MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
put, poljski put ili kako god, djeluje mi koda sipas gnojnicu na put, a ne na njivu, zato pitam!
mi za poljski put kazemo lenija!
Ne ma to je strnište.
put, poljski put ili kako god, djeluje mi koda sipas gnojnicu na put, a ne na njivu, zato pitam!
mi za poljski put kazemo lenija!
I rekao bi da razljevaš novce istodobno uništavaš tlo . i onda kukanje da nemaš novca i slično ............ ,današnja zanimacija...
[YT]v=o_a0pyBQ_vs[/YT]
]
I rekao bi da razljevaš novce istodobno uništavaš tlo . i onda kukanje da nemaš novca i slično ............ ,
analiza tla bi verovatno dala rezultate da imaš N/ha 500kg ili više , ekonomika da te ''bili glava'' !!???
kad več pominjetew nitranu direktivu - točka D . je u tom momentu bitna . !!!!
****Što je zabranjeno provoditi u svrhu ispunjavanja standarda?
Zabranjeno je:
A .gnojiti gnojovkom ili gnojnicom površine bez pokrova u razdoblju od 1. prosinca
do 1. ožujka,
B gnojiti gnojnicom ili gnojovkom po površini bez unosa u tlo u razdoblju od 1.
svibnja do 1. rujna,
C • gnojiti nitratnim mineralnim gnojivom , u razdoblju od 1. studenog do 1. veljače,
a iznimno je dozvoljeno gnojiti ureom po žetvenim ostacima,
D • zabranjeno je gnojiti stajskim gnojem po zoni zaštićenih izvora vode, na tlima
zasićenim vodom, po snijegu, poplavljenim tlima, zamrznutim,
do 30 dana
prije zriobe i berbe povrća i voća, pomiješanog sa otpadnim muljem i kompostom,
na gospodarstvima kod kojih je utvrđena zarazna bolest, na nepoljoprivrednim
površinama.
Gnojnica i gnojovka su zabranjene u zoni zaštićenih izvora vode, na 25 metara od
bunara, na 20 metara od jezera, na 5 metara od ostalih vodenih tokova, na nagnutim
terenima kao i na nagnutim terenima uz vodotokove s nagibom većim od 10%
na manje od 10 metara, u periodu bez vegetacije (listopad – travanj) dozvoljena je
50%-tna primjena tekuće komponente.**
Evo jedna fotografija iz današnjeg Uskršnjeg dana, što sam zatekao na jednoj parceli..ima ih najmanje 500 komada.
Mada mislim da bi ovo trebalo ići u drugu temu, pa neka moderatori urede.
nije po mojoj nego po svojoj i to po cijeloj širini i dužini parcele. Tip ima farmu i zajedno s pilečim gnojem razbacao piliće po njivi. To radi godinama ali ovo sad je prelilo čašu.šta je to netko bacio krepane kokoši?po tvojoj njivi??:icon_hang:
nije po mojoj nego po svojoj i to po cijeloj širini i dužini parcele. Tip ima farmu i zajedno s pilečim gnojem razbacao piliće po njivi. To radi godinama ali ovo sad je prelilo čašu.
neznam bas... vjerojatno nema osiguran odvoz crkotina... moj kolega iz amerike ima farmu pilica, prodaje robu jednom veliko lancu brze hrane i on ima osiguran odvoz crkotina, jer odredeni postotak pilica krepa iz nekog razloga, neznam, na 100 000 pilica, krepa recimo 1000 komada u sezoni tova i on to baca u kontejner i otkupljivac dode po to i sve ok! sta on dalje radi s tim lesinama, to nitko nezna!
pa puno je to krepanih pilića na njivi bome:O...nama na 46 tisuća pilića cijeli turnus ne krepa toliko :/
Evo mi smo danas vozili gnoj. Ja sam tovario,a tata je vozio.
Ja mislim da bi s ovim malim zetorom lakse tovario jer je okretniji, a za ovog veceg samo zakapciti vecu prikolicu i da vidis onda.. ova prikolica je bas malena.. :icon_smile:
nabavio i ja takav,još se samo moram uvalit u gov...
Jel to neki Zetor zakačen za njega??