• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Jabuke

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,471
Imam neku staru sortu. Stablo visoko i još ima par jabuka, čak i proljeće dočekaju.
Na čiji korijen cijepiti i kada?

Futa

Član
Tu od
13 Lis 2023
Poruka
44
Cijepi na divljaka jabuke ako gdje ima da je koja samonikla ili ima za kupiti sjemenjaka po rasadnicima ili po raznim fb grupama.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,476
@zoran89 kako sad to da i ti imaš zimzelene jabuke kao i ja? Zar svoje nisi pošpricao s Urea-om, urejom? Ja sam ove godine prvi put poslušao savjete agronoma po Internetu, pa i tvoj savjet "da ih pošpricam", ali nisam baš dobio nekakav revolucionarni rezultat. Jabuke su sad pod snijegom, s lišćem kao da je svibanj mjesec u vegetaciji, a kraj studenog se bliži. Ja nemam i dalje pojma zašto je to tako.
Ovako je to uglavnom posvuda na dvorištu izgledalo kod mene jutros, s kuhinjskog prozora, jer ne idem još van...

1000029183.jpg

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,288
Ja imam 1 jabuku i 2 marelice takve. Zato nisam prskao jer mi se ne da zbog 3 voćke zajeb....

Ali ne mogu vjerovati da 10% uree nije riješilo list.

Išao sam i u orah i u šljivu godinama s ureom i uredno je skinulo sve.

Imao sam par mladih šljiva što je ostao list, ali kad sam prošao s 2kg bordoške na 100l vode sve je otapalo.

1000051294.jpg 1000051161.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,476
Orahe i šljive kod nas zaista ne treba špricati, jer zapravo prvi ostanu potpuno bez lista. A ti ih špricaš da odbace list, tu je po meni sve nešto naopako.
Sad još manje kužim sve te "savjete"!? 🤔

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,288
Šljive meni redovno dočekaju zimu s listom.

A orah ostane bez lista jedino ako je pun sive/crne pjegavosti.

S jabukama nikad problema, osim s ovom jednom starinskom sortom što sam slikao.

A ovo je prva godina i to te mlade marelice da sam s njima imao problema.
1000051561.jpg 1000051562.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh