• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

tapir

Član
Tu od
25 Stu 2019
Poruka
66
Ekipa, dali ste primjetili promjene na agronetu u evpg kalkulatoru? Pašnjak je npr smanjen na 27 e/ha, konji, magarci i buše su 0. Imate saznanja, kako to utječe sad na ovu godinu na isplatu poticaja? Jer s time puno pada ekonomska veličina, pada ispod 3000
Otkud se sad pojavila ta informacija da isplata godišnjih poticaja ovisi o ekonomskoj velićini ?!
Do sadaje za ostvarivanje većine izravnih plaćanja u poljoprivredi bilo potrebno zadovoliti uvijet minimalne prihvatljive površine od 1 hektar pod kulturom (kulturama).
Ekonomska velićina mi je konstantno između 1950 i 2050 (ovisno o promjenama kalkulatora) i sve ove godine normalno primam poticaje.
Momentalna ekonomska velićina u AGRONETU mi iznosi 2.068 eura (za 1,77ha), a ni po "novom" kalkulatoru mi ne prelazi 3.000 pa sam nedavno i za 2025. normalno primio nekoliko uplata predujma (potpora dohotku, preraspodjeljena i intezivirana raznolikost).

Ines333

Novi član
Tu od
24 Lip 2022
Poruka
23
Meni se vrijednost povećala jer na jednoj njivi nije kukuruza nego povrće tu imam više nego na kukuruz i. Nisam ni znala

nino19

Aktivni član
Tu od
4 Stu 2023
Poruka
105
Otkud se sad pojavila ta informacija da isplata godišnjih poticaja ovisi o ekonomskoj velićini ?!
Do sadaje za ostvarivanje većine izravnih plaćanja u poljoprivredi bilo potrebno zadovoliti uvijet minimalne prihvatljive površine od 1 hektar pod kulturom (kulturama).
Ekonomska velićina mi je konstantno između 1950 i 2050 (ovisno o promjenama kalkulatora) i sve ove godine normalno primam poticaje.
Momentalna ekonomska velićina u AGRONETU mi iznosi 2.068 eura (za 1,77ha), a ni po "novom" kalkulatoru mi ne prelazi 3.000 pa sam nedavno i za 2025. normalno primio nekoliko uplata predujma (potpora dohotku, preraspodjeljena i intezivirana raznolikost).
Znači, bi ste dobili predujam sad prošli tjedan? To mi sad stvarno nije jasno. Ja ništa, ekonomska vrijednost 2400

tapir

Član
Tu od
25 Stu 2019
Poruka
66
Da, 16. 17. i 20. listopad su isplaćeni predujmovi za Izravna plaćanja (potpora dohotku, preraspodjeljena potpora i intezivirana raznolikost polj. površina 2025). Primam redovito i poticaj IAKS mjere (žute ploče - KFK i MUK), dakle EVPG iznad 3000 eura momentalno nije uvijet za ostvarivanje godišnjih izravnih plaćanja.

U PRAVILNIKU O PROVEDBI IZRAVNE POTPORE POLJOPRIVREDI I IAKS MJERA RURALNOG RAZVOJA ZA 2025. GODINU navodi:
"Članak 17.
Osnovni uvjeti za ostvarivanje plaćanja za intervencije i mjere su:
...
5. minimalna prihvatljiva poljoprivredna površina poljoprivrednog gospodarstva korisnika za koju je zatražena potpora za intervencije izravnih plaćanja iznosi jedan hektar
...
7. minimalna veličina poljoprivredne površine poljoprivrednog gospodarstva za IAKS mjere ruralnog razvoja iznosi 0,5 hektara upisane u ARKOD sustav na zadnji dan roka za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva, iznimno za operaciju Uspostava poljskih traka površina poljoprivrednog gospodarstva kao i ARKOD parcele je najmanje jedan hektar"

Niste jedini koji nije još primio predujam, ili se strpite još neko vrijeme ili pošaljite upit Agenciji.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,879
Znači, bi ste dobili predujam sad prošli tjedan? To mi sad stvarno nije jasno. Ja ništa, ekonomska vrijednost 2400
Pa nisam ni ja, ovi veliki ratari i stočari se bune što mi mali primamo poticaje. Da njima mraz riješi voćke ili povrće 8 puta u 10 godina drugačije bi pjevali. Gledam čovjek sadio lubenice tri puta, dvaput ih mraz uništio.

• Like
Reactions: H&S

zetorcrystal

Aktivni član
Tu od
23 Lis 2013
Poruka
304
Meni danas ide isplata,odg.iz agencije

Prilozi

• Screenshot_20251024_110834_Gmail.jpg
    Screenshot_20251024_110834_Gmail.jpg
    20 KB · Pregleda: 47
  • Screenshot_20251024_110845_Gmail.jpg
    Screenshot_20251024_110845_Gmail.jpg
    21.4 KB · Pregleda: 49

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
885
Evo danas mi je bila uplata za:
Osnovna potpora dohotku za održivost 2025 SP i
Dodatna preraspodijeljena potpora dohotku za održivost 2025 SP.
A istovremeno mi je još uvijek jedna parcela u Monitoringu crvena.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,126
Tik, tak, tik, tak..... vrijeme polagano curi. Još jedanput podsjećam da slijede izbori. Uključite se. Nemojte biti anemični i nezainteresirani. Nemojte očekivati da će se netko drugi boriti za vas, a vi će te doma kraj televizora čekati da stvari krenu na bolje. Nije dosta samo pitati da li je kaj sjelo na račun od poticaja i ako nije onda su svi drugi krivi.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,853
Ganjam, ganjam, ali samo debele i koje su netom jele, da ne ostanem gladan. 🤣

Javio se ja, kaže ovako: Ne nosim naočale, nemam preko 30 godina, svi zubi su mi na broju, ne rastu mi dlake iz ušiju i nisam podoban jer nisam došao u majici koja dokazuje moju vjernost domovini. Sliku sa oltara domovine mi nisu priznali jer sam zaboravio ponijeti i onu na kojoj sam s kumom. Sve u svemu, baksuz...

Odlučio sam se učlaniti u Zokijevu udruga vinara i voćara, za sada smo u pregovorima jer mi je pas ispunjavao prijavnicu, pa budala stavio maslina umjesto malina 🤦🏻‍♂️ Ali potegao sam veze, Zoki mi drži stolicu, za sada samo gemišt drži u ruci, ako mu donesu kiflicu da prizalogaji, gotov sam! Bit će mi, "idi hiži - rane liži".

👀
👄
💕The end 💕​

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,126
Eee, kolege moje. Vama je to smiješno, ali izgledi su vam veliki da budete izabrani u predsjedništvo uz mogućnost da netko od vas dvojice postane i predsjednik HPK. Za sada imate tri glasa. Jedan je moj, a druga dva su vaša. Znam još jednog koji će vam sigurno dati glas (meštar za struju). Siguran sam da će vas i drugi forumaši podržati. Ako ne na ovim izborima onda na drugima, dok pronađu vremena i volje da se uključe. Znam jednog iz Međimurja koji je izabran sa samo jednim glasom. Glasao je sam za sebe jer je druge nagovorio da nejdu na izbore jer su najavili loše vrijeme. Eto, fali samo Vaša suglasnost pa da krenemo. Ideeeeeemmmmoooooooooooo.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,126
Mene interesira samo jedno. Gdje su pare?
Ljudi moji pa kaj smo na to spali? Da nas mogu jeftino kupiti za šaku Judinih škuda? Gdje je tu dostojanstvo? Dok smo mi takvi lako je njima sa nama. Jeftina smo mi roba.:confused:

Na vrh