Kako i preko koga si organizovo transport ako nije tajna,pitam iz razloga što planiram uskoro naručivat plastenik cca1200m2.
Koliko je sigurno plaćanje?
Transport organizira prodavač, trošak transporta se naknadno obračunava tek kad se sklopi dogovor o narudžbi vjerovatno zbog veličine i težine paketa.
Moja pošiljka je teška oko 200 kg, a ploče su u standardnoj veličini 210 x 600 ili 210 x 1180 cm.
Stim da sam im dao da mi izrežu na mjere koje su meni odgovarale i zbog meni lakšeg transporta a mjere su 210 x 200 i 210 x 300 cm.
Što se tiče sigurnosti plaćanja nisam nikad kupovao na Alibabi ovo je prvi put, kupovao sam na Alliexpres više puta i sve je 100% odrađeno kako je dogovoreno.
Na Alliexpres imaju takav sustav da kad primiš robu i pogledaš da je to 100% tada naložiš plaćanje sa računa prodavaču tako da nema nikakve muljaže kao kod nas.
Plaćanje na Alibabi ću vjerovatno izvršiti preko Escrow servisa i mislim da neće biti problema.
Mada bi mi najviše odgovarao Paypal.
Za plastenike zaista imaju jako povoljne cijene i svakako se isplati naručiti veću količinu.
Mene će izaći polikarbonat sa svim troškovima carina 6.5% pdv 25% kupnja i transport preko 4.000 kn jeftinije nego kod nas na 150 m2 još nešto dodati i imam konstrukciju za tu razliku.
Naravno ako sve bude sve u redu.
Alliexpres je maloprodaja od Alibabe a sve je to jedna firma.