• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Jabuke

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,890
@Ranko , hvala ti na odgovoru. Mislim si, čak sam sad i uvjeren da si mi dao jako dobar savjet, za "krečenje stabla" i tretiranje, posipanje oko stabla.
Na dvorištu mojeg oca, niti jedna jabuka nema krvavu uš, a on svake godine "pobijeli stabla s vapnom", jer je njemu to tako jako lijepo, a definitivno i jako korisno, kako si napisao.
Ja kod sebe baš nisam to prakticirao, ali sad to sigurno budem napravio druge godine. Hvala i lp

PS
@zoran89 nisam na žalost nabavio Pirimor koji si mi predložio.
Inače se stabla farbaju i kao zaštita od sunca da ne popuca kora. Nažalost imam ih previše za farbanje.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,172
Kora najčešće popuca sa južne strane. U zimskim mjesecima sunce sa te strane ugrije stablo i sokovi krenu. Kako je stablo tamne boje bolje privlači sunce. Onda preko noći dođe do smrzavanja i kora sa te strane puca. Zato se stablo kreči da bude bijelo jer bijela boja toliko ne privlači sunce pa ne dođe ni do zagrijavanja. Dodatno kreč utječe i na zaštitu kore od nametnika.

Najnoviji postovi

Na vrh