Dakle nastavili smo s radovima, uskoro edit i obećani tutorial za plastenike.
najlon danas kupljen
Koliko mi je drago vidjeti ljude koji se muče i kemijaju, tada znam da nisam pojedinac. Svi smo u istoj grabi, a sve okolo sklisko.
Koliko mi je drago vidjeti ljude koji se muče i kemijaju, tada znam da nisam pojedinac. Svi smo u istoj grabi, a sve okolo sklisko.
Blago vama kad vam je zemlja ravna :icon_pray: Na kakvim ja vrletima radim :icon_eyes: uvijek prije postavljanja plastenika prvo ide bager, onda navoženje plodne zemlje, pa....
Ej momci. Agroservis je to. Stope su betonirane donjih 40 cm, mislim da nema potrebe više, jer nema bočno provjetravanje.
Cabage,kaj ne bude tu problem bez bočnog provjetravanja?...ako se ne varam to je dužina nekih 40m...
Mislim,bilo bi bolje dolje staviti sokl i napravit vrtilice sa strane...
Najlon i tak ide iz jednog komada do dna i onda se preko njega zategnu gumene špage zbog udara vjetra...
Mjere plastenika 20m dužina 3.7 m širina 2.35 cm visina.ma nema prigovora, međutim lakše ti bude u buduće ako stope predvidiš na šerafe umjesto varenja...lakše ih je zabiti u zemlju i lakše je poslije rastaviti ako je potrebno...
ova ojačanja sa strane su praktično nepotrebna, cijevi su i tako fiksne u zemlji...mogal si i malo uštediti...
isto tako kad budeš sklapao veći plastenik, od dvije cijevi po 6 metara dobiješ 10 metarsku konstrukciju, i nemoj ih variti u sredini nego stavi jednu deblju cijev u koju uguraš te 6-metarske i opet probušiš i šeraf staviš...
koliko je dugačak plastenik?
...taj model nebi smio ići preko 20 metara zbog provjetravanja...25 max ali za niskopodne kulture...
Jesam iskopao sam uz sami najlon nekih 20 cm dubine i folija je unutra i zatrpana zemljom, ovaj vani je da ima sliv vode možda ga nisam trebao kopati..Inače, kad se folija zatrpava, iskopaš rov uz sam plastenik, foliju položiš unutra i zatrpaš. To je jedina primjedba.
sve bi bilo u redu da sam mogao nabaviti bar foliju od 10 metara.