije redovno obilaze jedne te iste, posebno nas koji smo 'uspješniji' a kod mog komšije nikad nisu bili iako znam da redovno kupuje zabranjene pesticide u srbiji'' (njegove riječi)
Valjda i ovi iz ministarstva se čude kako je moguće biti u plusu u poljoprivredi u Hrvatskoj pa nas redovno obilaze sa inspekcijama jer misle da radimo nešto 'ilegalno' i švercamo drogu 😂 (oh da, bilo je već 4-5x kad su mi došli tražiti drogu u jumbo vrećama gdje spremam žitarice)
Od toliko inspekcija i posjeta, jedina nepravilnost koju su pronašli tj i kazna koju sam dobio je za tablu OPG-a na kući jer na istoj tabli nije pisalo radno vrijeme OPG-a. Pa sam sljedeće godine opet dobio kaznu za tu tablu jer je pisalo radno vrijeme 8-16h. Od tada, tj zadnje 4g piše radno vrijeme 0-24h :)
Svaka čast na plusu u proizvodnji bez poticaja. Ja kako god izračunam troškove proizvodnje bez poticaja sam u minusu. Zadnje tri godine je zbog vremenskih neprilika nemoguče postići dobre prinose na jarim kulturama a uz loše prinose i cijena žitarica je od prije 25 godina.

Najnoviji postovi

Na vrh