• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,911
Evo ovako saznao sam. Neke parcele su automatikom provjeravane na snimkama satelita sada unazad par dana. Snikmke su uzete za vrijeme pokrivenosti parcela s nijegom i ssistem monitoringa nije mogao procjeniti stanje i onda ih je obilježio crnom bojom koja definira grešku. Eto toliko su mi objasnili programeri sustava. Bit će sve uređeno kako treba u dogledno vrijeme.

Ps: Thx ekipi za info.

Dobio sam i uvid kojim se satelitom rade nimka svakih par dana zavisnosti od oblika . To se radi preko EU Copernicus projekta i Sentinel satelita koji su za Argo i klima namjenu. Uglavnom dajem link koji imam već duže vrijeme gdje mozete pratiti snimke satelita Sentinel2 i L2C. Na taj način ako zaboravite kad ste sta kosili mozete pogledati jer vidite promjene vegetacija na svojim parcelama.

PS2: Zahvalite mi kasnije....tj Likovima... :)
Meni neće približiti, ne znam jel do mene ili do satelita.

hajduk

Iskusan lik
Tu od
19 Velj 2018
Poruka
665
Imala sam jedan komad zemlje koji mi je sestricna dala da ga obrađujemo. Imali smo ugovor koji jos vrijedi. Ali ajde traze me ugovor i napravimo mi novi na neograniceni rok. Ugovor na iznos 0,00 naknade. I sad njoj na taj iznos dođe rijesenje za placanje poreza. Nesto malo al svejedno. Ima li netko slicnu situaciju?
Zato i traže ugovore. Bilo da je uzeti u najam ili plodouživanje vlasnik će platiti porez

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,161
Nekad su bili kmetovi pa su 50 posto svega davali kralju, danas se ti kmeto i zovu radnici pa 37.5 posto daju drzavi od place, pa jos nakon toga kaj ti ostane 25 posto dajes za porez, znaci danas dajemo drzavi 62.5 posto 🤣 zakljucak nisu place male nego jednostavno drzava previseuzima vise neg da si kmet🤣
Čini mi se da je Gubec digal bunu zbog desetine, a ne polovice...

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
373
Bas si nesto mislim, kako ce to sve biti iduce godina s svim opg-ovima koji do sad nisu obveznici fiskalizacije, od 2027 godine svi cemo morati zaprimati e-racune
A e-racun ne mozes zaprimiti ako nisi u registru poreznih obveznika, barem moras biti pausalist. Mislim da svima manjima bude 2026 posljednja sezona i opg. A i poticaja 😌

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,630
Danas sam bio na predavanju u Savjetodavnoj. Od 1.1.2027. slijedi nam i obveza digitalnog vođenja evidencije o korištenju SZB u fis aplikaciji preko e- građani. To je trebalo krenuti od 1.1. ove godine, ali smo dobili prolongaciju do iduće godine. Uglavnom svake godine nove obveze. Ima da znaju sve o nama. Nema više igre skrivača.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,161
Vratiš karticu i postaneš amater...kupuješ mala pakovanja, i nikom niš...
nigdar ni bilo, da nekak ni bilo...a opg nije papir, to su živi ljudi, a živi ljudi imaju sto načina prodaje svojih proizvoda.

Najnoviji postovi

Na vrh