• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

nisamja

Iskusan lik
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
622
Što se još očekuje, znači:bilo osnovno,preraspodjela...?
Za mlade.
Općine- suša ,gdje je proglašeno . A od Agencije ono za certificirano sjeme ,50e/ ha

makjud

Aktivni član
Tu od
20 Ožu 2025
Poruka
149
Ima li vas jos da ste dobili manje nego prosle god kompezacijsku mjeru za teze uvjete.

nisamja

Iskusan lik
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
622
Zaboravila sam, raznolikost još,jer smo dobili samo pola . Intenzivirana raznolikost.

gelema4

Aktivni član
Tu od
23 Sij 2020
Poruka
63
Osigurali su za teže uvjete ove godine 2 mil.eura a prošle je bilo 4,pa smo tako i dobili upla manje..

Ines333

Novi član
Tu od
24 Lip 2022
Poruka
25
Ja sam dobila. Moćnih 15€/hektar. Karlovac

Posljednje uređivanje od moderatora:

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
200
Kad budu penzioneri u Hrvatskoj imali penzije poput belgijanaca, nijemaca, francuza onda im valjda nebu ni sila rovati po zemlji nego budu na moru hladili guzice i pecali ribe.
Isto tak se kod nas hvale kako je pala nezaposlenost nakon što je pola milijuna mladih otišlo iz Hrvatske. Možda i nepovratno. Još samo da se počnu hvaliti kako je došlo u Hrvatsku pola milijuna pakistanaca i kako je opala prodaja Copertona jer se više ne moramo sunčati jer je pola populacije crno bez sunčanja. Sad kad su izglasali bačićev zakon mogu slobodno od staraca i otkupiti zemlju za elektrane i slične projekte gdje se može čapiti lova i opet imaju rješenje. Samo ne piše da li takve elektrane i slične vrle projekte budu mogli realizirati oni koji su u penziji i dali takvi budu mogli kupovati/otimati zemlju od staraca koji se bave poljoprivredom. I zato još jednom bravo, bravo. Izgleda da su se navčili pameti pa lopovluk legaliziraju zakonom tako da pravna država, kakva smo mi, nema na temelju čega pokretati istrage i pravne postupke. Bravo, bravo.
Rješenje nije samo dignuti penzije/plaće kao kod belgijanaca, nijemaca itd...
Jer kada plaće/penzije rastu samo kao odgovor na inflaciju, što se upravo događa kod nas zadnjih godina, stvarna kupovna moć radnika/građanina ostaje ista odnosno smanjuje se s godinama, nasuprot tome, kad plaće rastu kao odgovor na gospodarski i ekonomski razvoj (zbog povećane produktivnosti, tehnološkog napretka, uspješnog tržišta rada itd...) onda i samo onda dolazi do poboljšanja životnog standarda tj kupovne moći!

Koliko ono AP rekao krajem 2024, da će do kraja 2025 smanjiti inflaciju u HR na manje od 2%? Samo je Estonija gora od nas,naša godišnja inflacija je 4,4%... prosjek EU je na 2,1% mislim...
Po meni na kraju 2026 ide to i na 6%...
Sad kad u 2026 povećaju poticaje za 30% zbog ovih silnih brisanja zakupa. Već vidim u novinama izjave ministara povećanje poticaja je daleko veće od inflacije 😂

Prilozi

• Snimka zaslona 2025-12-18 232830.png
    Snimka zaslona 2025-12-18 232830.png
    196.6 KB · Pregleda: 24

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,571
Slažem se, ali poticaje ne budu povećali zbog brisanja čestica iz Arkoda.To su planirali uzeti za sebe i za otkup zemlje od sirotinje. Poticaji se eventualno budu povećali, ili barem uskladili sa godišnjom inflacijom (ne ukupnom u zadnjih 10-tak godina) nego samo zahvaljujući protestu/protestima i traktorima na ulicama Bruxselessa. Oni, kao i svi moćnic, priznaju samo silu. Realno poticaji bi se trebali povećati barem za tridesetak posto koliko ih je nagrizla inflacija u tih zadnjih desetak godina ako ne i više.

Najnoviji postovi

Na vrh