• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IZVOZ GNOJA I GNOJOVKE

OmnisPower

Novi član
Tu od
29 Pro 2014
Poruka
23
Zanima me je li tko koristio Alge ili Zeolit za gnojnice. Navodno, ti preparati čuda čine, kao npr homogenizacija, kompostiranje, tekuče stanje, itd. Isplatili se to uzeti ili ne, ima li tko kakava iskustva s time.
 

slaven

Član
Tu od
18 Sij 2013
Poruka
94
Neznam za to kak ide ali koristim zeolit za sjetvu proljetnih kultura,i mogu rec da sam super zadovoljan sto se tice prinosa i ustede na gnojivu, u susnim ljetima kad se kod nas pocinje susit kukuruz zbog pjeskovite zemlje moj ostaje dosta duze zeleniji! To je iskustvo sa kojim raspolazem, i jos jedna stvar mljeveni zeolit ja sam ga dobio kad sam bio na sastanku, rodila se mala curica kod nas u selu koja je imala problema sa kozom neznam kak se ta bolest zove uglavnom bio je svugdje i sve isprobali nista nije pomoglo, pito je mene jel zna da radim sa tim reko evo ti djabe i ja sam ga dobio,za dijete je i kad nakon tjedan dana kupanja u njemu kao da nista nije ni bilo! To je moje iskustvo sa njim!
 

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
Ja sam koristio oboje..
alge nisu lose za fermentaciju tj vidi se da gnojovka bolje fermentira a i manje "smrdi" stala..a sto se tice gubitka dusika oko toga sam vrlo skeptican..gnojovka se mora sto ranije unijeti u tlo poslije razbacivanja i moje misljenje je da dusik nemoze zadrzati nista ako je vani 25C+...
Kod zeolita sam vidio samo da je kod krava bila malo bolja probava i to je to..ako misis da ti s zeolitom bude gnojovka bolje tekuca,tu se varas..bas suprotno

A sada se tu namece cijena oba proizvoda,ne znam koja je sada cijena "algi" ali kad sam ja kupovao bila je kao cijena zeolita kod pojedinih dobavljaca(ima jedan tu na forumu koji je pisao u temi ratarstvo-zeolit) dok se moze naci zeolit i po dulpo povoljnijoj cijeni..
Ali ako ti cijena bude ista a treba ti iskljucivo za gnojovku i bolju i brzu fermentaciju onda svakako alge..
 

OmnisPower

Novi član
Tu od
29 Pro 2014
Poruka
23
Alge su i sada skupe cca 200 eura za 100m3, a imam mogučnost, nude mi iz Austrije proizvod za gnojnice kombinacija Zeolita i mikroorganizama. Zeolit i ti organizmi se pomješaju i stave u gnojicu na par mjesta. Pa da vidim je li netko oko toga što koristio
 

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
Imas jos i kiseline i neke mikroorganizme na hrvatskom trzistu...navodno da ova kiselina dobro funkcionira i na duplo manjoj koncentraciji od propisane preporuke,ali neznam..nisam radio s njima..
Moje iskustvo sa zeolitom - sveta voda, nit pomaze nit odmaze..
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
Imam ja jednog stručnjaka što uvozi mikroorganizeme iz Srbije, mogu poslat podatke nekome ako hoće na PP.
 

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,144
DSC_1004.jpg

DSC_1005.jpg

DSC_1006.jpg

DSC_1007.jpg

DSC_1008.jpg
 

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,205
Jel nema mjesta da se kod tebe tovari sa prednjim utovarivačem?? Ili ti je ovako brže?
 

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,144
Sumnjam da bi se moglo pošto gnojnište je dolje u zemlju ukopano cca 1m a ima nagli uspon pa neznam dali bi se moglo izlazit iz njega,ai nemam traktor sa prednjim utovarivačem. Taman je tata stigao tovarit a šogor i ja vozili,jedino pri kraju nije stigao kada je morao dobacivat sa kraja gnojništa.
 

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,205
Aha :). Mislio sam da ako bi šogor tovario da bi to lakše bilo, ali očito od toga ništa.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Nema šanse, preusko je to dvorište za menevar s prednjim utovarivačem.
 

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,144
Nije preusko,tako je sličko i kod šogora sa širinom dvorišta,samo moraš prikolicu poprečit preko dvorišta i tovariš sigurno,odma iz početka bi moro na dvaput se kao poravnat ali kasnije kada bi dublje zašo u gnojnište išlo bi sigurno,samo problem je ta jama,morao bi biti velki uteg odozada da ga nediže i da neskliže.
 

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Ja bi bil presretan i da mogu s grajferom u grabu, a duboka je cca 1,5m :/
 

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,902
e da , autopilot uključen hehehe, druga reduktor pa ide sporo , nemože pobječi

u drugoj reduktor puštam , na tih par zemlja bude kukuruz ko šuma
 

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,914
Koliko si zadovoljan sa gnojenjem gnojovkom za kukuruz, koliko mijenja stajnjaka ili vjestackog
 

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,902
zadovoljan sam , neznam koliko mjenja , ja normalno još bacim umjetno gnojivo kao i tamo gdje nema gnojnice
 
Na vrh