• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

mmpoljo

Aktivni član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
195
Imam jednu arkod parcelu od 5ha. cca 4h sljive i 1ha oraha, prijavljenu kao mjesoviti nasad. Jel to sad ispada da ce mi prepolovit poticaj zato sto imam orah?
ARKOD parcela je mješoviti nasad, ali kod prijave poticaja postoji mogućnost (i trebalo bi ako to nisu "mješoviti nasadi") unutar ARKOD parcele podijeliti na različite kulture. pa imaš prijavljenih 4ha "čiste" šljive i 1ha "čistog" oraha.
Druga je situacija kad su pomiješane razne voćke(red oraha pa red šljive pa opet orah...), onda prijavljuješ miješani nasad.
Ili tražiš razdvajanje ARKOD parcela (neovisno o katastru, katastar je nebitan za to).

Posljednje uređivanje:

mmpoljo

Aktivni član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
195
Iako je "lakše" razdvojiti ARKOD parcele, postoje i negativne strane toga... neke mjere traže aktivnosti po ARKOD parceli (npr. žute ploče, analiza zemlje....). Dugoročno je vjerojatno bolje potrošiti 10min da se nauči kako se kod prijave ARKOD parcela podijeli na više kultura. Ja to radim sam digitalno online, ali ako idete u agenciju, će vam oni napraviti (ali najbolje da si već prije nacrtate gdje je koja kultura na papiru, i ponesete sa sobom).

tale

Član
Tu od
13 Lip 2018
Poruka
99
Iako je "lakše" razdvojiti ARKOD parcele, postoje i negativne strane toga... neke mjere traže aktivnosti po ARKOD parceli (npr. žute ploče, analiza zemlje....). Dugoročno je vjerojatno bolje potrošiti 10min da se nauči kako se kod prijave ARKOD parcela podijeli na više kultura. Ja to radim sam digitalno online, ali ako idete u agenciju, će vam oni napraviti (ali najbolje da si već prije nacrtate gdje je koja kultura na papiru, i ponesete sa sobom).
Hvala svima na savjetu.
Ako mi ostale mjere dozvole mislim da cu ici na podjelu. Nije red oraha, red sljive.
Naravno da imam i zute trake, a upao sam i u 73.12.

Najnoviji postovi

Na vrh