Svaka čast na plusu u proizvodnji bez poticaja. Ja kako god izračunam troškove proizvodnje bez poticaja sam u minusu. Zadnje tri godine je zbog vremenskih neprilika nemoguče postići dobre prinose na jarim kulturama a uz loše prinose i cijena žitarica je od prije 25 godina.žena u agenciji mi je objasnila da moram prijavit sve površine samo u slučaju ako hoću ići na neke eu fondove/mjere jer prema tome valjda vide jel ima 'povećanja proizvodnje'..al nisam taj dio baš slušao jer čim je spomenula eu fondove jedan dio se mene isključio 😂 a ionako ne planiram ići nikad na eu fondove.
Da, jel se to mora platiti?El vam stigao e-mail od HPK za članarinu, ovog puta su se malo više potrudili
siguran , naravno....parcela na vrtu.I kad okinem normalnu fotografiju kao adresu fotografiranja mi navodi trg u centru udaljen oko 800ma onak, glupo pitanje...jesi sigurno na dobroj parceli? 800m bas nije malo...i mislim da nije do moba...gps moze zeznuti 5-10m ali bas 800m ne...
Ja sam zadovoljan, mehanizacija se lijepo obnovila...posebno zadnje 3-4g. Ali da je idealno stanje u poljoprivredi nije, tj nije ni blizu. Jako daleko je ovo od godina kakve su bile do 2010. Kad se sjetim sa čistom zaradom na šećernoj repi 2008te sa 10jutara iskeširali potpuno novi auto, to sad samo možeš sanjati 😂 .Treba se prilagođavati, tko ne počne na vrijeme teško će mu biti. Danas na jednom predavanju (marketing) upoznao kolegu iz Požege, bavi se poljoprivredom isto a ima i konzultantsku firmu, priča mi da počele curiti informacije u vezi novog ZPP-a i vjerojatno od 2028 iznos potpora se smanjuje sa dosadašnjih 35% eu omotnice na 15% što bi značilo skoro 2,5x manji iznosi potpora tj poticaja od 2028. A cijene naših proizvoda teško da će nešto značajno otići gore...veće šanse su da idu još niže nego goreSvaka čast na plusu u proizvodnji bez poticaja. Ja kako god izračunam troškove proizvodnje bez poticaja sam u minusu. Zadnje tri godine je zbog vremenskih neprilika nemoguče postići dobre prinose na jarim kulturama a uz loše prinose i cijena žitarica je od prije 25 godina.