• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

Seronjader

Član
Tu od
25 Lip 2025
Poruka
36
Dragi kolege,shvatite već jedamput da isplata poticaja ide već 7 godina puževim korakom i nemojmo se nadati da će nas zasipati sa nekom velikom lovom.Ukoliko je moguće,probajte čim manje te potpore stavljati u kalkulacije,pa kad dođe,dobro dođe.
I,vjerujte,ništa se neće promjeniti na bolje...

Barka91

Aktivni član
Tu od
26 Tra 2023
Poruka
183
Bio je sinoc ministar gost na dnevniku i odmah je na pocetku naglasio da je do Uskrsa sve isplaceno i da je to prvi put da ce svi dobiti sve na vrijeme 🙈

avialias

Dobro znana faca
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
581
Jel moze netko s iskustvom mi reći sljedeće:
1. u 2026 cu imati kukuruz i soju , za soju prijavim posebno
2. da li se zelena gnojidba smatra postrnom sjetvom i nakon jesenskih i jarih kultura
2. da li se moze prijaviti zelena gnojidba iza kukuruza i soje , tamo od 15.10. kao postrno do sljedećeg proljeća ili samo se postrnom kulturom smatra samo nešto što je sijano iza jesenskih kultura tj sijanje tamo u lipnju, srpnju

Hvala.

Gledamo što sve pokliketati u aplikaciji za ovu godinu s obzirom što planiramo napraviti.

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
317
Jel moze netko s iskustvom mi reći sljedeće:
1. u 2026 cu imati kukuruz i soju , za soju prijavim posebno
2. da li se zelena gnojidba smatra postrnom sjetvom i nakon jesenskih i jarih kultura
2. da li se moze prijaviti zelena gnojidba iza kukuruza i soje , tamo od 15.10. kao postrno do sljedećeg proljeća ili samo se postrnom kulturom smatra samo nešto što je sijano iza jesenskih kultura tj sijanje tamo u lipnju, srpnju

Hvala.

Gledamo što sve pokliketati u aplikaciji za ovu godinu s obzirom što planiramo napraviti.
Teško je odgovoriti na ovo.
Imaš naknadne ili postrne usjeve i leguminoze.
Obje mjere se odnose na sjetvu 2 kulture u 1 godini. Odnosno soja odmah ulazi u leguminoze, a ako iza kukuruza posiješ npr.grašak stočni onda i ta parcela pada pod min.udio leguminoza

Do sada kolko znam nije moglo.
No od ove godine su promjenili pojam "proizvodna godina" koja je bila mislim od 15.8. prethodne godine do 15.10. Tekuće
Pravilo je da parcela ne smije biti gola više od 30% proizvodne godine.
Dakle u tvom primjeru taman da skineš kukuruz 1.9. i da isti dan posiješ leguminozu ne možeš zadovoljiti pravilo jer ti je parcela bila gola vjerojtno od 15.10.prethodne godine do 1.4.(okvirno sjetva kukuruza)

Provjeri u agenciji ili savjetodavnoj kako je sada.

Ne volim ovakve odgovore,ali ovo je najkraće i najjasnije što mogu

Najnoviji postovi

Na vrh