• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JARA ZOB sjetva-žetva 2007.-2008.-2009.-2010.-2011.

• Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Re: Sjetva jare zobi

Budem, samo moja ti je zob na slici ozima, sijana u 10 mjesecu lani! Imam i jaru ali ona bude za otprilike 10 do 15 dana jer je još zelena! Moram paziti jer inače imam velike gubitke! 8) 8) 8) 8) 8)

W

Wilma L.

Guest

:p ,

pazi samo pazi znam da su gubitci odmah veliki,
da i ja sam tako nekako po pogledu na "zelenilo" pomislila 10-15 dana.

Samo vići na vreme da se bacim dan dva ranije u "potjeru" za kombajnom,malo ih je a svi bi mi odma, :mrgreen:

p.s.Ćuj,
špricali smo i folijarnu prihranu,ti/vi imaš/te iskustva sa time,pomaže li to da se zaista zrno više ispuni,i zanima me za ubuduće,špricanje nakon prvog kolena za jaćanje stabljike..,kad sam ovde pitala belo su me pogledali tako da to na žalost nismo napravili,a proćitala u slo.prospektu i htela a nisam :madmana: ,sreća da nije polegla..

Hajde molim lepo neka netko,kad nađe vremena, od vas napiše šta treba špricati u zobi i kako se sredstva zovu!!!
Za bolesti i uši,prihranu zrna,za drać,znam,ne znam ime sredstva za jaćanje stabljike,treba li još kaj?Važno mi je jer trebam svake godine zob,a bogme naplaćala sam je se masno,a koliko vidim lakše je s njom nego li kuruzom a cjena joj je jaća!?
Neki su trgovci radili na salami a završili na poljoprivredi,normalno da onda ne zna o ćemu prićam.
Hvala :oops:

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Malo me hvata panika oko zobi! Sve je mokro, a fali joj još par dana. Ako potraje ovo sranje ko zna?
Da odgovorim na pitanje; što se tiče špricanja ja sam ove godine morao ići u proljeće špricati jer sam malo ranije sijao ozimu pa kako je bilo toplo u jesen i bila je velika u proljeće mi se pojavila neka pjegavost. Mislim da je bio neki fungicid. Nakon toga bila je super. Nakon toga pojavila se lema pa sam morao ići sa insekticidom. To je to od špricanja. Od prihrane ništa osim kana u rano proljeće čim sam mogao na njivu!
Ove godine me brine i cijena kombajniranja! Lani me neki tip oderao nenormalno!
Sad kod nas traže otprilike 600 kn po rali što mi je puno! Neznam što da radim! Imam 2 rali zobi i to mi je hrpa para!
Uvijek kada računam na kraju isplati da bi bilo bolje da je kupim! Ako bude cijena ispod 1,5 kunu totalno sam u minusu!

W

Wilma L.

Guest

...da,plivamo,ko zna kad će se moći na zemlje.
Ako je zob gore,nije polegla biće dobro.
Javi kako će biti.Držim fige.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

meni stoji jutro ozime(crne) zobi... šta će s njom biti ne znam,bojim se da ju je debelo otreslo već.. :|

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Malo je zločesto, ali da se pohvalim! Danas smo riješili oko 3/4 rali ozime crne zobi. Cijeli dan je vrijeme bilo ok bez kiše i oko 4 je pala odluka da se ide u žetvu! Nazvao sam čovjeka i došao je za 30 min jer kaže da nema posla - kad smo završili on je bio sretniji od mene! Uglavnom sve je prošlo super! Zobi ko u priči! Mislim da sam ubrao oko 2 t. Možda i više! Kažu ljudi da ovo još nisu vidjeli! Kvaliteta super! Slamu nisam balirao jer joj malo još fali da je sunce prosuši! Sada mogu i popiti pivu! :drinkers: :drinkers: :drinkers:

W

Wilma L.

Guest

Abrkili,

vidiš,ne sekiraj se sve bu OK,neće se otresti :prayer: :prayer: :prayer: ,
samo hrabro u "lov" na dobro (bar jedan dan bez kiše do većera) vreme i akcijaaaaa,pa da nam se i ti pohvališ dobrim urodom. :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Jaga udri po pivi.. :rolfer:

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

mi danas pokosili 1 ral i 1000 čhv ,počeli tek oko 18 sati , malo se osjeti vlaga ali kako vrijeme zeza nema se što puno čekat

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Gledao sam jučer jaru zob i čini mi se da bude za tjedan najkasnije spremna za žetvu! Ove godine su mi prinosi super! Moglo bi se desiti da mi jara bude isto ko i ozima! Imam samo problem što nemam mjesta za skladištiti! Budem nešto prodao! Jel netko zna kako se kreće cijena? Jel netko treba zobi?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

cijena zobi ti je uvijek ista,a to je 1 kn,stabilna kultura,jer se slabo sije pa je nema na tržištu...

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Tu kod nas u Zagorju je 1.5 kn pa do 2 kn. Neki lik je čak prodavao po 3 kn. Mislim da svoju neću dati za bagatelu! Za kunu mi je se ne isplati dati. Bolje da mi konjeki budu okrugli, debeli i sretni. Nek papaju....

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Jel se mogu s zobi i pajceki hraniti i kak to ide, jel miješat s kukuruzom?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

mogu,samo ti je bolje hraniti sa nekim drugim žitaricama,jer zob ima najmanju energetsku vrijednost..

W

Wilma L.

Guest

:mrgreen: ,

daaaa,
ni kod nas u Međimurju zob nije ispod 2.20kn,znaći nikako je ne prodaj ako ne dosegneš tu-pristojnu cijenu...baš zato jer je rjetki seju... :scratch

Dobra je za svinje,biće mesnate a ne masne! :axe: samo treba postepeno uvoditi u prehranu i mislim da ne više od 1/3?!
Abrikili?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

pa svakako,svaka nova hrana treba ići postepeno u obrok..

a za omjer me ne pitaj,nije 'moje područje'.. :roll:

da budem iskren,ne možeš pogriješit,i ne čini mi se 1/3 puno,ovisi što još ide u obrok.

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Evo slika polja gdje je bila zob! Kiša ožda prekosutra, kažu da bude bolje vrijeme!

F

Ferđolinac

Guest

Dali jare zobi bude više od 5 kubika po metru. Sada moram sijat a neznam koju ću zob. Inače treba mi za konje.

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Meni je ovih dana jara malo polegnula od kiše! Ozima crna mi se čak više sviđa! Na oko ti se čini da je rijetka i sitna, ali kad kreneš u žetvu ne možeš se načuditi koliko je ima! Ja sam dobio oko 2 t sa 3/4 rali! Super sam zadovoljan kvalitetom, a konji se dave u njoj! Ja ću ove godine posijati crnu zob na sve komade!

W

Wilma L.

Guest

:mrgreen: ,
Jaga,
..kako je tebi lijepo u tim bregima,kod nas ravvvno ali i lijepo...pa Drava je tu i komarci...

Mi ćemo ovo malo sirotinje skinuti u subotu,ne izgleda loše ali ne znam koju kolićinu da oćekujem,to ti je 1000ćhv,koliko bi je moglo biti,zna li tko?
Ma nadam se da će za ova moja dva vražićka biti dovoljno :scratch ili ću opet kupovati,tja.

Reci mi gde da nabavim seme crne zobi jer vidim da svi idete na to pa da i ja probam,pogotovu ako je konji toliko vole kak veliš..?
Nabaci koju adresu ili tel.gde bi mogla narućiti c.zob

:drinkers:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh