• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JARA ZOB sjetva-žetva 2007.-2008.-2009.-2010.-2011.

• Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Re: Sjetva jare zobi

seljaček kaže:
Da sve 5 ali bit je u tome da je posijana u gotovo čisti pijesak parcela je na ulazu u Šemovce zemlja (pjesak) je potpuno suh gotovo da se prašilo za sijačicom. tako da mislim da do prve kiše neče biti nekog značajnijeg nicanja pa tako ni smrzavanja a što se tiće datuma danas je 8 veljaće a ne siječanj svejedno hvala na savijetu prihrana ide obavezno kanom 3ili 4 mjesec zavisi od stanja usjeva. a možda ju opet predrljam i posadim kukuruzu.

ma bu sve ok , vidim da si za ovaj rok sjetve izabrao dobru parcelu :D znam ja gdje su šemovci.
neče bit potrebe da sadiš kukuruz, bude zob ko grom, vidiš prošla godina je bila gadna gdje god da si posijao i kad god da si posijao, ova valjd bu dobra pogotovo sa skupim umjetnim.
jesi li kupovao sjeme il s tavana :?: inače košta 4,20 kn nova zob.

S

seljaček

Guest

Da naravno kupio sam novo sijeme ja ništa ne sijem sa tavana sve kupujem certificirano. Cijena je 3,39 kn/kg kupljeno prije 15 dana u Natura agro Đurđevac usput imaju jako dobre cijene sjemenskog materijala i gnojiva bar lani su imali a i uvjeti plačanja su ok gnoj je od jeseni ostao nema ga za kupit nigdje.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

seljaček kaže:
Da naravno kupio sam novo sijeme ja ništa ne sijem sa tavana sve kupujem certificirano. Cijena je 3,39 kn/kg kupljeno prije 15 dana u Natura agro Đurđevac usput imaju jako dobre cijene sjemenskog materijala i gnojiva bar lani su imali a i uvjeti plačanja su ok gnoj je od jeseni ostao nema ga za kupit nigdje.

a čija je to zob i kak se zove :?: ja imam kupu od bc instituta, koja je inače u trgovinama po 4,3kn sa pdv.da tebi taj čas do đurđevca

S

seljaček

Guest

Sorta je explorer a proizvođača neznam neda mi se ići u garažu po deklaraciju ma mislim da je podravsko gospodarstvo. sjeme je osrednje krupno a klijavost mislim da bude oko 95% u vlastitom pokusu.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

lijepo lijepo,,kako ide MF sa tom kombinacijom od 2.5m?

K

krx pozega

Guest

Tx ide pravo solidno....posijo sam 2,3ha za probu i malo mi je više potrošio dok sam se ja uštoso te skužio da mogu ići i brže :blackeye ....mislim da bi idealna brzina bila 8-10km/h...u mojoj zemlji sigurno

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Koliko ima taj mf konja??? Ne dize prednji kraj?

K

krx pozega

Guest

toma84 kaže:
Koliko ima taj mf konja??? Ne dize prednji kraj?

100 ks....nediže prednji kraj nimalo eventualno da letim u vratne,imam još mjesta za 180kg utega što planiram staviti uskoro...istina vozim pažljivo kako i dolikuje ;)

Najveći problem je kvar digitalnog pokazivača brzine te okretaja kardana od bitnih stvari tako da sam išao od oka al posao je dobar kao što se i vidi na slici....noževi rotodrljače nisu išli dublje od 15cm u zemlju da se razumijemo al zbilja ni nema potrebe više....možda je ovo razlog :roll: 8) :lol: .....evo kako ja zatvaram vlagu u pripremi zemlje na komadu do jučerašnje sjetve...radi se o jednom prijelazu sjetvospremačom
Obrisan neispravan link.

R

Ratarko

Guest

Krx , ma to ti ništa ne valja ... ništa ... ni sjetva ni ovo sa sjetvospremačem ... bljak :blackeye :blackeye :blackeye
Šalim se , sve 5 , samo daj još malo investiraj u tu prednju hidrauliku i stvar riješena a traktor bi ti izgledao duplo bolje ?

K

krx pozega

Guest

Jeb.. kako izgleda treba tu hidrauliku iskoristit....vjerojatno će ići zbog onakvog malčera kao tvoj i košnje voćnjaka i ostalog....mislim da to još uvijek nije dovoljno dobar razlog :?: .....zasada sam super sretan što je traktor zadovoljio moje ratarske potrebe a za ostalo je rođen...budemo ga transformirali u trenu ;) :p

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

divno KRX , sad vidim kaj stroj more :p :p krx zna o čemu je riječ
inače dobra ti je zemlja i sijanje

S

seljaček

Guest

Krx kolika je širina te kombinacije.

P

paor

Guest

može li taj amazone baciti najmanje 200kg/ha zobi

K

krx pozega

Guest

paor kaže:
može li taj amazone baciti najmanje 200kg/ha zobi

Imao sam problema sa starom trometarskom sa doziranjem....ovu sam vrlo lako uštimao u zrno...baco sam oko 110-120 po jutru tako da ti je to to...naravno da sam mogao puno više i puno manje...mislim da su amazonke veoma osjetljive sijačice koliko god ih ljudi napravili nezamjenjivima i kad se jednom poj.. nebi ju naštimo dragi bog...imao sam takvih problema jesenas sa istom ovakvom sam velim trometarskom da sam je se poslije sjetve odmah riješio......ovu sam uzeo za probu i super radi al je i kao nova...sam opet šta mi se nesviđa tipovi ulagača sjemena....stalno mi se štopa...tanjuri(diskovi) su majka...koliko pratim dosta teže je naći noviju polovnu sijačicu sa diskovima...

K

krx pozega

Guest

Ratarko kaže:
Šta točno štopa na ulagačima ?

Zemlje se nakupi...zemlja je kao što vidiš sipka i jednostavno se zaštopaju ulagači...ne prečesto ali dovoljno da svaki ili svaki drugi put moraš izlazit na vratni....odmah sam se tebe sjetio pošto si jednom pisao da sam radiš sa rotosemom imaš li ti takvih problema....valjalo bi jednog samo da nadgleda :blackeye :mrgreen:

R

Ratarko

Guest

Nešta tu ne štima ... kako može štopati u tako finoj zemlji ?
Da li puštaš sijačicu na zemlju a da nisi u pokretu ? Jedino to može zaštopati ulagače ako nemaju one male klapne što sprečavaju ulaz zemlje kada puštaš sijačicu u mjestu .
Sijem u svim vrstama zemlje i nemam taj problem .

K

krx pozega

Guest

Ma razumijem ja tebe...imaju klapne i naravno da ne nabijem zemlju na ulagače al jednostavno su mi se diskovi pokazali boljima....a štopa se zbog zemlje valjda...nisam našao neki specijalan razlog...mrdao sam sa hidroliftom nisam dobio nekog efekta....ništa strašno više da čujem koju pametnu na tu temu...nemoj mi reći da se tebi nikad nezaštopa pogotovo u onom busama vlažnim :shock:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh