• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JARA ZOB sjetva-žetva 2007.-2008.-2009.-2010.-2011.

• Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Re: Sjetva jare zobi

wlenarsi: kontaktiraj člana bogec,taj nema šta nema! 8) možeš inače crnu zob sjemensku kupiti i u boljim poljo ljekarnama..

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Možeš se javiti i meni jer ću imati dosta toga za prodaju! Ako ti nije daleko do Zaprešića! Crnu zob prije sijanja zaštitiš nekim fungicidom - moram pogledati kako se zove i to je to! Sa 1000 čhv bi trebala dobiti dosta zobi za tvoja dva konjića! Mislim da bi trebala u žetvu jer sam ja svoju jaru skinuo prekjučer! Ako čekaš bude ti se osipala, još ako bude tuče i nevremena nebude od toga ništa!

F

Ferđolinac

Guest

ww
wlenarsi kaže:
:mrgreen: ,

daaaa,
ni kod nas u Međimurju zob nije ispod 2.20kn,znaći nikako je ne prodaj ako ne dosegneš tu-pristojnu cijenu...baš zato jer je rjetki seju... :scratch

Dobra je za svinje,biće mesnate a ne masne! :axe: samo treba postepeno uvoditi u prehranu i mislim da ne više od 1/3?!
Abrikili?

Pa kod vas je zob stvarno skupa, evo kod nas se može naći i za kunu, ja danas uzeo 2,5 metra po 1,20.

W

Wilma L.

Guest

:twisted: ,

skupa ko zlato jer se retko seje a konja sve više i više u našem kraju..ni pravo seme nemaš gde kupiti,pitaš u polj.zadrugi a oni te gledaju kao da si sa Marsa pao,eto ti ga! :scratch

Zato je tu Jaga i Abrikili koliko vidim,dogovorićemo se.

Nismo je skinuli u subotu ali sutra je ona doma.

W

Wilma L.

Guest

:drinkers: :weedman:

he,he,doma je ,doma je moja prva zob..hehehe.. :gitarist:

ali nemam pojima koliko je to u kg ili l,sve ću znati kad se par dana posuši još za ziher na suncu i kad je strpam u baćve od 220 l,pa onda koliko baćvi toliko litara!??
Čovek koji mi je skidao zob je rekel da toliko zobi sa toliko zemlje (1000 klaftri,to je 1/3 ha)još nije skinuo,a meni se ćini malo,:lol:
kaj ja znam kad do sad nisam nikada imala zob...

:drinkers:
ma samo da ju je nekaj i da je doma bez osipanja i poleganja i da je za prvi put uopće uspela zahvaljujući i VAMA jer ste me naućili kad kaj špricati da sam je u zadnji ćas i spasila..HVALA...:drinkers:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

psenicu smo pobrali, zob je bila usput, a iza mene prazne prikolice..

bome su ljudi gledali sta to vucem :shock:

nije bas uzorna zob, ali ulaganja prakticki nikakva,a imamo i vise nego sto nam treba..

W

Wilma L.

Guest

ma bravo..

istinu veliš,malo ulaganja, a imaš dosta, plus slama..pa kaj bi više..

dobro je ispalo ove godine. :gitarist:

JAGA,

poslala sam ti mail!?

sigurno dolazim sama po semensku crnu k tebi (120 litara za 1000 klaftri? ) i da vidim tvoje blago na ispaši u divnim bregima..?!

dajte mi recite koliko je to :ral,ovde sam naućila na klaftre pa se "mućim" sa preraćunavanjem :madmana: :rolfer:

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330

Klafter ti je 1 čhv ( četvorni hvat ) odnosno 3.6 m2. 1 ral ili 1 jutro ti je 1600 čhv ili klaftri. Za crnu zob nema problema. Javi koji dan ranije da si planiram da budem na gruntu jer živim u Zg. Proceduru za ozimu zob znaš, ako ne budemo ti objasnili.

W

Wilma L.

Guest

e veliko ti hvala da sam ovde nekog pitala..bilo bi smijeha..
sad mi je sve jasno.
Dogovoreno,do Zaprešića znam doći bila sam u Trajber Teamu,išla po konja,ali ne raćunaj nikako uskoro,krajem 8 mj.valjda će biti manje posla vani..sumnjam :rolfer: :rolfer: :rolfer:

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

jedan detalj iz vršenja zobi..

DSC00920.jpg

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881

sada sam tek dobio ponudu zta 1 ral zemlje da obrađujem, pa mislim posijati zob ...

lani je bio kukuruz, još nije poorano, a prije kukuruza nije bilo ništa oko 5 godina...

koliko kg zobi ide na ral, te kakav bi bio prinos ako se prije sjetve ne baci umjetnjak, ali bude prihrana sa kanom??

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Ide ti 100-120kg na ral. Ja ti inače ne sijem ništa prije sjetve umjeta, Jedino ako se ore kukuruzište posijem UREA da se razgradi masa. Prihranu vršim kad nikne i po potrebi kad se vidi kakva je

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881

jel smeta zobi ako se kuruzište zaore nekih tjedan dana prije sijanja??

eto, sada sam dobio tu zemlju, al nije zaorano kuruzište na zimu, a sad je pre mokro za oranje...

koliko UREA-e da bacim??

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Ne smeta, to je sve istrunulo i ok je, kak onda kad se zaore u jesen i siju žitarice na njega isti dan :) Ja sam ti bacal u jesen UREA, e sad koliko ne znam i to samo di će bit kukuruzi u proljeće. Stari sijal ja zaoraval pa nisam bil u toku. Mislim da ti najbolje niš sad ne sijat pa prihraniš kad izađe pa ćeš vidit kak napreduje...

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881

tak sam i mislil, bez uree, a onda prihrana kakva bu trebala... ako bu trebala... :D :D

još nešto, da se ne :oops: u trgovini, kak se točno zove ta zob, jara zob?? :scratch :scratch
i ako znate kolika mu je cijena,znači treba mi oko 100kg?

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Sijem domaću, e sad kak se zvalo bilo sjeme, mislim da kupa ali me nemoj držat za riječ

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267

jel i za zob trebaju računi i deklaracija za ostvarivanje poticaja? :roll:

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Koliko znam ne, bitno je da ju posiješ i uskladištiš

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267

pravilnik o izravnim plaćanjima:

članak 11.
.
.
.

(2) Uvjet za ostvarivanje izravnih plaćanja u biljnoj proizvodnji jest korištenje certificiranog sjemena i sadnog materijala kao i nadziranog sadnog materijala.

:roll:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh